LTE zamiast neostrady. PLUS i Play porównanie.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ved
Początkujący użytkownik forum

LTE zamiast neostrady. PLUS i Play porównanie.

Post autor: ved »

Witam. Od jakiegos czasu zamierzam przejsc na stałe w stronę internetu mobilnego. Do tej pory miałem Netie 1mb (128kb/s) ... co na te czasy jest nie ciekawe nawet do przeglądania stron i yt. Do rzeczy, dostałem na 1 dzień modem Huawei B593s-22 i kupiłem sobie karty plusa i play co by porównać. Do BTSA LTE mam max 4-5km, w tym samym miejscu w zasadzie dla oby sieci. Router bez żadnych antenek dodatkowych postawiony na parapecie przy uchylonym oknie.

Testując Plusa dioda migała na niebiesko czyli według instrukcji 4G/LTE i zasięg 3-4 na 5 kresek, speedtest poniżej, realny transfer przy pobieraniu 1,6-1,7 mb/s:

Obrazek

Testując Play dioda migała na zielono czyli niby 3G tylko i tylko 1 kreska zasięgu ale wyniki były lepsze speedtest poniżej, realny transfer dochodził nawet do 2,6mb/s:

Obrazek

Ogólnie oferta Play bardziej mi pasuje cenowo, tylko 2 "ale" nie wiem jak patrzec na ten zasięg tu niby w słabszym chodzi lepiej xd. Docelowo i tak chce kupic router D-link lub Fritz box i do tego antena zewnetrzna MIMO na maszt + kabel max 10m. Druga sprawa to jak coś sciągałem (wykupiłem 1 dzień bez limitu Play) to transfer był taki jak mówiłem a po 15min spadal do 80kb/s.... po restarcie routera znowu dobry transfer. I jeszcze sprawa pingu ktos sie orientuje czy router + antena zewnetrzna pomoze nie tyle zeby byl jakos super niski, ale zeby nie skakal?

Co o tym myślicie?
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: LTE zamiast neostrady. PLUS i Play porównanie.

Post autor: matek451 »

Podaj swoją lokalizację. Do obydwu testów trzeba było ustawić na B593 tylko LTE aby router nie łączył w 3g. Jeśli w Play masz zasięg LTE to wciąż aktualna oferta RBM IInew , starter za 9 zł z darmowym LTE bez limitu. W Play bez limitu jest na 3G i LTE w ofertach na abonament i pre-paid. Poczytaj o tym jakie cyrki są z Plusem i ich oferta bez limitu na LTE.
ved

Post autor: ved »

Ja raczej na Play jestem nastawiony bo tez czytalem ze w Plusie cyrki są... do BTS mam 4-5km sprawdzałem na mapie BTS i w google earth sobie sprawdziłem odległosc. BTS ma LTE bo byłem pod nim z telefonem zeby sprawdzic. Właśnie problem w tym ze nie moglem wejsc na routera bo kolega nie znal hasla (to byl firmowy :P). Ogólnie zeby wziasc jestem zdecydowany i to raczej bedzie Play, tylko nie wiem jaka antena zewnetrzna, kabla 10m mi styknie, i nie wiem ktory router czy D-Link 921 czy Fritz Box 6840.
Gusjon

Post autor: Gusjon »

Jestem starym użytkownikiem Neostrady zero usprawnień i 20mb/s - przy dobrych wiatrach brak w okolicy kablówki i beznadziejna przyszłość jeśli chodzi o światłowody. Ponieważ kończy mi się umowa skusiłem się na zmianę dostawcy internetu na Plusa wybrałem Lte z modemem Huawei zamontowałem na dach antenę LTE koszt około 180zł. Po 3 miesięcznych testach muszę stwierdzić że zapominam o Nesotradzie i kończę z tym dziadostwem. LTE sprawuje się wyśmienicie bardzo dobra stabilność i jak dla mnie rewelacyjne wyniki:
Obrazek

Więcej mi nie trzeba. Prędkość się nie zmienia czy deszcz czy ładna pogoda prędkość zbliżona do tych samych osiągnieć. Dużo gram oglądam filmy, seriale, raczej nie ściągam plików nie ma na to czasu jak dla mnie to Piątka z Plusem Jedyna wada to szkoda że jeszcze w ofercie Plusa nie ma modemów Fritza chociaż muszę przyznać że Huawei jest dosyć przyzwoity można zbudować na nim wewnętrzną sieć opartą o Samba (nie udało mi się odpalić dysku 1gb zewnętrznego jedynie palucha 8GB większego nie posiadam)

