krok po kroku LTE RBM i PLAY

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bek0
Początkujący użytkownik forum

krok po kroku LTE RBM i PLAY

Post autor: bek0 »

Witam!
Tak od jakiegoś czasu czytam o opcjach LTE w RBM i Play, patrzę w te regulaminy i trochę się zamotałem.
Zapewne wielu co korzysta, bądź korzystało już z tych ofert i mi pomoże, bo to już przetrawili.

Otóż bardzo proszę o krok po kroku co mam zrobić, aby mieć nielimitowany internet LTE. Zasięg posiadam w Play. Potrzebuję LTE bez limitu do jednego komputera stacjonarnego. Modem już wkrótce będę miał.
I co dalej, kupię na dniach starter RBM za 9zł i co dalej, co trzeba najpierw uaktywnić i gdzie, czy może doładować konto? Czy można jakoś online sprawdzać stan? Jak pisałem będzie modem huawei e3372s.
Bardzo proszę o pomoc krok po kroku co aktywować, gdzie i za ile.
Jeśli to nie kłopot to prosze równiez o krok po kroku w Play za 45zł.

Dzięki wielkie.
pozdrawiam.
bek
kordirko
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: krok po kroku LTE RBM i PLAY

Post autor: kordirko »

Zarejestruj się na https://24.play.pl (załóż tam konto powiązane z numerem telefonu z RBM)
Doładować konto odpowiednią kwotą, najlepiej na minimum 30 dni - kwoty doładowań z informacją na jak długo wydłużają ważność konta są tu:
http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-k ... ladowania/
Na stronie play24 jest opcja "stan konta", tam zobaczysz stan środków po doładowaniu.
Jak środki się pojawią, to kliknąć w opcję "Pakiety i usługi", tam znajdziesz opcję "Darmowy Internet LTE"
Klikasz przy nim "włącz".
Wyślą Ci sms do autoryzacji usługi -- tu uwaga - w opcji "Mój profil" możesz zdefiniować sobie inny telefon do autoryzacji,
wcale nie musi być ten z RBM, ja mam np. wpisany mój telefon z Orange i na niego przychodzą sms z kodem do autoryzacji.
Jest to o tyle wygodne, że nie muszę przekłądać kart i wkładać karty RBM do telefonu żeby sms odebrać.
Wpisujesz kod z SMS i czekasz kilka godzin aż usługę LTE aktywują (aktywacja jest formalnie do 24 godzin, w praktyce szybciej to robią).
Po 30 dniach usługa się sama wyłączy, musisz się zalogować i znowu ją aktywować.
A jak się skończy ważność konta, to znowu doładować.
bek0

kordirko pisze:Zarejestruj się na https://24.play.pl (załóż tam konto powiązane z numerem telefonu z RBM)
Doładować konto odpowiednią kwotą, najlepiej na minimum 30 dni - kwoty doładowań z informacją na jak długo wydłużają ważność konta są tu:
http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-k ... ladowania/
Na stronie play24 jest opcja "stan konta", tam zobaczysz stan środków po doładowaniu.
Jak środki się pojawią, to kliknąć w opcję "Pakiety i usługi", tam znajdziesz opcję "Darmowy Internet LTE"
Klikasz przy nim "włącz".
Wyślą Ci sms do autoryzacji usługi -- tu uwaga - w opcji "Mój profil" możesz zdefiniować sobie inny telefon do autoryzacji,
wcale nie musi być ten z RBM, ja mam np. wpisany mój telefon z Orange i na niego przychodzą sms z kodem do autoryzacji.
Jest to o tyle wygodne, że nie muszę przekłądać kart i wkładać karty RBM do telefonu żeby sms odebrać.
Wpisujesz kod z SMS i czekasz kilka godzin aż usługę LTE aktywują (aktywacja jest formalnie do 24 godzin, w praktyce szybciej to robią).
Po 30 dniach usługa się sama wyłączy, musisz się zalogować i znowu ją aktywować.
A jak się skończy ważność konta, to znowu doładować.
Dzięki wielkie, muszę najpierw dorwać gdzieś simkę rbm 9zł , bo ponoć nie wszędzie idzie kupić.
Czy doładowanie konta musi być przez stronę/online czy może być normalnie?
To dobrze z tym, że można wysłać autoryzację na inny nr, jest to przydatne, a nie wiedziałem że jest taka opcja.
Czy po 30 dniach jak się usługa wyłączy to będę miał jakieś potwierdzenie czy trzeba pilnować?

A w play z tym za 45zł to jak to wygląda?

