Red bull mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Red bull mobile
Normalnie - na stronie producenta / wydawcy gry. Np. w WOT normalnie można kupować golda smsem. Co prawda opłacalność tego jest dyskusyjna, ale jak nie masz co zrobić ze środkami to normalnie działa.
-
- Użytkownik forum
Możesz wykorzystać na trasfer na chomikach, rapidshare itd. tam sms są względnie opłacalne.
-
- Użytkownik forum
Rozumiem, że przy przejściu z RBM do FM kasa na koncie RBM jest kasowana (w odwrotną stronę chyba nie) ?
-
- Użytkownik forum
Kasa zostaje na koncie, właśnie to przerabiałem i mam RBM7 i rok ważnosci kontaRozumiem, że przy przejściu z RBM do FM kasa na koncie RBM jest kasowana

TP-Link MR-3420 V2 + Huawei E3372 + Cybertech 1800 Mhz
-
- Użytkownik forum
piotrekg3: upewnię się - rozumiem, że przechodziłeś z RBM(1) -> FM -> RBM(2) i kasa, którą miałeś na RBM(1) przed przejściem do FM to została Ci na koncie jak byłeś już w FM ? Mam na RBM ponad 260 PLN (ładuję co 3 miesiące po 50 PLN) i chcę zrobić sobie tą rok ważności konta tylko nie chcę się pozbyć tych 260 PLN ?
-
- Użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Dzięki. Zaraz dzwonię do FM 

-
- Użytkownik forum
piotrekg3: jeszcze jedno pytanie. Rozumiem, że teraz po przejsciu z FM do RBM masz konto ważne rok. Na jaką taryfę w RBM trzeba przejść, aby mieć ten rok (wiem, że na pewno NIE na Energy). Możesz podać jaką masz ?
-
- Początkujący użytkownik forum
Rok ważności konta masz z FM /liczy się od doładowania za min. 5PLN w FM - musisz to zrobić/ - właśnie po to te całe ceregiele. Ponadto z tego co pisali na tym forum w RBM7 standardowo za 50PLN masz 150 dni ważności więc też lepiej niż w RBM5 /tu 50PLN = 100 dni/.
-
- Użytkownik forum
Jestem już z powrotem w RBM
W czasie krótkiego pobytu w FM doładowałem się za 5 PLN więc mam rok ważności konta w RBM. Jak tylko zmieniono mi taryfę z FM na RBM 7 MNP odpaliłem Bonusowy pakiet 1GB (mam na zielono włączony), odpaliłem też Darmowy Internet LTE (mam na zielono włączony).
Pytanie: co zrobiłem źle, albo czego nie zrobiłem bo prędkość netu LTE jest ... bliska zero (na routerze 4 na 5 kresek zasięgu LTE).

Pytanie: co zrobiłem źle, albo czego nie zrobiłem bo prędkość netu LTE jest ... bliska zero (na routerze 4 na 5 kresek zasięgu LTE).
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
wlacz przez play24 "Pakiet Internet 300MB co miesiąc" - i tylko ten, bo sa dwa
-
tak sie zastanawiam: czy jak kupie zwykly starter RBM i przelacze go przez play24 lub BOK, czy bede mial jakoby stater z puszka?
sam starter z puszka znalazlem za 50zl na all
sam starter z puszka znalazlem za 50zl na all
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tego zwykłego "RBM na kartę 5" za 5zł w Play24 nie można przenieść na RBM 7, przynajmniej ja nie miałem takiej opcji. Ale jak przeniesiesz taki do Fakt FM to potem wracając do RBM mówisz konsultantowi że chcesz RBM na kartę 7 i przenoszą. Chyba że trafisz na kiepskiego konsultanta to... czytaj od tego posta w dół: viewtopic.php?f=10&t=43161#p508661
-
ja przenosilem nr do FM, bo chcialem wydluzyc konto o rok
jak zalogowalem sie do play24, to mialem w "moja oferta" RMB na karte5 i tez na takie sie przenosilem
chodzi mi net normalnie za 5zl LTE
jak zalogowalem sie do play24, to mialem w "moja oferta" RMB na karte5 i tez na takie sie przenosilem
chodzi mi net normalnie za 5zl LTE
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jezeli działa to ok. Cbociaż na stronie RBM przy starterze za 5 zł nie ma o tym wspomniane a przy tym za 9 jest. Dodatkowo w RBM na karte 7 MNP jest tańszy pakiet 25MB za 3 zł, a w RBM na karte 5 300MB za 5zł.
-
- Użytkownik forum
O chyba coś kombinują z RBM->FM->RBM bo kolega dzwonił i chciał do FM to powiedzieli że dopiero 01-10-2015 będzie w FM...

