Przeniesienie numeru Play-a do Lycamobile

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
audikom
Początkujący użytkownik forum

Przeniesienie numeru Play-a do Lycamobile

Post autor: audikom »

Operator Lycamobile .
Od dwóch miesięcy nie potrafią przenieść mojego numeru z pleya do siebie .
Po moich interwencjach kilkukrotnie do mnie wydzwaniali jacyś "gimnazjaliści" z firmy chyba ich obsługującej (jakieś kuriozum P4B) i prosili za każdym razem o przesłanie tych samych dokumentów .
Wysłałem im chyba 4 czy 5 razy , i nic nadal cisza .
Nigdzie nie ma podanego kontaktu do szefostwa , a na dostępnych adresach czy numerach ci sami nie udolni gimnazjaliści.
Przestałem doładowywać u nich konto czy wykupować usługi bo nie uśmiecha mi się noszenie dwóch telefonów .
Prośba , czy miał ktoś podobne przypadki i jak to rozwiązać .
Pozdrawiam .
Ostatnio zmieniony 2015-07-30, 15:27 przez audikom, łącznie zmieniany 1 raz.
KK
greenfrog
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Przeniesienie numeru Play-a do Lycamobile

Post autor: greenfrog »

audikom pisze:czy miał ktoś podobne przypadki i jak to rozwiązać
Zwróć się do UKE, oni są naprawdę pomocni. Mi pomogli w oszustwach Plusa przy przeniesieniu numerów do Play. Z Lycą szkoda gadać.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Po co UKE? Dotychczasowe doświadczenie powinno cię wyleczyć z takich operatorów. Daj sobie spokój z Lyca.
greenfrog

matek451 pisze:Po co UKE?
UKE ma narzędzia do dyscyplinowania niesfornych operatorów, szczególnym przypadkiem jest tu Vectone :cry: . Lyca nie jest więc taka zła ;)
matek451
Guru bezprzewodowy

Niech UKE go dyscyplinuje , tylko po co iść do operatora, który 2 m-ce nie potrafi przenieść numeru? Nic na siłę.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

Vectone to nawet nie ma już info na stronie o przeniesieniu numeru...

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
audikom

" tylko po co iść do operatora, który 2 m-ce nie potrafi przenieść numeru?"
Bo ma dobre oferty np. poniżej 8 gr/min do wszystkich ( 130 min za 10 zł ) i parę innych , a jak już pisałem "nie uśmiecha mi się noszenie dwóch telefonów"

Jak wiecie o podobnej ofercie to spróbuje gdzie indziej .
Pozdrawiam .
KK
matek451
Guru bezprzewodowy

W Play można teraz mieć na przedłużenie umowę za 19,50 za no-limit do wszystkich, stacjonarne,SMS, MMS i do tego 250MB , umowa na 15 m-cy lub za 19,99 to samo na 6 m-cy więc wystarczy złożyć wypowiedzenie i negocjować z DUK http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=7380 . Jak to Play na kartę to przejście na Virgin lub z Play na RBM Energy na kartę. Teraz jest możliwość migracji z Play na RBM poprzez Fakt Mobile a wszystko telefonicznie i w kilka dni. Jeszcze się rok ważności konta zyskuje. Pomysł z Lycamobile słaby a obsługa jak widać całkowicie dyskwalifikuje takie wynalazki.
audikom

No chyba to nie są lepsze propozycje niż 10 zł/m-c za 130 min .
Po co mam płacić dwa/trzy razy więcej za coś co nie wykorzystam w dodatku obwarowany umowami .
Play to ma teraz tylko kosztowne (za naszą kase) pokrętne reklamy np. do wszystkich za darmo , mają ludzi za baranów nie dodając że trzeba utrzymać numer za 30 zł/m-c
Ja nie chcę za darmo tylko tanio, prosto, ofertę którą mogę dokładnie dopasować do swoich potrzeb bez tego całego ich bajeru: za darmo , no limit itp.
Oferty dla gimnazjalistów pomińmy.
KK
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

To chyba Vectone ma jeszcze lepsze stawki, w standardzie bez pakietów mają po 9 groszy za minutę.

Szkoda że i Lyca i Vectone mają taryfikację "minutową" a do tego problem z przeniesieniem numerów i obsługą klienta...

