Wg mojej bardzo dobrej wiedzy tj regulaminów Orange po wykorzystaniu 100GB Orange przycina do 1Mb/sDar pisze:Panowie jestem w trakcie negocjacji z Orange, proszę o wyjaśnie nie o co biega z dodatkowym LTE przy negocjacjach, kolega pisze że otrzymał " 70GB pakietu podstawowego + 100GB nieograniczone LTE+ nielimitowane LTE do 2Mb/s "
Red bull mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Red bull mobile
- onken
- ** Moderator **
Jest duża różnica między 70 + 100 a samym 100 

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
konczy mi sie doladowanie za 50zl na 100dni, w starterze za 9zl z puszka
czy ta promocja wciaz dziala?
moge swobodnie znowu doladowac konto na 100dni za w/w 50zl?
czy ta promocja wciaz dziala?
moge swobodnie znowu doladowac konto na 100dni za w/w 50zl?
- radius
- ** Moderator **
Tak. Poza tym kasa nie przepada (jeżeli masz na sztywno LTE zablokowane), więc jak nawet ją wyłączą to pieniądze wykorzystasz na rozmowy czy wiadomości.
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
-
korzystam tylko z LTE i musze jakas usluge wlaczyc co miesiac
te 50zl nie przepadnie po 100 dniach?
czyli co moge dalej aktyowac usluge i korzystac z LTE bez doladowania?
te 50zl nie przepadnie po 100 dniach?
czyli co moge dalej aktyowac usluge i korzystac z LTE bez doladowania?
-
- Guru bezprzewodowy
Teraz się tak nie robi, szkoda kasy. Jeśli masz jeszcze ważne konto to migrujesz na Fakt Mobile, następnie doładowujesz za 5 zł i zyskujesz Rok Ważności Konta. Po czym wracasz na RBM na kartę. Uruchamiasz jakiś pakiet internetowy za 3-5 zł i aktywujesz Darmowe LTE bez limitu na 30 dni( musisz mieć minimum 30 zł na koncie). Jak ci się skończyło konto na RBM to doładuj za 5 zł na 7 dni i zrób ten zabieg RBM-Fakt-RBM. Pamiętaj tylko o doładowaniu Faktu za 5 zł w celu RWK.
-
z tego co zrozumialem:
konto bede mial wazne przez rok, bez doladowania co 100 dni 50zl?
tylko bede musial co miesiac wlaczyc pakiet internetowy 3-5zl i bede mogl wlaczac tak dlugo, az bede mial powyzej 30zl na koncie?
konto bede mial wazne przez rok, bez doladowania co 100 dni 50zl?
tylko bede musial co miesiac wlaczyc pakiet internetowy 3-5zl i bede mogl wlaczac tak dlugo, az bede mial powyzej 30zl na koncie?
-
- Guru bezprzewodowy
Dobrze rozumiesz. Po przejściu na Fakt i doładowaniu go za np. 5 zł zyskasz RWK. Potem wracasz na RBM na kartę i co m-c włączasz jakiś pakiet za 3-5 zł i to Darmowe LTE bez limitu.
-
jak mam zmigrowac? tylko telefonicznie lub w salonie?
jak bede wracal do RBM, to musze podac konkretna taryfe?
pamietam ze jak bralem LTE nielimitowane to musialem kupic starter z puszka za 9zl, bo te za 5zl nie mialy takiej uslugi
no taniej sie juz chyba internetu nie da
jak bede wracal do RBM, to musze podac konkretna taryfe?
pamietam ze jak bralem LTE nielimitowane to musialem kupic starter z puszka za 9zl, bo te za 5zl nie mialy takiej uslugi
no taniej sie juz chyba internetu nie da

-
- Guru bezprzewodowy
Migracja opisana tutaj na Forum. Dzwonisz 799599999 , weryfikują cię i zlecasz przeniesienie na Fakt Mobile. W ciągu 24 godzin powinieneś być , wtedy doładowujesz za 5zł i zyskujesz RWK. Po dobie dzwonisz ponownie i prosisz o RBM na kartę, czekasz aż zmigrują ponownie i aktywujesz pakiet internetowy za 3 lub 5 zł( zależnie od taryfy RBM) i usługę darmowy internet LTE na 30 dni jak dotychczas.Całość operacji śledzisz na Play24( również Fakt Mobile i jego doładowanie).
-
jak do RBM mam dzwonic, to chyba pod inny numer?
-
- Guru bezprzewodowy
Wszystko załatwiasz pod 799599999, Fakt to właściwie Play, podobnie jak RBM.
-
dziekuje za info
wykonam juz jutro
wykonam juz jutro
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak dobrze rozumiem całość twa 5 dni - migracja do fakt 2dni , 1 dzień aktywacja rwk i dwa dni powrót do rbm . 5dni bez netu to trochę dużo jak na taką oszczędność .
OK rozumiem ze to tylko raz w roku a nie co miesiąc .... ma sens
OK rozumiem ze to tylko raz w roku a nie co miesiąc .... ma sens
- onken
- ** Moderator **
Jak trafisz na kumatego konsultanta to można to zrobić szybko.
Inaczej 1-3 dni
Inaczej 1-3 dni
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
A co w przypadku kiedy nie mam jeszcze RBM? Zakupić go i przeprowadzić całą operację, czy można pominąć pierwszy etap (przejście RBM->FAKT) kupując najzwyczajniej w świecie starter Fakt?
- onken
- ** Moderator **
Możesz jak najbardziej przejść z samego Faktu
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Idź do salonu Play i poproś o darmowy starter zasięgowy http://www.play.pl/oferta/play-karta/pl ... zasiegowy/ a zaoszczędzone pieniądze przeznacz nakulasart pisze:A co w przypadku kiedy nie mam jeszcze RBM? Zakupić go i przeprowadzić całą operację, czy można pominąć pierwszy etap (przejście RBM->FAKT) kupując najzwyczajniej w świecie starter Fakt?

