Witam...
Chce wyjechać do Niemczech do pracy i szukam jaki operator jest najlepszy. Chodzi mi o pakiety i internet. Naprawdę dużo internetu i dzwonienie do Polski.
Jadę do Großenkneten. Jak tam wygląda zasie z danej sieci którą polecacie.
Pozdrawiam
Wybór karty telefonicznej w Niemczech.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Wybór karty telefonicznej w Niemczech.
Zasieg sprawdz sobie na miejscu sam, skanujac operatorow przy pomocy jakiejs polskiej karty prepaid.
Internet - Aldi ma pakiet 5GB na 30 dni za 15€. Jak sie skonczy, wymieniasz karte na druga. Jesli beda problemy z zasiegiem, to pozostaje Telekom albo Vodafona po okolo 25€ za 3 GB / 30 dni.
Dzwonienie - ja uzywam polskiego VOIP, n.p. actio.
Internet - Aldi ma pakiet 5GB na 30 dni za 15€. Jak sie skonczy, wymieniasz karte na druga. Jesli beda problemy z zasiegiem, to pozostaje Telekom albo Vodafona po okolo 25€ za 3 GB / 30 dni.
Dzwonienie - ja uzywam polskiego VOIP, n.p. actio.
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dobrze ale tak najlepiej co za kartę kupić. W Polsce wiem co z sieć jest dobra ale tam nie znam. Słyszałem o o2 ale proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Plastikowa, z metalowymi kontaktami, w formacie pasujacym do twojego sprzetu.michgaj657 pisze: co za kartę kupić
Dlatego napisalem:michgaj657 pisze:W Polsce wiem co z sieć jest dobra ale tam nie znam.
Chyba ze oczekujesz, ze ktos tam za Ciebie pojedzie i sprawdzi?key pisze:Zasieg sprawdz sobie na miejscu sam, skanujac operatorow przy pomocy jakiejs polskiej karty prepaid.
Jakosc sieci jest podobna, masz do wyboru trzech operatorow: O2/E+, Telekom, Vodafone. Kazda z seici ma swoich wirtualnych operatorow - jakosciowo nie ma roznicy.
N.p. Aldi uzywa O2/E+michgaj657 pisze:Słyszałem o o2
Nie pomagam na PW.