Lyca ma ten "plus" że ma już LTE w internecie.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

No życzę powodzenia z Lycamobile. O sprawności operatora świadczy poziom obsługi klienta, w Lycamobile poznajesz go od dwóch miesięcy. Oferta Virgin bije Lycamobile na głowę. Nie wspomnę o Fakt Mobile gdzie każde doładowanie przedłuża konto na rok a 100min, 100SMS-ów i 100MB masz za 9 zł. Przy nim twoja wymarzona i niespełniona Lyca to pikuś. Przeniesienie nr. z Play na kartę do Fakt to maksimum 2-3 dni i jeden telefon http://faktmobile.pl/app/views/file/reg ... 062015.pdf. Zarządząnie kontem na Play24. Prosto i przejrzyście bez jakiego kontaktu z konsultantami. Co uważasz za ofertę dla gimnazjalistów/ Oferta Lycamobile niszowa, ilość użytkowników śladowa . Właściwie tylko ci co mają kontakty za granicą.
audikom

Ok. sprawdzę ten Fakt i Virgin .
Dzięki za konkrety .
KK
audikom

Właśnie zgłosiłem wole przejścia z Play na kartę do Fakt Mobil na numer infolinii .
Pierwsze wrażenia to szybkie połączenie , miła kompetentna obsługa przez młodego człowieka.
Zapytał o stan konta , czy było doładowanie w ciągu tygodnia oraz po pewnym czasie o nazwisko i imię .
Troszkę mnie to zdziwiło , jednak mając na uwadze że wcześniej byłem na abonamencie więc dane i tak już tam były nie ma o co kruszyć kopi .
Na moje pytanie jak długo potrwa przejście odpowiedział że kilka dni .
Na koniec rozmowy poinformował że otrzymam SMS-em numer nadany mojemu zgłoszeniu i że mogę oczekiwać ewentualnego kontaktu tel. tak Playa jak i Faktu .
Cóż czekamy na finalizacje przejścia .
KK
matek451
Guru bezprzewodowy

Przeniosłem już dwa numery z Play do Fakt Mobile i dalej na RBM na kartę, wiadomo w jakim celu :) . Każda migracja maksymalnie 2 dni. A te dane w celu weryfikacji karty, wiadomo że nie wszystkie pre-paidy są zarejestrowane w Play. Najistotniejsze to, że wszystko widoczne na Play24, również zarządzanie kartą. widzę, że zdecydowałeś się na Fakt Mobile. Dla twoich potrzeb to dobry wybór.
audikom

"wiadomo w jakim celu :)" cóż dla mnie jest to nie wiadome .
Jednak mając tym czasem nie duże potrzeby w zakresie telekomunikacji ( przeszły mi już smartfony , internety itp) wydaje mi się że nie muszę być ciekawski w tym zakresie
Pozdrawiam .
KK
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

matek

Nie wiem czy zauważyłeś ale rok ważności RBM wcale nie jest taki super...

Ma jedną podstawową wadę - pakiet danych który musimy mieć na koncie aby móc aktywować Darmowe LTE...

Bo jeśli doładujemy np za 25 zł to mamy pakiet ważny miesiąc.

Czyli tak czy inaczej musimy tracić po 5 zł miesięcznie aby utrzymać co miesiąc choćby 300 MB danych...

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
greenfrog

onken pisze: jeśli doładujemy np za 25 zł to mamy pakiet ważny miesiąc.
Sprawdziłeś empirycznie, czy dywagujesz? A może jest tak jak w OFNK z RWK i ważnością bonusów za doładowanie? Pytanie do matka451, czy Stan Darmowy przy RWK RMB da się też uruchomić?
matek451
Guru bezprzewodowy

Nawet jeśli to 300MB musimy aktywować co m-c to i tak jest to zaleta w stosunku do 100dni za 50zł. Koszt na rok wyniesie 60 zł. W tym czasie 4 doładowania po 50 zł do RBM II new lub 3x50 zł w RBM I . Wprawdzie pozostaną na koncie ale ten RWK jest elastyczniejszy, nie chcesz nie korzystasz, nie płacisz. No i to wciąż promocja do odwołania i nie wiadomo co dalej. więc póki co lepiej z tym RWK i tymi 5 zł m-c :) Bonusów po doładowaniu nie ma. Stan Darmowy przy RWK RBMna kartę 5 działa, 0 zł.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

greenfrog pisze:jeśli doładujemy np za 25 zł to mamy pakiet ważny miesiąc. Sprawdziłeś empirycznie, czy dywagujesz?
Sprawdziłem, doładowałem za 25 zł aby mieć w "zapasie" 1 GB a ważność tego pakietu danych to tylko 1 miesiąc.

Oczywiście tak jak napisał matek, nie ma tragedii wydając nawet 5 zł miesięcznie za 300 Mb.

Ps.

Po przemyśleniach wycofałem przedłużenie z Playa, tak czy siak nawet prepaid no limit wyjdzie mi podobnie miesięcznie a bez wiązania się na 15 miesięcy.

Ale do tego czasu mam i tak RBM :)

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Mi też nic sensownego nie zaproponowali dla tej karty dla Firm zna 6 m-cy z LTE (oferta tak jak tobie)więc karta przeniesiona do Fakt a jutro do RBM na kartę 5 i zabawa z nielimitowanym LTE na 30 dni. Parcia nie było, kart RBM kilka a i jeszcze do października ta głosowa z 6 m-cami no limit LTE za 9,99( ta przedłużałem 2 razy ale pewnie za 3 się nie uda). A ta 5 za 300MB w RBM to pikuś. Przynajmniej skarbonki nie będzie.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

onken pisze:Nie wiem czy zauważyłeś ale rok ważności RBM wcale nie jest taki super...

