TP Link W8901G jako switch
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
TP Link W8901G jako switch
Witam, posiadam modem z multimedii oraz wyżej wymieniony router ADSL (niestety antenka się gdzieś zawieruszyła) i chciałbym się dowiedzieć czy była by możliwość zrobienia z tego routera switcha (podłączenie kabla z modemu pod któryś z portów LAN i rozdzielenie po kablu na inne kompy)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: TP Link W8901G jako switch
Wyłącz wifi inaczej możesz uszkodzić moduł.YeBannY pisze:(niestety antenka się gdzieś zawieruszyła)
Zmień adres lan tego w8901 na inny niż ten który udostępnia net. Potem wyłącz na nim dhcp, powinno działać.YeBannY pisze:i chciałbym się dowiedzieć czy była by możliwość zrobienia z tego routera switcha
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Niestety, dalej nie działa, nie wyświetla mi się ikonka na routerze że internet jest dostępny 
Czy to że multimedia filtruje MAC może mieć z tym związek?

Czy to że multimedia filtruje MAC może mieć z tym związek?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
YeBannY pisze:nie wyświetla mi się ikonka na routerze że internet jest dostępny

Jak masz sprzęt od multimedii? Nie jest on w trybie bridge? Wifi w nim działa, jaki dostajesz IP na kompie?YeBannY pisze:Czy to że multimedia filtruje MAC może mieć z tym związek?
-
Modem od Multi to jakiś chińczyk a dokładnie kd318ri, chyba firmy Kasda, zwykły modem bez wifi.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Czemu u licha chcesz używać tego dziada? Skonfiguruj router a modem wsadź do pudła w szafie jak router padnie. Jak router ma padnięte gniazdo adsl to kup drugi, po co hodować 2 urządzenia.
Nie mam szklanej kuli, więc nie wiem czy masz go w trybie bridge czy nie.
-
Wiesz co, nawet nie myślałem że podłączenie tego ma prawo działać zamiast modemu, zaaktualizuje software, skonfiguruje adsl pod multi i dam znać, być może to też rozwiąże mój problem z rozłączającym się netem.
[ Dodano: 2015-08-30, 14:33 ]
[ Dodano: 2015-08-30, 14:33 ]
Dobra dzięki, podlączyłem do routerka adsl zamiast do modemu, skonfigurowałem i śmiga aż miło, nawet lepiej niż na tym modemie (wyeliminowało też problemy z rozłączeniem), jeszcze raz wielkie dziękikrystianb pisze:Czemu u licha chcesz używać tego dziada? Skonfiguruj router a modem wsadź do pudła w szafie jak router padnie. Jak router ma padnięte gniazdo adsl to kup drugi, po co hodować 2 urządzenia.