iplus, automatyczne laczenie pomocy!

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michal_99
Stały użytkownik forum

iplus, automatyczne laczenie pomocy!

Post autor: michal_99 »

witam
Mam taki problem: potrzebuje aby iplus laczyl sie automatycznie z netem po wlaczeniu kompa. Uzywalem swego czasu autoconnecta ale zrezygnowalem z niego bo przy wylaczaniu kompa wyrzuca on jakis komunikat dziwny i mi zawiesza wszystko. Robilem formata i nic nie pomoglo, nadal ten sam komunikat o bledzie. No i postanowilem z niego zrezygnowac. Poczytalem troche na forum ze mozna dodac polaczenie do autostartu i tak wlasnie zrobilem ale nic to nie dalo bo mimo to nie laczy sie automatycznie... Czy moze mi ktos pomoc jak sobie z tym poradzic?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: iplus, automatyczne laczenie pomocy!

Post autor: Jaco »

Może pin blokuje.Najlepiej było by go wyłączyć.Po wrzuceniu skrótu do auto startu powinno działać. Może być też że zapora blokuje ci program lub połączenie albo antywirus jak dla przykładu Kasperski.
michal_99
Stały użytkownik forum

wlasnie chodzi o to ze pin jest wylaczony, zapora rowniez bo tez o tym myslalem a antywirusa jeszcze nie zainstalowalem nawet... on <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie probuje sie laczyc bo slysze w glosnikach. <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie nie uruchamia laczenie, tak jak by go nie bylo w autostarcie a przeciez jest. jak wejde w msconfig to tez tam jest zaznaczone.
Awatar użytkownika
Jaco

Dziwne że autoconnect nie działa ci poprawnie. Ja z nim nigdy nie miałem problemu.Może w systemie czegoś ci brakuje. SP2 mile widziany.
michal_99
Stały użytkownik forum

no wlasnie tez mnie to denerwuje bo autoconnect byl najlepszy. Powiem Ci ze dzialal mi dawniej na innym kompie autoconnect bezproblemowo (win xp sp2 - pirat). Teraz przesiadlem sie na innego kompa i mam oryginalny system, tez xp sp2 i tutaj sie wlasnie pojawil problem z autoconnectem. Nawet sciagalem aktualizacje sadzac ze to cos pomoze ale nic nie dalo.
Awatar użytkownika
Jaco

Znalazłem coś takiego. Wypróbuj i daj znać : http://www.blitz-art.com/antybankrut/
michal_99
Stały użytkownik forum

wiesz co zainstalowalem ten programik ktorego linka znalazles ale on nie laczy z netem. Niby tam jest opcja zeby laczyl i utrzymywal polaczenie ale probowalem i nie chcialo laczyc. <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> jakis taki dziwny.
No ale... wpadlem na pomysl ze ze zmiana kompa sciagnalem autoconnect 0.1.3.1 i wlasnie na nim sie zawieszalo... Zainstalowalem teraz autoconnect 0.1.2.5 i dziala wszystko dobrze jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> :)
Awatar użytkownika
Jaco

Ja tamten znalazłem ale nie używałem. Nawet nie wiem co z czym tam się je. :lol:
Bardzo możliwe że poprzednia wersja miała jakiś błąd i dlatego coś się działo.
Dobrze że już wszystko OK. :lol:
michal_99
Stały użytkownik forum

Ciesze sie ze wreszcie normalnie moge pracowac :)
Mimo wszystko dziekuje za pomoc i pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