-
greenfrog, a co to da? Czasu na przechodzenie z sieci do sieci to nie skróci. A pytałem własnie z uwagi na czas potrzebny ma przejście RBM->Fakt->RBM.
- onken
- ** Moderator **
Przecież jak "dobrze pójdzie" od czasu aktywacji, przejścia do Fakt, doładowania i przejścia do RBM może upłynąć 1-2 godziny a może i 2-3 dni 

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
U mnie 3 godziny z lekkim nakladem 

-
A u mnie 3 dni... z tym ze przejście z RBM na Fakt 1 doba, potem w Fakcie wpisałem sobie przypadkowo zły kod i zmieniłem taryfe na Play na karte. Powrotnie na Fakt 1 doba i z Faktu na RBM dzwonilem 3 dnia ale przenieśli prakycznie od razu po zakończeniu rozmowy.
-
Cześć, chciałbym dowiedzieć się co najlepiej zrobić w mojej sytuacji - mam Umowę w Play na interent LTE bez limitu co miesiąc (oczywiście do 100GB i potem 2Mb/s ) no i pierwszy raz od początku umowy czyli gdzieś od kwietnia założyli mi lejek. Mam router Huawei B593s i wymyśliłem, że w momencie założenia lejka dokupię sobię starter u jakiegoś wirtualnego operatora na infrastrukturze Play i doładuję sobie internet żeby dotrwać do końca miesiąca rozliczeniowego.
Myślę, że mimo, że umowa była zawierana w momencie gdy Play "może ale nie musi" stosować lejka, to lejek będzie już teraz zakładany z automatu. Jako, że regularnie przekraczam te 100GB to czas zainteresować się drugą kartą SIM na doładowanie.
I teraz pytanie co najbardziej opłaca mi się zrobić? Który starter kupić? Na stronie RBM nie widzę opcji darmowego internetu LTE na 30dni o którym mówicie. Może kupić starter Faktu by zyskać RWK i potem przejść na RBM?
Myślę, że mimo, że umowa była zawierana w momencie gdy Play "może ale nie musi" stosować lejka, to lejek będzie już teraz zakładany z automatu. Jako, że regularnie przekraczam te 100GB to czas zainteresować się drugą kartą SIM na doładowanie.
I teraz pytanie co najbardziej opłaca mi się zrobić? Który starter kupić? Na stronie RBM nie widzę opcji darmowego internetu LTE na 30dni o którym mówicie. Może kupić starter Faktu by zyskać RWK i potem przejść na RBM?
-
- Guru bezprzewodowy
Oferta nadal aktualna, wejdź na http://www.redbullmobile.pl/oferta/na-k ... -na-karte/ i kliknij zakładkę Red Bull MOBILE na kartę 9 zł.
Jak znajdziesz starter FM (powodzenia) to po doładowaniu przechodzisz do "RBM na kartę" (nie energy) i masz darmowe LTE przy stanie konta >30zł.
Można też starter play na kartę (taryfa głosowa, nie internetowa) za 5zł przenieść do FM i po doładowaniu do RBM - całość potrwa góra 5 dni.
Jak znajdziesz starter FM (powodzenia) to po doładowaniu przechodzisz do "RBM na kartę" (nie energy) i masz darmowe LTE przy stanie konta >30zł.
Można też starter play na kartę (taryfa głosowa, nie internetowa) za 5zł przenieść do FM i po doładowaniu do RBM - całość potrwa góra 5 dni.
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieq ... /Documents
-
a ja nie moge dodzwonic sie do fakt mobile
wybieram numer 799 599 999, ble ble ble i rozlacza mnie
-
Próbuj aż się połączysz - być może system wywala bo mają zapchaną kolejkę. Maiłem tak x 2.GRUNIU pisze:a ja nie moge dodzwonic sie do fakt mobile
-
zadzwonilem po 8 i juz zaraz bede w fakt mobile
-
juz mam konto wazne na rok
dziekuje za pomoc
dziekuje za pomoc
-
Witam,
Załóżmy mam zwykłego RBMa. Co 100 dni ładuję za 50PLN i używam darmowego LTE na 30 dni. Jak mogę wykorzystać zgromadzone środki na koncie poza wysyłaniem SMS premium? Gdzieś czytałem można je wykorzystać do zakupów waluty w grach online. Jak?
Załóżmy mam zwykłego RBMa. Co 100 dni ładuję za 50PLN i używam darmowego LTE na 30 dni. Jak mogę wykorzystać zgromadzone środki na koncie poza wysyłaniem SMS premium? Gdzieś czytałem można je wykorzystać do zakupów waluty w grach online. Jak?