Nie rozumiem Państwa narzekania na tę usługę ja wszystkim polecam tę usługę jednak nie zapomnijcie sprawdzać mapy z przekaźnikami i ustawić kierunek anteny na właściwy przekaźnik bo to podstawa.
matek451
Guru bezprzewodowy

Zapomniałeś podać tylko jednego ile danych wykorzystujesz w Plusie miesięcznie i jak w twoim przypadku wygląda lejek po wykorzystaniu pakietu podstawowego? Jaka to oferta Plusa?
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

@Gusjon, 1 post i takie chwalenie Plusa OMG coś mi t pachnie celowym kupionym spamem, ile dostajesz kasy za takie posty pochlebiające Plusowi bo chyba jestes jedyny na tym forum :P

A cop do tematu ja bym jeszcze poszukał i porzyczył modem z LTE i ustawił go sztywno na LTE bo na 3G dziś w Play może być OK ale za chwile będzie kaszana. Tak jak umnie kiedys było super nawet 10Mb/s a teraz ledwo 1b/s wyciska gdzie z Orange wyciagam do 12Mb/s

Mógłbyś nam podac swoją dokłądniejsza lokalizacje bo samo Kalisz to za mało
Gusjon

matek451 pisze:Zapomniałeś podać tylko jednego ile danych wykorzystujesz w Plusie miesięcznie i jak w twoim przypadku wygląda lejek po wykorzystaniu pakietu podstawowego? Jaka to oferta Plusa?
Mam limit 30GB na LTE spokojnie mi wystarcza na domowe potrzeby. Nocny limit od 1:00 do 6:00 rano 100GB

MKwiatusz3K pisze:@Gusjon, 1 post i takie chwalenie Plusa OMG coś mi t pachnie celowym kupionym spamem, ile dostajesz kasy za takie posty pochlebiające Plusowi bo chyba jestes jedyny na tym forum :P
Na forum jestem od dawna tzn czytelnikiem zarejestrowałem się specjalnie żeby te bzdury nieco rozjaśnić. A co chcesz chwalić Orange ?? :p
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Gusjon pisze:Nocny limit od 1:00 do 6:00 rano 100GB
Kto normalny w tym czasie korzysta z internetu?
Gusjon pisze:żeby te bzdury nieco rozjaśnić
Raczej ściemnić ale to moja prywatna opinia.
Nie pomagam na PW!
matek451
Guru bezprzewodowy

Masz stare Power LTE i jak już piszesz o limicie nocnym to nie ściemniaj tylko napisz, ze o 1.00 musisz przełączyć LTE na 3G aby wykorzystać te 100GB, które jest tylko na 3G. O 6.00 powtórka z rozrywki i powrót na LTE. Fajny komfort korzystania z usługi. :D Nie piszesz nic o lejkach po tych 30GB. Oferta słabiutka w stosunku do tego co proponuje Orange czy Play, gdzie regulaminy są jasne i przestrzegane. Noce i to bez limitu działają u nich w sensownych godzinach i we wszystkich technologiach. Nic nie rozjaśniasz, Power LTE w Plusie/CP to jedna wielka ściema. Niejasny regulamin usługi, FUP, który działa bez żadnych reguł. A to wszystko oparte o kłamstwa konsultantów BOK i salonów , zapewniających, że w LTE nie ma limitów. To są fakty a nie żadne bzdury. Na LTE w Power LTE z Plusa z pełna prędkością masz gwarantowane tylko te 30GB. Nie rozumiem jak można na to zamienić Neostradę 20Mb/s. Prędkość to nie wszystko, kabel to zawsze kabel. "Pochwal" się może speedtestem z godzin 20-22 a nie z 6 rano. Żeby nie być posadzonym o stronniczość , z Plusa(CP) i LTE korzystałem 2,5 roku. Zaczynałem od 60Mb/s a na koniec miałem maks. 10Mb/s w godz. szczytu. Po kłamstwach konsultanta z DUK CP grzecznie podziękowałem mimo atrakcyjnej cenowo oferty z B593s-22 za 50%. Lubię jasne regulaminy i ich przestrzeganie. Plus/CP mi tego nie gwarantował.
bartex03
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: bartex03 »

Gusjon pisze:Nie rozumiem Państwa narzekania na tę usługę ja wszystkim polecam tę usługę jednak nie zapomnijcie sprawdzać mapy z przekaźnikami i ustawić kierunek anteny na właściwy przekaźnik bo to podstawa.
Był taki program niedawno w TV o takch wpisach jak Twój ale nie omieszkam dla zasady i jasności sytuacji odnosząc sie do narzekania na usługę:

