Linksys WAG325N - jak otworzyć?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Linksys WAG325N - jak otworzyć?
Ułamała mi się antenka w ww. routerze, slychać że ułamana część jest w środku. Chciałbym przykleić ułamaną część ale nie potrafię go otworzyć.
Zapewne są jakieś zatrzaski ale nie chciałbym podwaażać ich w ciemno, może ktoś wie jak to otworzyć?
Zapewne są jakieś zatrzaski ale nie chciałbym podwaażać ich w ciemno, może ktoś wie jak to otworzyć?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Linksys WAG325N - jak otworzyć?
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No to teraz już wiem dlaczego linksys jest taki drogikey pisze:Obudowa jest podobna do tej?

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
Tak obudowa wyglada podobnie, ale jest nieco inaczej złączona. Jednak ten filmik pokazal, jak się dobrać do wntętrza.
Dziękuję key.
Dziękuję key.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ten plastik kosztuje grosze. Drogie sa formy i maszyny pomocnicze, ale Linksys rozwiazuje to w ten sposob, ze jeden plastik jest uzyty latami dla roznych serii - spojrz n.p. na slawieny 54WRT i wszystkie inne ladowane w ta sama obudowe.krystianb pisze:No to teraz już wiem dlaczego linksys jest taki drogi
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że tak. Ale obudowa nie jest w żaden sposób zoptymalizowana pod kątem montażu. Złożenie tego do kupy IMO zajmuje jakieś 2x więcej niż zwykłej obudowy na 4 wkręty i raczej jest trudne do zmechanizowania, trzeba do tej czynności zatrudnić 2x więcej ludzi. Tak wiem w chnach to też jest tanie.key pisze:Ten plastik kosztuje grosze.
A co do tych samych obudów to nie do końca się z tym mogę zgodzić, jednak czasem różnią się jakimś szczegółem, który musi być wytwarzany w innej formie.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie wydaje mi sie, ale porozmawiam w poniedzialek z moimi specami od produkcji.krystianb pisze:Ale obudowa nie jest w żaden sposób zoptymalizowana pod kątem montażu.
Od tego sa inserty.krystianb pisze:jednak czasem różnią się jakimś szczegółem, który musi być wytwarzany w innej formie.
Nie pomagam na PW.