Przedłużenie umowy Plus LTE - czy warto?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Przedłużenie umowy Plus LTE - czy warto?
Witam,
Aktualnie mam internet LTE w Plusie 15 GB za 49 zł, a do tego router Huawei B593.
Umowa kończy mi się w grudniu.
Dzwoniła do mnie babka z Plusa. Na początku jej oferta była śmieszna (30 GB za 50 zł, bez urządzenia), ale udało mi się wytargować 24 zł za 20, albo 25 GB bez routera (nie pamiętam już dokładnie) lub 30 zł, ale z routerem. Umowa na 2 lata.
Pytanie, czy warto? Negocjować dalej, czy czekać do końca?
Mieszkam na wsi (Pszczelnik, woj. zachodniopomorskie).
Aktualnie mam internet LTE w Plusie 15 GB za 49 zł, a do tego router Huawei B593.
Umowa kończy mi się w grudniu.
Dzwoniła do mnie babka z Plusa. Na początku jej oferta była śmieszna (30 GB za 50 zł, bez urządzenia), ale udało mi się wytargować 24 zł za 20, albo 25 GB bez routera (nie pamiętam już dokładnie) lub 30 zł, ale z routerem. Umowa na 2 lata.
Pytanie, czy warto? Negocjować dalej, czy czekać do końca?
Mieszkam na wsi (Pszczelnik, woj. zachodniopomorskie).
-
Re: Przedłużenie umowy Plus LTE - czy warto?
też mam CP, który wkrótce gaśnie. wydaje mi się teraz ciężko o dobre oferty - mi zaproponowali to samo co mam ale drożej. myślę w innej sieci nie dostaniesz nic lepszego na starcie. sprzęt masz fajny więc jak nie narzekasz na CP to proponuje zostań. a jak dają ci sprzęt na własność za te 30PLN to może weź i sprzedaj - taniej wyjdzie.
-
Zostały mi jeszcze 4 miesiące do końca umowy.
Więc nie czekać, tylko brać te 20, czy 25 GB + router na dwa lata za 30 zł?
Co mogę dostać w ofercie, gdy złożę wypowiedzenie na koniec?
Więc nie czekać, tylko brać te 20, czy 25 GB + router na dwa lata za 30 zł?
Co mogę dostać w ofercie, gdy złożę wypowiedzenie na koniec?
- onken
- ** Moderator **
Znajomy dostał za ok. 32 zl 30 GB, tj. 15 podstawowy + drugie 15 GB w LTE. Do tego B315 za 99 zł. To w CP
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
JA aktualnie mam 15GB z routerem b593, rabat 50%, cen abo to 29,98 i umowa kończy mi się za jakieś 6 msc
powiem szczerze że na dzisiejsze czasy taki limit 15gb to smiech na sali. Z ciekawości wszedłem na plusa i dla przedłużających w cenie 60zł jest 30gb a dla nowych aż 60GB
Czy ktoś z aktulanie przedłużających może pochwalić sie co mozna wyrwać od DUK
powiem szczerze że na dzisiejsze czasy taki limit 15gb to smiech na sali. Z ciekawości wszedłem na plusa i dla przedłużających w cenie 60zł jest 30gb a dla nowych aż 60GB

Czy ktoś z aktulanie przedłużających może pochwalić sie co mozna wyrwać od DUK
-
Przyłączam się do pytania, co może zaproponować DUK?
Ewentualnie dalej negocjować, czy brać umowę na dwa lata, abonament 30 zł, 20 lub 25 GB + router?
Ewentualnie dalej negocjować, czy brać umowę na dwa lata, abonament 30 zł, 20 lub 25 GB + router?
-
namieszałem - ja mam CP, Wy o plusie piszecie. ale te oferty i tak wyglądają dobrze. ja teraz mam 40pln za 25GB bez sprzętu i dają mi to samo za 50PLN. lepiej zerwać i wziąć nową umowę. ja już wysłałem wypowiedzenie - pochwalę się co dali.
