Pakiet nie wykorzystany, czy możliwe są ograniczenia?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Waldzio
Początkujący użytkownik forum

Pakiet nie wykorzystany, czy możliwe są ograniczenia?

Post autor: Waldzio »

Witajcie,
mam do Was prośbę o pomoc w zrozumianiu / rozwiązaniu jednego problemu... mieszkam w tym miejscu: http://goo.gl/az4BAi (ustawiłem zoom na maksa bo nie wiedziałem jak dać linka do pinezki). Widzę bezpośrednio BTSa oddalonego o 200m - na ulicy Fredry.
Rozumiem, że to BTS należący do NetWorkS!
Mam 2 karty sim, jedna z t-mobile a druga z Orange. Mam też router ZTE MF283+.
Zarówno na karcie sim orange jak i t-moblie, router loguje się do LTE. W obydwu przypadkach siła sygnału to -51 dBm - rozumiem więc że obie karty podłączają się to tego samego BTSa.
Na obydwu kartach sim, nie ma ograniczenia prędkości a pakiety nie zostały wykorzystane.

i teraz to, co mnie gryzie - na karcie z t-moblie osiągam pobieranie stabilne 70 i wysyłanie stabilne 35.
Na karcie Orange osiągam pobieranie wachające się między 20 a 30 a wysyłanie stabilne 35.

O co chodzi?
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Pakiet nie wykorzystany, czy możliwe są ograniczenia?

Post autor: darekka »

Jak widzisz na własnych pomiarach-T ma po prostu lepszą sieć(mimo, że działają wspólnie w Networks to resztę sieci maja osobne). Nie przeskoczysz tego.
darekka
ODPOWIEDZ