Mam sławny regulamin Power LTE z dnia 10.06.2014. To jest ta wersja regulaminu która Plusa tak boli że najlepiej jakby zapomnieli o jej istnieniu. W regulaminie mamy pkt dotyczacy braku ograniczeń prędkości uploadu:
Maksymalna prędkość wysyłania danych określona w Cenniku nie obowiązuje Abonentów zawierających Umowę w ramach Promocji. Prędkość ta nie jest ograniczana przez Polkomtel, jest ograniczona wyłącznie technologią transmisji danych z jakiej korzysta Abonent.
Cały Dział Reklamacji nie rozumie co czyta bo powyższe tłumaczą tak Pan króry mowi że jest Specjalistą tej sieci):
Punkt regulaminu w ramach którego upload może być ograniczony 8b:
b) Zgodnie z rosnącym zużyciem danych przez abonenta, Polkomtel zastrzega sobie możliwość zmiany parametrów technicznych transmisji danych w ramach usługi „LTE bez limitu” z zachowaniem różnic między klasami wskazanymi w lit. a, w tym obniżenie prędkości transmisji danych do 32 kb/s
Brak umiejętności czytania ze zrozumieniem działa na mnie bardzo i próbowałem temu człowiekowi wytłumaczyć ale bezskutecznie do pewnego momentu.

Najlepsze jest to że prosiłem ich tam żeby zapoznali się z tym co sam Polkomtel wypocił UKE i co jest Oficjalnym stanowiskiem sieci Plus w sprawie zagadnien LTE.

Po zacytowaniu fragmentu odpowiedzi jaką przesłał Plus na żadanie UKE:

http://i62.tinypic.com/a1mwow.jpg

wycofał się z tych swoich teorii.

Juz pomijam że jakaś babka z reklamacji kopiuj wklej i o FUPIE pisze.

Polecam całość :

http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=100 ... 2&start=15

Także sprawe jeszcze się ciągnie ale widze ze juz powoli przyjmują do wiadomości pewne fakty.

Zeby nie było nudno próbują takch numerów :

http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=98&t=19308
Gusjon

Drodzy Państwo przeczytałem wasze oburzenia odnośnie tego co obiecują w salonach i tego co jest naprawdę. Niestety tak to wszystko funkcjonuje że sprzedawca w każdej sieci w każdym sklepie jest od tego żeby klientowi wcisnąć dobry kit i sprzedać produkt ponad wszystko. Skoro wierzycie sprzedawcom którzy nie mają pojęcia zielonego o czym kolwiek a dysponują jedynie dobrym bajerem na który daliście się nabrać to już inna kwestia. Jeśli chodzi o konsultantów na infoliniach ciężko trafić na kogoś kumatego ale zdarzają się perełki :-)

Jeśli są jakieś wątpliwości co do umowy a zapewne są bo w każdej umowie każda firma ma kruczki to proponuję zamiast walczyć o rację zebrać się do kupy i skierować zbiorowo sprawę do UKE w końcu utrzymujemy ich za naszą ciężko zarobioną kasę.

Sam rozumiem wasze zdenerwowanie mi kiedyś sprzedawca obiecywał 80 mb/s na Neostradzie okazało się ze max mam 21 i wszystko jest zgodne z umową. Żadna siła nie pomogła nawet UKE.
matek451 pisze:Prędkość to nie wszystko, kabel to zawsze kabel. "Pochwal" się może speedtestem z godzin 20-22 a nie z 6 rano.
Godzina 17:27 nie wiem czy dotrwam dzisiaj do 22 :-)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2015-07-09, 06:00 przez Gusjon, łącznie zmieniany 1 raz.
matek451
Guru bezprzewodowy