Dzięki śliczne za pomoc.
Pkt.poleciał za pomoc.
bek
kordirko

Doładować można w dowolny sposób.
Nie ma żadnego powiadomienia że się wyłącza, trzeba pilnować.
Nie ma też nigdzie informacji ile dni jeszcze zostało do wyłączenia, więc najlepiej w momencie aktywacji ustawić sobie w telefonie przypominajkę za 29/30 dni.
Ale ja mam router ustawiony na "tylko LTE", więc tego nie pilnuję ->po prostu jak się okres skończy, to internet przestaje całkowicie działać.
bek0

kordirko pisze:Doładować można w dowolny sposób.
Nie ma żadnego powiadomienia że się wyłącza, trzeba pilnować.
Nie ma też nigdzie informacji ile dni jeszcze zostało do wyłączenia, więc najlepiej w momencie aktywacji ustawić sobie w telefonie przypominajkę za 29/30 dni.
Ale ja mam router ustawiony na "tylko LTE", więc tego nie pilnuję ->po prostu jak się okres skończy, to internet przestaje całkowicie działać.
Rozumiem, to będę pilnował, tylko problem w tym, że nigdzie nie mogą kupić tego statera RBM za 9zł. Czy może być ten za 5zł?
Pisałeś, że router masz ustawiony na "tylko LTE" czy modem huawei e3372s można tak ustawić?
bek
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Nie, starter może być ten za 9 zł http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/f ... PREVKA.png . Gdzie nie gdzie można kupić stary starter za 5 zł( doładowanie za 50 zł na 100dni) http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... acja-1.jpg , na którym aktywujesz Darmowy Internet LTE bez limitu.. Na modemie E3372 można wymusić tylko LTE.
Awatar użytkownika
elcidx
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: elcidx »

Serio w RBM jak skończy się ten pakiet to nie pobierze nam kasy z konta?

jak było to jeszcze w play, to po skończeniu pakietu jak się przeoczyło to pobierało kasę z konta normalnie za transfer. Też miałem na sztywno ustawiony LTE na modemie.

Czyli starter tylko ten za 9 zł, lub stary za 5 zł który daje 100 dni za 50 zł, dobrze rozumiem?

U mnie teraz kończy się umowa, więc trzeba przejść na RBM. Swoją drogą, to że można podpiąć numer RBM do play24 i aktywować pakiet jest ultra wygodne :)
Tu jest podpis.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Jak skończy się ten pakiet to pobierze transfer z innego aktywnego i z reguły go zużyje. Wtedy trzeba dokupić jakiś najmniejszy np. 25MB za 3 zł i aktywować ponownie ten Darmowy LTE bez limitu aby internet działał z pełną prędkością.
konfucjusz

Post autor: konfucjusz »

Ja kupilem na stacji benzynowej orlen za 9zl i z puszka red bula.
kordirko

konfucjusz pisze:Ja kupilem na stacji benzynowej orlen za 9zl i z puszka red bula.
Ten z puszką to chyba jeszcze z tej "starej" oferty gdzie za 50zł przedłużał ważność konta na 150 dni (5 miesięcy), a nie jak teraz tylko na 100 dni (3 miesiące) ?
Powiedz proszę na której konkretnie stacji i czy jeszcze są te startery :)
lulas

Post autor: lulas »

kordirko, ja kupiłem z puszką (w marcu, na stacji BP) i 50 złotych przedłuża na 100 dni, więc puszka nie jest wyznacznikiem :)

W 24.play.pl mam napisane: Moja oferta RBM na Karte 5
Doładowałem 28 kwietnia i Data ważności połączeń wychodzących: 06.08.2015
Jak nic 100 dni :)
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Dokładnie.

Nie znajdziesz z puszką starych zestawów bo puszka już dawno temu się przeterminowała :)

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
komandos
Stały użytkownik forum

Post autor: komandos »

Mam ważne konto RBM do 31 Sierpnia na połączenia wychodzące czy po tym dniu środki z konta głównego przepadają czy zostają zamrożone i dodane do konta jeśli doładuje je np. 2 września.
Improssible

Post autor: Improssible »

Dzisiaj zakupiłem 2 startery z puszką po 9zł w jednym sklepie z gadem w logu. Tylko nie wykupcie ich wszystkich :) Ps RedBull z datą do 2017r.
kordirko

komandos pisze:Mam ważne konto RBM do 31 Sierpnia na połączenia wychodzące czy po tym dniu środki z konta głównego przepadają czy zostają zamrożone i dodane do konta jeśli doładuje je np. 2 września.
W mojej historii doładowań jest tak:
04.04.2015 50,00 zł 0,00 zł -
08.09.2014 50,00 zł 0,00 zł -
07.09.2014 5,00 zł 0,00 zł -
10.04.2014 50,00 zł 0,00 zł
Aktualny stan kona to 152 zł.
Od września do kwietnia minęło 7 miesięcy, z tego wniosek że w tym czasie nic nie przepadło mimo że połączenia wychodzące się skończyły.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Improssible pisze:Dzisiaj zakupiłem 2 startery z puszką po 9zł w jednym sklepie z gadem w logu. Tylko nie wykupcie ich wszystkich :) Ps RedBull z datą do 2017r.
Co w tym rewelacyjnego ;) ?

Na prawie każdej stacji BP zakupisz taką startówkę ;)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Improssible

Post autor: Improssible »

onken pisze:Co w tym rewelacyjnego ;) ?

Na prawie każdej stacji BP zakupisz taką startówkę ;)
Nic, stronę wcześniej chłopaki pisali,że startery z puszką już niedostępne, więc stąd ten post.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2015-07-20, 18:20 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2015-07-20, 17:20 przez Improssible, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Chodziło im raczej o startery z puszką z RBM I czyli 150 dni za 50 zł.

A to "inna para kaloszy"

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
ODPOWIEDZ