BTW jak mam brać coś za 60PLN to zaczynam poważnie zastanawiać się nad nową ofertą Playa, którą z początku wyśmiałem.
BTW jak mam brać coś za 60PLN to zaczynam poważnie zastanawiać się nad nową ofertą Playa, którą z początku wyśmiałem.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jak masz swój router od nich i jestes w zasięgu Orange to bardziej się opłaca kupić Orange na 2 lata 100GB za 59zł i do tego będziesz mieć tablet za 1zł, lub jak nie chce umowy to PLAy 100Gb za 45zł bez umowy i bez żadnego sprzętu
-
Bardziej interesuje mnie jak najmniejszy abonament i wyciśnięcie najlepszej oferty do max 30 zł, bo na chwilę obecną 15 GB na miesiąc spokojnie mi wystarcza.
Wypowiedzieć umowę i czekać na DUK?
Wypowiedzieć umowę i czekać na DUK?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja to zawsze wysyłam wypowiedzenia umowy, operatorzy wtedy są skłonni dać coś od siebie.
-
Do mnie dziś dzwonił operator PLUS z ofertą umowy na czas nieokreślony 19,90zł w tym internet bez limitu prędkości i przesłanych danych. Komuś jeszcze to oferowali?
- onken
- ** Moderator **
No chyba to raczej mało realne ale jesli by to była prawda i bez limitu prędkości to by był jakiś przełom
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Frytki z dowozem gratis też ?dandi1969 pisze:Do mnie dziś dzwonił operator PLUS z ofertą umowy na czas nieokreślony 19,90zł w tym internet bez limitu prędkości i przesłanych danych. Komuś jeszcze to oferowali?
-
Wyjaśnię może sprawę. Do 25 września tego roku miałem umowę internetu 10 GB za 50 zł. W sierpniu wypowiedziałem umowę w salonie Plusa, dostałem potwierdzenie rozwiązania umowy. I właśnie wczoraj dzwonił konsultant z Plusa i proponował mi pierw za 10 zł 20 GB. Trochę po marudziłem że mam lepszą ofertę u innego operatora. Po chwili negocjacji zaproponował nielimitowany internet za 19,90 i umowa na czas nie określony. I chyba wezmę. Dlatego chciałem się zapytać czy ktoś dostał taką ofertę i czy aby na pewno tak to jest jak mówił konsultant.
- ogooreck
- Stały użytkownik forum
sorrki ale w życiu nie uwierzę w taką ofertędandi1969 pisze: zaproponował nielimitowany internet za 19,90 i umowa na czas nie określony.

-
Nie wiem. Dziś będzie dzwonił jeszcze konsultant i się dopytam.
-
- Guru bezprzewodowy
Konsultanci wcisną każdy kit aby sprzedać umowę, w takiej sytuacji proś o przesłanie regulaminu na maila. To wszystko propozycje bez sprzętu? Standardowa oferta to 30GB limitu( na 3G) za 29,99 do tego jeśli chcesz no limit na LTE to dopłacasz 10 zł za prędkość do 5Mb/s. Umowa na 2 lata. Czyli za LTE powyzej 30GB i teoretyczny no limit z 5Mb/s płacisz 39,99. Teoretyczny bo zgodnie z regulaminem Plus może zastosować FUP i lejek 32kb/s w każdym momencie po limicie podstawowym. Ostatnio trochę odpuścili ale nie jest tak jak opowiada konsultant. Jeśli dostaniesz te warunki za 19,99 to oznaczałoby rabat 50% i to możliwe w umowach z DUK. Diabeł tkwi w szczegółach, o których konsultant milczy.
-
Właśnie poprosiłem o regulamin na e-mail. Oferta oczywiście bez sprzętu.
-
Taka propozycja (zakladajac ze nie jest oszustwem - (z czego Plus jest znany) , może być przejawem kiepskiej sytuacji. Abonenci uciekają , coż się dziwić gdy w tej sieci (Plus jako jedyny) , stosuje zabronione kary umowne.
