PROBLEM Z ROUTEREM I MODEMEM

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
punto03
Stały użytkownik forum

PROBLEM Z ROUTEREM I MODEMEM

Post autor: punto03 »

Witam wszystkich forumowiczów. Rok temu podpisałem umowę w play na internet -modem huawei e 3372 do tego dokupiłem router tp link wdr 3600 i wgrałem gargoyle,było całkiem fajnie ale od wczoraj mam problem,mianowicie gdy podpinam modem do routera, ten łączy się z internetem na chwilę i się resetuje i tak w koło, a gdy modem jest wypięty to sie nie resetuje.Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: PROBLEM Z ROUTEREM I MODEMEM

Post autor: wojteks »

Czy modem w komputerze działa prawidłowo? Jeżeli tak to router na gwarancje albo nowy (nie polecam żadnego z Tp-Linków do LTE).
Nie pomagam na PW!
robertnik
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: robertnik »

Dziwna sprawa. Jak masz backup sprzed resetów to spróbuj go wgrać, choć to raczej nie pomoże, jeśli sam czegoś nie pogmerałeś wcześniej w oprogramowaniu. Może aktywny hub przez który podłaczasz modem ma przebicie i działa to destrukcyjnie na modem... Zmień go, odepnij zasilanie.
punto03
Stały użytkownik forum

Post autor: punto03 »

Dzięki za pomoc. nie wiem co było żle ale się naprawiło i jak na razie wszystko jest ok, trochę grzebałem w tym routerze i w sumie sam nie wiem co tam przestawiłem. Temat do zamknięcia
ODPOWIEDZ