LTE zamiast neostrady. PLUS i Play porównanie.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: LTE zamiast neostrady. PLUS i Play porównanie.

Post autor: rio bravo »

Gusjon, czy Twoim zdaniem plus ma możliwość zmniejszenia prędkości internetu abonentom po wykorzystaniu 30 GB w powerlte? I czy obniża tą prędkość wszystkim użytkownikom, czy wybranym? Masz informacje do jakiej prędkości obniża, jeżeli obniża?
Gusjon
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Gusjon »

rio bravo pisze:Gusjon, czy Twoim zdaniem plus ma możliwość zmniejszenia prędkości internetu abonentom po wykorzystaniu 30 GB w powerlte? I czy obniża tą prędkość wszystkim użytkownikom, czy wybranym? Masz informacje do jakiej prędkości obniża, jeżeli obniża?
W zależności od umowy jaką zawarłeś są następujące ograniczenia:

LTE 8GB do 1mb/s
LTE 20GB do 5MB/s
LTE 25GB do 10mb/s
LTE 30GB do 20mb/s
LTE 35GB do 30 mb/s

W moim przypadku jest to ograniczenie do 30mb/s
Pamiętaj że opcje ograniczenia po wykorzystaniu limitu działają jedynie w technologii LTE. Dla mnie jest ok.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Jesteś spamerem na dodatek mało poważnym.Czy ty sadzisz , że użytkownicy tego forum nie umieją czytać regulaminu promocji Plusa? Na dodatek jeszcze jednostek nie potrafisz właściwie napisać. Te twoje dane to na papierze a koledze chodziło o mechanizm działania FUP. Wiadomo, że jest to jedna wielka ściema i nie ma żadnych reguł. Plus gwarantuje prędkości do podanych wartości a w rzeczywistości tnie transfer wg własnego widzi mi się . Gwarantowany to masz limit podstawowy. Potem od razu możesz dostać nawet 32kb/s i będzie to zgodne z regulaminem i FUP. Sam napisałeś, że zużywasz grzecznie 30GB/m-c .Nie nadużywasz sieci LTE operatora więc o czym w ogóle mowa. Ty nawet nie masz pojęcia jak działa internet Power LTE po przekroczeniu limitu podstawowego. Za heavy userów Plus uznaje ludzi po 40-50GB. Dziwię się, że ktoś raczył cię zapytać o techniczne niuanse, które dla ciebie to magia.
Gusjon

Tak nie potrafię napisać jednostek za dużo piwa :-)
matek451
Guru bezprzewodowy

Z takimi tekstami zaimponujesz na pudelku. Tutaj tylko dalej się ośmieszasz, zgrywając luzaka. Cieńiutki ten twój spam, wyraźnie zabrakło argumentów.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Gusjon pisze:za dużo piwa
To może jednak po nim nie pisz na publicznych forach.
Nie pomagam na PW!
Gusjon

wojteks pisze:
Gusjon pisze:za dużo piwa
To może jednak po nim nie pisz na publicznych forach.
Nawet nie wiem jak to skomentować :-) Ręce opadają.
GREGG
Użytkownik forum

Post autor: GREGG »

matek451 pisze: Za heavy userów Plus uznaje ludzi po 40-50GB.
Zużywam regularnie ok. 60GB miesięcznie, ostatnio nawet 80 zeszło i nie było problemów ;)
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

GREGG pisze:Zużywam regularnie ok. 60GB miesięcznie, ostatnio nawet 80 zeszło i nie było problemów ;)
Jakiś odsetek tak ma, nie mniej jednak trzeba patrzeć na regulamin oferty, gdzie w plusie mogą zmniejszyć prędkość i zazwyczaj to robią po wykorzystaniu 20, 30, 35 GB, a w play mogą przyciąć po 100 GB. Z tego co się czyta w play jest zdecydowanie mniejszy procent użytkowników, którym przycinana jest prędkość po zdecydowanie większym limicie. Trzeba też wziąć pod uwagę prędkość do jakiej inernet zwalnia. W play 2 Mb, w plus przycinają do 1/64 tej prędkości co play. Podsumowując temat LTE zamiast neostrady. PLUS i Play porównanie. To lepiej wypada play, niższa cena, więcej transferu danych, a prędkości osiągalne trochę niższe za to. Pozostaje kwestia zasięgu, ale to każdy musi do tego podejść indywidualnie.
GREGG
Użytkownik forum

Na korzyść Playa przemawia na pewno obsługa klienta, przejrzystość ofert i zgodność obietnic z dokumentami - przynajmniej tak z mojego doświadczenia wychodzi
4muchy
Użytkownik forum

Post autor: 4muchy »

@GREGG
Jaką masz umowę? Nową? gdzie od razu po pakiecie podstawowym jesteś przycinany do 2Mb/s? Czy tą poprzednia gdzie nie jest określone kiedy zostaniesz obdarzony lejkiem do 32kb/s? O jakiej obsłudze klienta mówisz? O tym, że na połączenie z konsultantem BOK czeka się około 30min?

