play lte

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
liker
Początkujący użytkownik forum

play lte

Post autor: liker »

Witam, mieszkam w małej miejscowości Miastkówek i chciałbym mieć LTE z Play, bo niestety Plusa oferta jest mało atrakcyjna, a tylko z Plusa łapie LTE i do tego na zewnątrz.. czy jest realna szansa, żeby w mojej miejscowości Miastkówek(lubelskie) przy pomocy jakiejś anteny złapać choć trochę tego LTE z Play ?

edit. jak zły dział to przenieście, sorki
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: play lte

Post autor: matek451 »

Wybór Play niewłaściwy. brak właściwie zasięgu 3G w Play o LTE nie wspominając. Najbliższy BTS w Żyrzynie. Tylko Plus/CP ma zasięg LTE u ciebie. Obecna oferta nie taka zła, 55GB za 79,90 ze sprzętem( B315). szczególnie dla klientów Plusa/CP w programie SmartDom( 55 zł). Pakiet nocny 200GB też na LTE i w sensownych godzinach 1-8. Nie masz za dużego wyboru.
liker

w miejscowości Trzciniec, położonej w linii prostej no nie wiem ile odemnie.. 6km ? łapie zasięg LTE z Play w telefonie.. mam RBM, bo siedziałem w Lublinie i dlatego kminiłem czy na jakiejś antenie nie złapie mi chociaż minimalnego zasięgu LTE, żeby działało mi w domu. ruter posiadam, musiałbym dokupić tylko antenę, ale nie wiem na jaką odległość mi wzmocni?
Awatar użytkownika
panoramix

Post autor: panoramix »

Zasięg LTE zależy od terenu gdzie mieszkasz. On jest dostępny prawie w całej Polsce, ale są plamy nawet w mieście, gdzie on nie odbiera. Nie przekonasz się do póki nie kupisz ...
panoramix
liker

[ze względów prawnych nie możemy zamieszczać na forum fragmentów map operatorów - podaj swoją lokalizację tekstowo, na pewno każdy sobie będzie potrafił ją znaleźć]
tak to mniej wiecej wygląda.. na czerwono moja wiocha, na zielono miejscowość gdzie działa lte z play, fioletowy zasięg LTE.. jak myślicie, pomoże antena ?
Ostatnio zmieniony 2015-07-10, 05:47 przez liker, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