Wybór routera do 230 zł

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
RufleX
Początkujący użytkownik forum

Wybór routera do 230 zł

Post autor: RufleX »

Witam szukam routera DSL do mojej radiówki, zastanawiałem się nad TL-WR1043ND ale uznałem że jednak wolę coś 2 zakresowego. Macie może jakieś pomysły ponieważ ja nie potrafię znaleźć nic sensownego :/
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Wybór routera do 230 zł

Post autor: wojteks »

RufleX pisze: routera DSL
Zdecydowanie nie szukasz takiego czegoś, szukasz zwykłego routera z portem WAN ethernet.
Nie pomagam na PW!
RufleX

Hmm, czerpałem informacje z internetu gdzie często było napisane w ten sposób.

Obrazek

Jednak wolał bym uniknąć nic nie wnoszących postów a otrzymać propozycje modelu routera 2,4+5 GHz i dobrym pokryciem sygnałem (lepszym od 1043nd).
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

RufleX pisze:czerpałem informacje z internetu
Rownie dobrze mozesz zadzwonic do ginekologa mojej kotki, jest tak samo kompetentny jesli chodzi o sieci bezprzewodowe ;)
RufleX pisze:zastanawiałem się nad TL-WR1043ND ale uznałem że jednak wolę coś 2 zakresowego
Budzet?
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

key pisze:Budzet?
Jest w temacie: 230zł.
Możesz popatrzeć na TL TL-WDR4300.
RufleX

Przeczytałem kilka testów i wyszło na to że TL-WR1043ND ma lepszy zasięg z lepszymi transferami na dalszych odległościach.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Mam spore wątpliwości co do jakości takich testów... Ale niestety, jeśli masz do przeznaczenia dość niewielką kwotę, a chcesz dual-band, to wielkiego wyboru nie ma.
RufleX

Jeszcze znalazłem Archera c2 za 200 zł, można je jakoś porównać? Ogólnie to nie mam urządzenia ac ale jeśli tylko sygnał będzie lepszy to z chęcią skorzystam.

@edit znalazłem jeszcze router Asus'a RT-AC51U w sumie jest już w czym wybierać tylko ciężko mi podjąć decyzję, trudno znaleźć wiarygodne testy tych 4 routerów :/ miałbym przynajmniej porównanie ich do siebie a wręcz idealnie by było gdyby ktoś je porównał do 741ND którego mam teraz w domu.
ODPOWIEDZ