Orange - próba oszustwa?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Orange - próba oszustwa?
Zadzwonił konsultant w sprawie przedłużenia umowy, ustaliliśmy szczegółowo warunki, w tym nielimitowane SMS-y z Polski do Unii. Wiem, że takiej usługi Orange nie ma w standardzie, więc spytałem go czy na pewno to otrzymam, zapewnił że tak, nawet w pewnym momencie przeprosił na chwilę żeby się skonsultować z przełożonym i po chwili jeszcze raz potwierdził. Potem nalegałem jeszcze 2 lub 3 razy żeby potwierdził że otrzymam taką usługę. Rozmowę oczywiście nagrywałem i wszystko dokładnie słychać. Kurier przywiózł nową umowę, a w niej ani słowa o tych SMS-ach. Oczywiście nie podpisałem tylko zrobiłem sobie kopię. Napisałem reklamację, w odpowiedzi tylko mnie przeprosili, że "konsultant udzielił nieprawidłowych informacji". Tylko że ta rozmowa nie miała na celu udzielenie mi informacji o usługach tylko zawarcie umowy. To chyba zasadnicza różnica. Czy ta umowa przez telefon jest ważna? Mogę się domagać jej realizacji?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Orange - próba oszustwa?
Więc umowa nie jest ważna i nic z tym nie zrobisz.rombad pisze:Oczywiście nie podpisałem
Nie pomagam na PW!