To nie oburzenie. Podstawa jest regulamin a ten w Power LTE jest niejasny i pozwala operatorowi pod pozorem FUP (który nie ma jasnych zasad) zrobić z klientem wszystko. Co gorsze Plus interpretuje regulamin dowolnie jak chce a dział Reklamacji u tego operatora praktycznie nie działa. A wystarczyło jasno sprecyzować regulamin, podać limity , po których można dostać określony lejek i byłoby Ok. tak zrobili inni operatorzy i przestrzegają regulaminu. W Play nikt nie wmawia klientom, ze na LTE nie ma limitu i lejka. Konsultanci nie mają takiego pola do popisu. Sprzedawca nawet z największym bajerem musi poruszać się w ramach regulaminu, podobnie konsultant z BOK. Zapewniam cię, że po odsłuchaniu nagrań w Play reklamacje o ile są zasadne operator uznaje i w ramach rekompensaty udziela rabatu. Dział reklamacji na Play24 działa w miarę szybko. w Plusie , rzecz nieznana a reklamacje trwają z reguły 30 dni. Odpowiedzi często bez związku z tematem. Jesteś naiwny wierząc w UOKiK czy UKE :dobani: Skargi na Power LTE złożone wielokrotnie a reakcja znana, to Polska i tutaj machina sprawiedliwości miele powolutku. Niektórym skończą się prędzej umowy z Plusem/CP. Nie ustosunkowałeś się do merytorycznych pytań o usługę, której wystawiłeś laurkę na 5+. A podpisałeś się pod umową, która jest dla klienta skrajnie niekorzystna.
Gusjon

Moi znajomi nie maja problemów w Plusie może mieliście po prostu pecha ja również jestem zadowolony.
Co do kruczków w umowach przerobiłem już nie jedną sieć i wszędzie jest bajzel a największy w Orange.
matek451
Guru bezprzewodowy

Tu nie chodzi o przypadek czy pecha. W ofercie Plusa nachalnie przez rok reklamowanej jako bez limitu limity są jak najbardziej tylko ukryte pod postacią FUP i regulowane prędkością . W ostateczności lejkiem 32kb/s, który odcina od internetu. To internet dla ludzi, którzy potrzebują około 50GB na m-c i tyle. Ci którzy liczyli na więcej a po reklamach, zapewnieniach Prezesów i konsultantów mieli do tego prawo srogo się zawiedli. Nie każdy wykorzystuje 30GB/m-c. Zresztą tyle to można mieć dużo taniej niż w Plusie. A w Play bez cyrografów można mieć no limit( 100GB z pełną prędkością) na 3G i LTE za 45 zł. Co więcej na karcie RBM w technologii LTE bez limitu jest za darmo od 21 m-cy. Plus to od dawna najbardziej skąpy operator.
marian307
Stały użytkownik forum

Post autor: marian307 »

dokładnie i tutaj nie ma co się kłócić play ma lepszą oferte od plusa
Ostatnio zmieniony 2015-07-09, 06:02 przez marian307, łącznie zmieniany 1 raz.
Gusjon

marian307 pisze:dokładnie i tutaj nie ma co się kłucić play ma lepszą oferte od plusa
Ta pewnie chyba jak spisz... Tak jak Netia od Orange LOL. Za dużo reklam chłopaku. Szkoda tylko że Play dzierżawi sieć od Plusa.
matek451
Guru bezprzewodowy

Widać, ze nie masz żadnego pojęcia o internecie mobilnym. Zamieniłeś łącze 20Mb/s od Neostrady gdzie żadnych limitów nie ma na LTE w Plusie z marnym limitem. Zrobiłeś parę speedtestów , które podwoiły ci transfer i wpadłeś w zachwyt nad Plusem. Podejrzewam, ze nawet regulaminu tego Power LTE nawet nie przeczytałeś( np. wyjechałeś z limitem nocnym nie mając pojęcia, ze działa na 3G). Pobierasz grzecznie 30GB/m-c i piejesz z zachwytu jaki to masz wspaniały internet. Ja korzystam z RBM na LTE Play od 20 m-cy za darmo. I wykorzystuję nie 30 a 300GB z pełna prędkością . Teraz taką http://www.speedtest.net/my-result/4490810575 W regulaminie Play zastrzega możliwość lejka 2Mb/s po 100GB ale liberalnie do tego podchodzi i 200-300GB jest normą. Ty w Plusie możesz o czymś takim pomarzyć albo dostaniesz tyle ale na pół roku. To są fakty i pisze to użytkownik wszystkich operatorów mobilnych od 8 lat. Masz zerowe doświadczenie w temacie, wypisujesz jakieś bzdury o dzierżawie sieci od Plusa przez Play. Plus posiada jedynie ubogą własna sieć UMTS2100 w dużych miastach( w wielu lokalizacjach bez DC i kiepski dosył po słabych radioliniach). Na wsiach korzysta z UMTS900 Aero2 a w LTE korzysta z sieci LTE1800Mobylandu i LTE800Sferii. Play w 1,5 roku zbudował własną sieć LTE1800 co Mobylandowi zajęło 4 lata.To fachowe forum i twoje peany pod adresem Plusa nikogo nie wzruszają budzą najwyżej politowanie. Zanim kogoś zaczniesz pouczać sam nie oglądaj reklam Plusa tylko poczytaj na temat internetu mobilnego w Polsce.
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: zurek »

matek451 pisze:Zanim kogoś zaczniesz pouczać sam nie oglądaj reklam Plusa tylko poczytaj na temat internetu mobilnego w Polsce.

matek451 takim ludziom nie wytłumaczysz choć byś nie wiem jak się starał :mur:
wiedzą swoje lepiej i już...

