Mam problem z zasięgiem LTE w Warszawie - mieszkam na Bemowie niedaleko Bemowo Ratusza, także do najbliższych BTSów mam bardzo blisko, mimo wszystko internet LTE działa kiepsko. W Radomiu miałem antenę Dual LTE z CyberTech i wyniki były rewelacyjne - download w granicach 50Mb/s. Teraz bez anteny mam jakieś 10Mb/s, zaś z anteną (ta sama) prawie żadnej różnicy, czasami nawet gorzej. Ustawiałem ją w kierunku BTSów, jednak nie daje to rezultatu. Moi drodzy eksperci - macie jakieś rady dla mnie? Będę cholernie wdzięczny za pomoc, dziękuję
Problem z zasięgiem LTE Play
Moderator: Moderatorzy
-
Vertizor
- Użytkownik forum
Problem z zasięgiem LTE Play
Cześć,
Mam problem z zasięgiem LTE w Warszawie - mieszkam na Bemowie niedaleko Bemowo Ratusza, także do najbliższych BTSów mam bardzo blisko, mimo wszystko internet LTE działa kiepsko. W Radomiu miałem antenę Dual LTE z CyberTech i wyniki były rewelacyjne - download w granicach 50Mb/s. Teraz bez anteny mam jakieś 10Mb/s, zaś z anteną (ta sama) prawie żadnej różnicy, czasami nawet gorzej. Ustawiałem ją w kierunku BTSów, jednak nie daje to rezultatu. Moi drodzy eksperci - macie jakieś rady dla mnie? Będę cholernie wdzięczny za pomoc, dziękuję
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem z zasięgiem LTE Play
Wziąć internet po kablu albo pogodzić się z tym co masz a może być gorzej chociaż po wzroście cen w Play może bardzo się już nie pogorszy. Radio nie jest z gumy i obciążenie sieci robi swoje.Vertizor pisze:macie jakieś rady dla mnie?
Nie pomagam na PW!
-
wyzu
- Początkujący użytkownik forum
Re: Problem z zasięgiem LTE Play
Wyceluj antenę w inny mniej obciążony BTS. Ta antena ściąga nawet z 10 km w linii prostej. Dowiedz się najpierw gdzie masz BTS'y z LTE. Nie każdy maszt który widzisz obsługuje LTE. Może celujesz w zły maszt. BTS'y możesz namierzyć na BTSearch ale także możesz spróbować na infolinii.