Czy w Zawierciu w centrum jest zasięg LTE Orange?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Czy w Zawierciu w centrum jest zasięg LTE Orange?
Czy w Zawierciu w centrum miasta jest zasięg internetu mobilnego LTE Orange? Bo z mapki na stronie Orange nie mogę tego wywnioskować. Może ktoś wie lub umie to sprawdzić?. Z góry dziękuję za odpowiedź 

- coolhat
- Użytkownik forum
-
- Stały użytkownik forum
Re: Czy w Zawierciu w centrum jest zasięg LTE Orange?
Dzięki, miałem przy tej mapce jakiś problem. Teraz już wszytko jasne. Ten zasięg LTE w okolicach Zawiercia jest bardzo duży, nie sądziłem, że tak jest. Ale to fajnie, że w Zawierciu jest LTE z sieci Orange 

-
- Guru bezprzewodowy
Mapa zasięgu Orange w ciągu dwóch dni "świrowała" jeśli chodzi o LTE, stąd twoje problemy
.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Da się z tego wyczytać czy LTE chodzi http://ifotos.pl/z/wqpesxe.
W wyszukiwaniu na dachu nie znajduje 4G a mam jakieś 7 km. Łapie mi DC HSPA+ na 10Mb/s ping 30ms. Ale wolałbym lte na podobnych parametrach bo bez limitu. Nie wiem czy w antene inwestować. A router bez akumulatora to nie pojadę pod bts.
W wyszukiwaniu na dachu nie znajduje 4G a mam jakieś 7 km. Łapie mi DC HSPA+ na 10Mb/s ping 30ms. Ale wolałbym lte na podobnych parametrach bo bez limitu. Nie wiem czy w antene inwestować. A router bez akumulatora to nie pojadę pod bts.
-
- Guru bezprzewodowy
W tej lokalizacji na razie brak szans na LTE w Orange, BTS w Rudzisku nie działa na LTE1800. Błędny wybór operatora jeśli zależało ci na internecie LTE czy bez limitu.
-
Ale jakieś pozwolenie jest czyli jakas szansa może jest? Mam 42gb za 40zl także najwyżej pójdę w Dc, ale jeśli w ciągu np pół roku uruchomiom to kupowanie anteny na 2100 trochę się nie opłaci. Jest jakaś strona gdzie jest napisane kiedy gdzie co Orange uruchomi?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Szansa zawsze jest tym bardziej jak dostali pozwolenie, ale kiedy to pewnie się nie dowiesz. Tutaj jedynym słusznym wyborem wydawał się Play bo ma dobra ofertę i do tego jako jedyny będzie miał LTE już na dzień dzisiejszy.piotrek2308 pisze:Ale jakieś pozwolenie jest czyli jakas szansa może jest?
-
Mógłby ktoś sprawdzić jak zachowuje się siła sygnału na DC HSPA+ z dołączona antena LTE i bez niej. Na dachu bez anteny mam w miarę dobre połączenie DC i chciałbym je ustabilizować i przenieść sygnał do domu. Jeśli by antena LTE polepszała a w zasadzie utrzymała poziom sygnału minus 10m kabla to bym kupił antene dualną LTE i siedział na DC HSPA+ a jak włączą LTE bede gotów. Dobry pomysł?
Jak na 1800 MHz ma 15dB zysku to na 2100 10 dB powinno być choć żadnej tabelki znaleźć nie mogę.
Jak na 1800 MHz ma 15dB zysku to na 2100 10 dB powinno być choć żadnej tabelki znaleźć nie mogę.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Same 10m kabla to juz taki sobie pomysł lepiej podlaczyc router gdzies wczesniej i pociagnac dalej rj-45.piotrek2308 pisze:minus 10m kabla
-
Na 1m chyba jest strata 0,5db, każda antena musi być na jakimś kablu.
Niech ktoś sprawdzi jaka jest moc sygnału na 3g z anteną LTE i bez niej.Dzięki
Niech ktoś sprawdzi jaka jest moc sygnału na 3g z anteną LTE i bez niej.Dzięki
-
Mam to DC HSPA+ ping 30, 18-20 mega, sygnał -90 3-4 kreski. Ale dzieje sie coś dziwnego przy nie korzystaniu z internetu jakby zamierał i przez pewien czas nie ma mimo ze w panelu wszystko połączone ale przeskakuje na UMTS. Mam router mf 283+ da się to jakoś naprawić?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
piotrek2308, urok Orange w niektórych rejonach.
-
A może to wina tego routera? Może próbować go sprzedać a kupić jakieś huwai?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
piotrek2308, nie sądzę. Prościej kupić karty innych operatorów i zobaczyć jak działa.
-
- Guru bezprzewodowy
Tylko ten simlock na MF283+ 

-
Zauważyłem pewną zależność:
Na laptopie włączyłem ping to routera na 192.168.0.1 cały czas 1ms a jak na panelu widzę przy nie aktywności przełączanie sie z siecie dc h+ na UMTS opóźnienie skacze do 15-50ms. I nie raz nie chce sie z tego szybko wybudzić. Ma to jakiś związek? Zaczyna mnie to denerwować
Na laptopie włączyłem ping to routera na 192.168.0.1 cały czas 1ms a jak na panelu widzę przy nie aktywności przełączanie sie z siecie dc h+ na UMTS opóźnienie skacze do 15-50ms. I nie raz nie chce sie z tego szybko wybudzić. Ma to jakiś związek? Zaczyna mnie to denerwować
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, brak transmisji danych w sieci HSPA+ powoduje przejście modemu w UMTS, steruje tym stacja bazowa. Powrót do HSPA+ zajmuje trochę czasu.piotrek2308 pisze:Ma to jakiś związek?
Nie pomagam na PW!