Iplus- blueconnect-orange free którego operatora wybrać?
Moderator: Moderatorzy
Iplus- blueconnect-orange free którego operatora wybrać?
Witam
Czy ma to jakieś znaczenie którego z operatorów wybiorę? Czy któryś oferuje więcej niż pozostali?Typu lepsze łącze większy limit itp. <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> wiem że iplus jest tańszy niż pozstałe o 10zl, ale czy coś poza tym je różni? Drugie pytanie to jakie prędkości wysyłania i ściągania, osiągacie będąc w zasięgu hsdpa?
pozdrawiam
Czy ma to jakieś znaczenie którego z operatorów wybiorę? Czy któryś oferuje więcej niż pozostali?Typu lepsze łącze większy limit itp. <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> wiem że iplus jest tańszy niż pozstałe o 10zl, ale czy coś poza tym je różni? Drugie pytanie to jakie prędkości wysyłania i ściągania, osiągacie będąc w zasięgu hsdpa?
pozdrawiam
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Iplus- blueconnect-orange free którego operatora wybrać?
A dlaczego umieściłeś temat w złym miejscu.
Przenoszę do właściwego działu.
Przenoszę do właściwego działu.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Ma i to duże. W jednym miejscy każdy operator może oferować coś innego. Przykładowo u mnie Plus oferuje tylko GPRS a Orange EDGE. Musisz zobaczyć (możesz na mapce) który z operatorów oferuje u Ciebie najlepszy zasięg i na tej podstawie kierować się wyborem (jeśli nie zależy Ci na konkretnej sieci). A najlepiej jeśli jeszcze przetestujesz czy oby wszystko dobrze działa.-grzechu- pisze: Czy ma to jakieś znaczenie którego z operatorów wybiorę?
Np: Plus ma największy limit w najtańszej taryfie, również możesz sobie wziąść iPlusa jako usługę dodatkową. Era oferuje umowę na czas nieokreślony bez zakupu modemu...Czy któryś oferuje więcej niż pozostali?
A czy mógłbym prosić o link do tych mapek, choć sądzę że z zasięgiem nie będzie problemu mieszkam blisko centrum krakowa, dziś sprawdzałem iplusa w salonie sprzedaży i jego prędkość na testerze prędkości wynosiła 750kilobitów na sekundę czy to dobry wynik? (salon jest blisko mojego domu więc u mnie pewnie prędkość byłaby podobna)
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
>KLIK<-grzechu- pisze:A czy mógłbym prosić o link do tych mapek
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Dużo to pojęcie względne. Nie sugeruj się zawsze tymi testerami, jeśli już to staraj się skorzystać z kilku (dsl.cz, speedtest.net). Jeśli już demonstrowali, to niech pozwolą Tobie odpalić chociażby wp.pl, sprawdzić pocztę, otworzyć nasze forum (prędkość na testerze prędkości wynosiła 750kilobitów na sekundę czy to dobry wynik?

A jeśli nie, to pewnie kiedyś miałeś już jakiś dostęp do internetu (pisząc choćby ten temat). Dowiedz się jaka to prędkość i przyrównaj.
Subiektywnie oceniając sprawę, jeśli korzystamy z takiego dostępu do internetu i mamy na uwadze limity (a więc do ściągania filmów raczej tego nie da się wykorzystać), to do normalnego użytku wystarcza mi UMTS, a więc około 380kbps. Chociaż zdarzają się też tacy, za przeproszeniem, turbodebile, dla których przy limicie 1GB na miesiąc, prędkość 800-900kbps to za mało... Mam nadzieję, że nikogo tym ostatnim nie uraziłem, a jeśli tak, to nie to było moją intencją.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Mowisz, masz.-grzechu- pisze:A czy mógłbym prosić o link do tych mapek..
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=51031#51031
Pamiętaj jednak, że to i tak należy sprawdzić empirycznie (np. na prepaidach, lub uruchomionej usłudze w ramach abonamentu) w miejscy gdzie będziesz korzystał z netu.
-
- Użytkownik forum
Hm, skądś mi dziwnie znajomo zabrzmiało te określenie he he...Engelbert pisze:Chociaż zdarzają się też tacy, za przeproszeniem, turbodebile...