Jeśli chodzi o mnie, to nigdy w życiu nic nie wezmę z Plusa... chyba żebym zamienił się z ch.... na rozumy... to wtedy może i tak :)
ZTE MC889A PRO

PLAY Internet Domowy
Gusjon

Użytkowniku sieci mobilnych od 8 lat :cwaniak: Chyba zapominasz o tym że w 2006 roku nastąpiło zawarcie jednej z największej umowy w historii telekomunikacji o dzierżawie nadajników przez maleńkiego Play`a która trwa do dzisiaj. Ale to już wyższa Ekonomia sfera nie pojęta dla ciebie ty żyjesz w świecie transferów i regulaminów. Przestań czytać skandale. Z tobą chyba jest cos nie tak nie idzie chłopie rozmawiać :hurra: nie potrafisz tego pojąć że to co mam mi wystarczy i jestem z tego zadowolony mi to pasuje, mi to działa :-) i mam gdzieś dławiki i 1000 terabitów w innych sieciach.
matek451
Guru bezprzewodowy

Ja mu nic nie zamierzam tłumaczyć. Regulamin usługi Power LTE jest dla zdrowo myślącego człowieka nie do przyjęcia i się pod nim nie podpisze choćby konsultant obiecywał złote góry. Plus pod pozorem FUP znalazł sobie furtkę do dowolnego kształtowania limitu za pomocą prędkości. Stworzył nachalnie reklamowaną ofertę pseudo no-limit. Naiwni, nieświadomi wreszcie nie czytający regulaminów to wzięli myśląc, że będą korzystać do woli z prędkością 50Mb/s. Wszak sam były Prezes Libicki zapewniał , że i 500GB będzie normą. Życie pokazało, że to lipa. FUP działa bez żadnych reguł a Plusowi rekordziści chwalą się 70-100GB/m-c, jak go nie zdenerwują. A to wszystko w celu zapewnienia sprawiedliwego dostępu do sieci :) Korzystaj z tych nędznych 30GB w Plusie jak najdłużej, tylko nie wmawiaj innym, że Power LTE w Plusie jest lepsze od dostawcy kablowego 20Mb/s bez limitów bo to wierutna bzdura. I nie pisz idiotyzmów o dzierżawie sprzed 9 lat bo to już historia. W tym czasie Play zbudował lepszą sieć niż Plus. Rozszerzenie zasięgu Plusa było możliwe w 2012 roku gdy Pan Solorz kupił Polkomtel i jednocześnie udostępnił własne sieci UMTS900 Aero2 oraz LTE1800Mobylandu. Ale skąd ty masz to wiedzieć. Mylą ci się pojęcia. Play korzysta z roamingu krajowego ale w taryfach głosowych a nie data. Do internetu posiada własną, zmodernizowana sieć z LTE1800MHz( pasmo 10MHz, predkość do 70Mb/s), UMTS2100 z HSPA+DC do 43,2Mb/s oraz UMTS900 z HSPA+ do 21,6Mb/s. W kilku miastach jako pierwszy wprowadza LTE2100MHz. Jesteś merytorycznie nie przygotowany na dyskusję na pewnym poziomie. Inwektywy, emotikony nie zastąpią wiedzy i argumentów. Zadowala cie ta proteza internetu bez limitu w Plusie to się nią ciesz. To usługa idealna dla ludzi na twoim poziomie, do przeglądania poczty i seriali na IPLA w sam raz.
Gusjon

Facet nieźle bredzi. Jeszcze zacznij wklejać statystyki i słupki i będzie wszystko ok.
Madras

Post autor: Madras »