Odnoszę wrażenia że ta firma to jakaś łapanka. Umowy nie potrafią prawidłowo napisać.
Odnoszę wrażenia że ta firma to jakaś łapanka. Umowy nie potrafią prawidłowo napisać.
"Jednoczesnie informujemy ze Delegatura UOKIK w Lublinie przekazala Pana pismo z dnia 07 wszesnia 2015 ... do Delegatury UOKIK w Bydgoszczy ktora prowadzi postepowanie wyjasniajace w sprawie dzialalnosci przedsiebiorcy Polkomtel sp zoo z siedziba w Warszawie w zakresie dotyczacym "ulg telekomunikacyjnych" p ktorych mowa w art 57 ust 6 ustawy z dnia 16 lipca 2004 prawo telekomunikacyjne przy zawieraniu z konsumentami umow o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych Sprawe prowadzi .... Nr telefonu ....
-
Faktycznie jest to oferta za 19.90 bez lejka danych i prędkości. Abonament na czas nieokreślony.
-
- Guru bezprzewodowy
A skąd jesteś pewien? Masz regulamin oferty? Jeśli tak to zamieść. W Plusie póki co nie ma ofert bez limitu danych i prędkości, jak zobaczę na własne oczy regulamin to uwierzę. Jesteś masakrycznie naiwny jeśli wierzysz w zapewnienia konsultanta albo spamujesz dla Plusa na tym Forum. Na dowód masz regulamin obecnej oferty dla przedłużających bez sprzętu http://www.plus.pl/documents/16/4979985 ... 9_2015.pdf Przeczytaj sobie punkty par2. 10 i 11. Liczą się konkrety a nie bajki opowiadane przez konsultanta. Możliwy natomiast jest rabat 50% z DUK z tytułu wycofania złożonego wcześniej wypowiedzenia. Więc czekamy na regulamin.
-
Drążyłem temat i sorki za wprowadzenie w błąd, mianowicie owszem jest bez limitu ale tylko i wyłącznie w zasięgu LTE. Po za LTE jest limit 20 GB. Przycisnąłem konsultanta i przyznał się do tego mówiąc że liczył że mam modem z LTE. Podziękowałem i po temacie umowa wygasa z dniem 25.09.2015. Dzięki wszystkim że naprowadziliście mnie żebym zagłębił się w warunki.
-
- Guru bezprzewodowy
I tak nie powiedział całej prawdy, kłamał do końca. Na dodatek oferty on line zawierają większe pakiety na 3G niż 20GB. Kłamca ani słowem pewnie nie powiedział o FUP i 32kb/s a w tych mniejszych na LTE po limicie podstawowym jest 5Mb/s. W Plusie z DUK opłaca się brać tylko ofertę ze sprzętem na 2 lata, czyli B315 za 3zł a rabat na abonament negocjować 50%. http://www.plus.pl/documents/16/4981520 ... 9_2015.pdf Czyli np. 30 zł za 45GB lub 35 zł za 70GB. Sam router wart 400 zł, i nad tą ofertą można się pochylić nawet mimo FUP czy tych 32kb/s.
-
A no właśnie prędkość w LTE nabąknął że może spaść do 5Mb/s. Myślałem że będzie nawet ok a tu wyszło jak wyszło. A po za tym gdzie opłaca się brać internet niekoniecznie na abonament?
-
Nie wspomniał oczywiscie o 32 kb/sdandi1969 pisze:A no właśnie prędkość w LTE nabąknął że może spaść do 5Mb/s. Myślałem że będzie nawet ok a tu wyszło jak wyszło. A po za tym gdzie opłaca się brać internet niekoniecznie na abonament?
Plus to .................. żerujących na ludzkiej w pełni zrozumiałej niewiedzy.
B........................, ktorych przeroslo poprawne napisanie Umów (telefonicznych internetowych)
Cóż tak jest jak w Plusowym świecie prawo stanowi ................... ekipy z Departamentu Reklamacji.
Na forum nie obrażamy innych