Dla osób chcących wybrać plus/cp:
http://imgur.com/FxlWxjp
22 każdego miesiąca zaczynam nowy okres rozliczeniowy, internet podczas pakietu podstawowego działa dobrze( 16/1 w dzień, 3/1 podczas największego obciążenia sieci), najgorzej jest po wykorzystaniu pakietu podstawowego od godzin ok 15 a w weekend cały dzień, z internetu nie da się korzystać prędkości jak na obrazu załączonych powyżej(8/1 w dzień, 0.2/1 po 15).
GREGG
Użytkownik forum

Mam w Plusie umowę przedłużaną, z ograniczeniem do 30 Mb/s po przekroczeniu limitu, w tej wersji jak pisałem u mnie się to sprawdza (przy transferach ok. 60-80GB miesięcznie). Co do obsługi przez BOK - ja tam nie dzwonię, to do mnie dzwonią z DUK, jak wypowiadam umowę :cwaniak:
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

GREEG

Czy ta pierwszą umowę też miałeś do 30 Mb/s ??

Ja mam jeszcze promocję na brak limitu prędkości i liczę że przy przedłużaniu tak zostanie :)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
GREGG
Użytkownik forum

Przedtem miałem całkiem coś innego, dopiero przy przedłużaniu przeszedłem na power lte. W DUK obiecali zresztą na przedłużenie wersję bez limitu prędkości, ale na umowie pojawiło się 30 Mb/s :niepewny: Mogłem nie podpisywać, ale już nie chciało mi się przeciągać sprawy, a te 30 mi w zupełności starcza. Niemniej podejście do klienta jak napisałem wyżej - no comments. Jak komuś zależy, można pewnie brak limitu wywalczyć
Gusjon

GREGG pisze:Przedtem miałem całkiem coś innego, dopiero przy przedłużaniu przeszedłem na power lte. W DUK obiecali zresztą na przedłużenie wersję bez limitu prędkości, ale na umowie pojawiło się 30 Mb/s :niepewny: Mogłem nie podpisywać, ale już nie chciało mi się przeciągać sprawy, a te 30 mi w zupełności starcza. Niemniej podejście do klienta jak napisałem wyżej - no comments. Jak komuś zależy, można pewnie brak limitu wywalczyć
Bez ograniczeń limitu prędkości w technologii LTE może mieć każdy w Plus kosztuje ta usługa 10zł dodatkowo.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Gujson

Do całych magicznych 2 Mb/s :) ?

No nie żartuj nie o tym tutaj teraz piszemy...

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Gusjon pisze:Bez ograniczeń limitu prędkości w technologii LTE może mieć każdy w Plus kosztuje ta usługa 10zł dodatkowo.
Ale bzdury piszesz, w tej usłudze dostępnej tylko dla abonamentów za 79.99 i 99.99 prędkość będzie obniżona do 2 Mbps (opłata 10zł, nazwa usługi "LTE bez końca")
Nie pomagam na PW!
matek451
Guru bezprzewodowy

Tak jak pisałem wcześniej , koledze brakuje elementarnej wiedzy na temat ofert i technologii internetu mobilnego. Za dużo reklam Plusa w TV się naoglądał zamiast poświęcić czas na edukację w tym temacie. Proponuję zacząć od http://www.plus.pl/documents/16/249b9cf ... 4a07db2970
Gusjon

wojteks pisze:
Gusjon pisze:Bez ograniczeń limitu prędkości w technologii LTE może mieć każdy w Plus kosztuje ta usługa 10zł dodatkowo.
Ale bzdury piszesz, w tej usłudze dostępnej tylko dla abonamentów za 79.99 i 99.99 prędkość będzie obniżona do 2 Mbps (opłata 10zł, nazwa usługi "LTE bez końca")
Dziwne ja nie płace ani 79zł ani 99zł a usługę posiadam.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Gusjon pisze: ja nie płace ani
No i co z tego, to że Ty masz to nie znaczy że każdy może mieć. Tak samo za abonament o teoretycznej cenie 79.99 czy 99.99 nie każdy tyle płaci bo są różne promocje/upusty/smartdomy/przedłużenia z DUK itp.
Nie pomagam na PW!
matek451
Guru bezprzewodowy

Widać ,że kolega nie ma zielonego pojęcia o ofercie i regulaminach promocji w Plusie/CP. W ciągu roku zmieniały się wielokrotnie podobnie jak warunki i upusty w programie SmartDom. Dla mnie cena i upust 50% w styczniu przy ofercie z DUK CP z routerem B593s-22 za 9 zł były bez znaczenia.Decydowały zapisy w regulaminie promocji, pod którymi będąc przy zdrowych zmysłach się nie podpisałem. Warunki obecnej promocji i programu SmartDom są już gorsze. Za to w regulaminie pojawił się nielimitowany LTE za 10 zł z zawrotna prędkością do 2Mb/s.
ODPOWIEDZ