Dostep do sieci wi-fi oraz dzielenie na siec wi-fi w domu

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Asmodan
Początkujący użytkownik forum

Dostep do sieci wi-fi oraz dzielenie na siec wi-fi w domu

Post autor: Asmodan »

Witam
Mam takie pytanie mam mozliwosc wykupienia dostepu do sieci radiowej na moim osiedlu i chcial bym ja podzielic na kilka komputerow w domu tez poprzez wi-fi. Interesuje mnie jakie uzadzenia mam kupic (czy da <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> rade zrobic to na jednym czy potrzebne sa 2). Ma to dzialac na takiej zasadzie ze musze podac MAC adres urzadzenia ktore ma uzyskiwac IP z serwera DHCP uslugodawcy poprzez Wi-Fi a dalej co juz z tym sie dzieje to go nie interesuje. Chcial bym zebym mogl dzielic dalej po WiFi ale juz na lokalne kompy ktore byly by za NATem i mialy przydzielane IP z wewnetrznego serwera DHCP. Za pomoc uprzejmie dziekuje.
Pozdrawiam
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Dostep do sieci wi-fi oraz dzielenie na siec wi-fi w dom

Post autor: zDaleKi »

Asmodan pisze:.. mam mozliwosc wykupienia dostepu do sieci radiowej na moim osiedlu i chcial bym ja podzielic na kilka komputerow w domu tez poprzez wi-fi.
Wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania są już na forum w FAQ.
>KLIK1< a dokładnie tu: >KLIK2<
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