Ma jedną podstawową wadę - pakiet danych który musimy mieć na koncie aby móc aktywować Darmowe LTE...

Bo jeśli doładujemy np za 25 zł to mamy pakiet ważny miesiąc.

Czyli tak czy inaczej musimy tracić po 5 zł miesięcznie aby utrzymać co miesiąc choćby 300 MB danych...
U mnie w taryfie rbm 5 zł na kartę po doładowaniu pojawił się w play 24 do uruchomienia pakiet 1 GB ważny rok. Można też włączyć pakiet przez *111#
Doładowanie musi być za minimum 10 zł. Pakiet można wtedy włączyć za darmo.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

U mnie nic takiego nie ma.

Myślę że masz oryginalny starter RBM "z puszką"

Te przenoszone raczej tej promocji nie mają.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

U mnie po doładowaniu za 25 zł, pojawił się pakiet 1324MB ale ważny m-c i promocyjne 3,75 zł na ten sam okres. Ale pakietu 1GB na rok w Play24 nie ma. Karta u kolegi więc na razie kodu nie wypróbuję. miałem też kartę RBM Internet 5 ( taką starą http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... acja-1.jpg) ale na niej nie było takiej opcji. Obecnie w Fakcie przenoszona ponownie do RBM na kartę 5 z RWK.
astrin
Stały użytkownik forum

Post autor: astrin »

Ja przed migracją miałem taryfę RBM na kartę 5 (100 dni ważności poł. wych. po doładowaniu 50 zł), po przeniesieniu z Fakt mobile mam taryfę RBM na kartę 7. Mogę aktywować bonusowy pakiet 1 GB ważny rok (po doładowaniu 10 zł), dostępny jest jeszcze pakiet internet 25 MB na 30 dni za 3 zł.
matek451
Guru bezprzewodowy

Czyli przełączyli cię na najstarsza taryfę RBM 7MNP. Mam jeszcze jedna taką kartę aktywną( niezmigrowaną). Ta ze 150 dniami po doładowaniu za 50 zł. Te startery były jeszcze dostępne przed pierwszymi z puszką za 9 zł. W niej jest ten 1GB za free na 1 rok. W sumie warto o tym wiedzieć przy emigracji z Fakt na RBM, prosiłeś o nią czy sami ci dali? Mi dwa startery migrowali Play-Fakt -RBM 5. Ten pakiet 1GB na rok był dostępny też w starych starterach za 9 zł z puszką( 150 dni za 50 zł), mam go jeszcze też niezmigrowany do Fakt. Na starterach RBM I za 5zł http://www.telepolis.pl/grafika/newsy/2 ... acja-1.jpg ( 100 dni za 50 zł) jest taryfa RBM na kartę 5 i 1GB za free na rok brak. Nie wiem jak na nowych RBM II new za 9 zł z puszką. W przypadku migracji z dotychczasowych RBM-Fakt RWK-RBM z RWK warto więc uruchomić RBM na kartę7MNP. Wiadomo, że te pakiety wcześniej uruchomione na RBM 7MNP i RBM za 9 zł(stary z puszką) przepadną przy migracji do Fakt.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

matek

Mnie pytał konsultant czy chcę RBM 5 czy RBM 7

Jakbym wiedział to bym się przeniósł do RBM 7 :)

Chociaż konsultant twierdził że jest to taryfa dla przenoszących numer od innego operatora.

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Mnie nie pytał, zresztą w regulaminie http://faktmobile.pl/app/views/file/reg ... 062015.pdf jest to nie sprecyzowane. Znałem tą taryfę ale nie przypuszczałem, że można na nią migrować. Ale jak koledzy piszą, że można to przy kolejnych kartach będę o to wnioskował, wyraźnie zaznaczając RBM 7MNP. :) Parę kart jeszcze czeka.
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Hmmm

Czyli ta taryfa RBM 7 jest też taryfą 150 dni za 50 ?

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Tak to taryfa 150 dni za 50 zł.
astrin
Stały użytkownik forum

Post autor: astrin »

matek451 pisze:Czyli przełączyli cię na najstarsza taryfę RBM 7MNP. Mam jeszcze jedna taką kartę aktywną( niezmigrowaną). Ta ze 150 dniami po doładowaniu za 50 zł. Te startery były jeszcze dostępne przed pierwszymi z puszką za 9 zł. W niej jest ten 1GB za free na 1 rok. W sumie warto o tym wiedzieć przy emigracji z Fakt na RBM, prosiłeś o nią czy sami ci dali?
Nie prosiłem o nią, nawet nie wiedziałem, że mam tę taryfę. Była tylko mowa o Red Bull Mobile na kartę. Dopiero jak zobaczyłem w Play24 dostępny bonusowy pakiet 1 GB na rok, którego nie było przed migracją do Fakt mobile, sprawdziłem jaką mam taryfę i okazało się, że to RMB na kartę 7.
ODPOWIEDZ