Podłączę się pod wątek. Również mam internet Power LTE 25 GB od Plusa. Zgodnie z umową, mogę wykorzystać 100 GB danych w godzinach 1:00 - 7:00. Ostatnio pobierałem obraz windowsa 10, który waży 3 GB w nocy, tyle że naliczyło mi ten transfer na poranek... We właściwościach pliku znalazłem, iż pobieranie zakończyło się o godz. 6:48. Czy ten błąd może być związany z tym, że w nocy router nagle złapał sieć LTE? Od początku umowy, czyli od stycznia tego roku ciągle latam na 3g, gdyż szybkość jest wyraźnie lepsza od marnego zasięgu LTE w mojej okolicy.
matek451
Guru bezprzewodowy

@Gujson to fachowe Forum i twój spam dotyczący "wspaniałego" Plusa poparty chamskim, zachowaniem wszyscy maja tam gdzie Słońce nie dochodzi. Twoje miejsce jest wśród zadowolonych użytkowników na forum Plusa. Nadrabiasz koszmarne braki wiedzy bezczelnością i tupetem. Jak jesteś taki cwany to masz pole do popisu, zamiast spamować zacznij aktywnie wspierać użytkowników Forum fachowymi poradami, kolega powyżej czeka. Ale w czym ty możesz pomóc jak w głowie pustka. @Madras jaki masz router i czy masz na sztywno ustawione na nim Tylko 3G( WCDMA)? Masz możliwość sprawdzenia w logach czy router łączył się z LTE? W Plusie/CP zliczanie transferu to porażka. Jeśli naliczyło ci transfer z limitu dziennego zamiast nocnego a router pracował na 3G to składaj reklamację.
Madras

Post autor: Madras »

Posiadam modem Huawei E3372 oraz do niego router D-Link DWR 116, który ma za zadanie głównie rozesłać net po wifi. Niestety nie ustawiłem w nim na sztywno, aby korzystał tylko z sieci 3G. Widziałem taką możliwość w dedykowanej aplikacji do Windowsa. Przez sam panel adresu routera nie widzę takiej możliwości. Co do logów to nawet nie wiem. Ostatnio w ustawieniach szperałem przeszło pół roku temu... Dodatkowo w ICOK widnieje informacja, że plik ważący ponad 3GB pobierałem około 13, gdzie we właściwościach tego pliku widnieje czas modyfikacji o godz. 6:48. Dokładnie o tym problemie rozpisałem się w temacie obok, czym narobiłem sam troszkę niechcący bałaganu.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Gusjon pisze:Facet nieźle bredzi.
To Ty nieźle bredzisz, Play nie dzierżawi i nie dzierżawił od nikogo stacji bazowych, ma tylko możliwość roamingu krajowego w taryfach głosowych a umowy ma obecnie z Plusem, T-Mobile i Orange.
Nie pomagam na PW!
Gusjon

Dobrze róbcie co chcecie to jest wolny kraj każdy może w demokratyczny sposób wybrać to co dobre jest dla niego ja wybieram PLUSA bo jest dla mnie najlepszą opcją zarówno cenowo jak i jakościowo. Polecam innym osobom LTE w Plusie bo jest to dla mnie dobra opcja niedowiarków zapraszam na Pól litra i testowanie LTE :p
Ostatnio zmieniony 2015-07-10, 05:53 przez Gusjon, łącznie zmieniany 1 raz.
matek451
Guru bezprzewodowy

Nikt tu po twoim spamie nie będzie płakał. Nie masz żadnych doświadczeń z internetem mobilnym poza Plusem to nic dziwnego, że świata poza nim nie widzisz. Ale masz do tego prawo. Nie zmienia to faktu, że Plus nie oferuje internetu, który z powodzeniem mógłby zastąpić dobrze działająca Neostradę czy innego operatora kablowego z prawdziwym no limit. A taki jest tytuł tego wątku. Zresztą dotyczy to też innych operatorów mobilnych, choć np. Play czy Orange są bliscy tego. Oferują usługę z jasno sprecyzowanym , dużym limitem ,po którym internet może zwolnić do 1 -2Mb/s ale nie oznacza to odcięcia od internetu jak jest w przypadku Plusa.( 32kb/s).
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Trochę się wtrącę :)

Ja tam na internet z CP nie mam co narzekać :)

No ale jestem wyjątkiem tj. po bojach z CP osiągnąłem to co chciałem :)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Gusjon

Korzystam z neta głównie w nocy i z rana bo wtedy jedynie mogę dopchać się do komputera.
Co do przeciążeń są wszędzie i we wszystkich sieciach.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 2015-07-10, 05:54 przez Gusjon, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Gusjon, nie ma co ukrywać i to jest fakt, że technicznie Plus/CP ma najszybszy LTE. Jak napisałeś obciążenia są wszędzie, taki urok takich usług.
ODPOWIEDZ