Linksys WAG200G --> WDS

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
malutkiirl111
Początkujący użytkownik forum

Linksys WAG200G --> WDS

Post autor: malutkiirl111 »

Czołem!

Potrzebuje Waszej pomocy, w temacie związanym z komputerami zatrzymałem się kilkanaście lat temu..
Moim dostawcą internetu jest dawne TP-SA (neostrada) odbieram i rozsyłam internet za pomocą LINKSYS WAG200G Annex-A. Do pomieszczenia, w którym aktualnie mieszkam niestety zasięg nie dotarł.. Potrzebuję kupić urządzenie, które drogą radiową ściągnie sygnał ze wspomnianego WAGa i umożliwi mi podłączenie reszty urządzeń przez Wi-Fi, ale również 2 urządzenia za pomocą skrętki.
Bardzo proszę o doradzenie jakiegoś konkretnego sprzętu, który zagra z moim WAGiem.

Pozdrawiam i liczę na Was!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Linksys WAG200G --> WDS

Post autor: wojteks »

malutkiirl111 pisze:Bardzo proszę o doradzenie jakiegoś konkretnego sprzętu, który zagra z moim WAGiem.
PLC, powiedzmy coś podobnego do tego http://allegro.pl/powerline-tplink-tl-w ... 35492.html
Nie pomagam na PW!
malutkiirl111
Początkujący użytkownik forum

Post autor: malutkiirl111 »

Proszę powiedz mi jeszcze w jaki sposób sprawdzę czy na 100% będzie połączenie między gniazdkami, czy to samo przez siebie musi działać w sieci domowej? Mam 2 liczniki w domu i między pomieszczeniami, w których miało by działać to urządzenie są one rozdzielone.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

malutkiirl111 pisze:Mam 2 liczniki w domu i między pomieszczeniami,
Może będzie działać ale nie powinno działać, licznik ma to zatrzymać.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