-
Ciekawe jakie zmiany się szykują, bo przejście do RBM krótkim kodem też jest już niemożliwe. Edit: Jednak można, tylko mają jakieś zakłócenia na "linii"kloszi pisze:O chyba coś kombinują z RBM->FM->RBM bo kolega dzwonił i chciał do FM to powiedzieli że dopiero 01-10-2015 będzie w FM...

-
Dzięki instrukcji cała procedura trwała około 3 godziny dzięki 

-
Witam.
Może wie ktoś czy Play stosuje jakieś priorytety czy jak to zwać dla kart korzystających z LTE?
Mam RBM na kartę z darmowym LTE ,rano jakoś to to leci powyżej 10 Mega ale wieczorami po 19-stej prędkość spada
poniżej 1 Mega i to nieraz grubo poniżej.
Płacąc 10zł miesięcznie jakoś to przejdzie ale jeśli ktoś płaci niemal 100 zeta mies w abonamencie i umowie na dwa lata za taki internet to ja dziękuję
Może wie ktoś czy Play stosuje jakieś priorytety czy jak to zwać dla kart korzystających z LTE?
Mam RBM na kartę z darmowym LTE ,rano jakoś to to leci powyżej 10 Mega ale wieczorami po 19-stej prędkość spada
poniżej 1 Mega i to nieraz grubo poniżej.
Płacąc 10zł miesięcznie jakoś to przejdzie ale jeśli ktoś płaci niemal 100 zeta mies w abonamencie i umowie na dwa lata za taki internet to ja dziękuję

- wojteks
- *** Administrator ***
[quote="albi4"rano jakoś to to leci powyżej 10 Mega ale wieczorami po 19-stej prędkość spada poniżej 1 Mega i to nieraz grubo poniżej.[/quote]
No cóż to dostęp radiowy, prędkość teoretyczna sektora dzieli się na ilość użytkowników, rano jest ich mniej a wieczorem więcej i każdy chce yt czy inne streamingi oglądać. Tak będzie coraz częściej i jeszcze mocniej będzie przycinać prędkość, szczególnie w dużych miastach gdzie nie chcą użytkowcy brać kablowego internetu bo jest 5zł droższy, zapominają jednak że tam nie ma limitu i infrastruktura kablowa jest wydajniejsza.
No cóż to dostęp radiowy, prędkość teoretyczna sektora dzieli się na ilość użytkowników, rano jest ich mniej a wieczorem więcej i każdy chce yt czy inne streamingi oglądać. Tak będzie coraz częściej i jeszcze mocniej będzie przycinać prędkość, szczególnie w dużych miastach gdzie nie chcą użytkowcy brać kablowego internetu bo jest 5zł droższy, zapominają jednak że tam nie ma limitu i infrastruktura kablowa jest wydajniejsza.
Nie pomagam na PW!
-
Hejka, mój pierwszy post więc najpierw się przywitam 
Bardzo zainteresowałem się tym tematem, aktualnie jestem w CP, ale oni delikatnie mówiąc lecą w kulki ze mną jako stałym klientem... :C
Przeczytałem cały ten temat jednak troszkę się gubię w tym wszystkim... z tego co zrozumiałem to :
1) Kupuje RBM na Karte ( za 5 lub 9 zł) - Muszę to aktywować w telefonie czy coś? Czy mogę to po prostu wsadzić w modem i będzie działać ?
2) dzwonię pod 799599999 i mówię, że chce przejść do FAKT MOBILE
3) Doładowuje konto za bądź ile, żeby uzyskać Rok Ważności Konta
4) Znów dzwonię pod 799599999, że chce się przenieść do RBM na Kartę
5) Doładowuje za 50 zł
i w tym momencie mam problem, bo rozumiem, że tak mam RWK przez co spełniam warunki regulaminu umowy LTE ( że muszę mieć aktywne konto).
Mam ponad 30 zł na koncie, więc mogę korzystać w nielimitowanego LTE w PLAY, i teraz co ? Aktywuje pakiet internetu jakikolwiek ( 3 zł = 300 mb, 7 zł = 700 mb) i mam NIELIMITOWANE LTE w play i jeżeli zmniejszy mi się po 30 dniach prędkość to po prostu, co miesiąc muszę sobie kupić ten pakiet za 3 lub 7 zł, żeby mi się aktywował jakikolwiek pakiet internetu LTE w PLAY i dalej mam nie limitowane ?
Przepraszam, że tak chaotycznie to opisałem i zapytałem się, ale no po prostu jest to interesujące
Pozdrawiam

Bardzo zainteresowałem się tym tematem, aktualnie jestem w CP, ale oni delikatnie mówiąc lecą w kulki ze mną jako stałym klientem... :C
Przeczytałem cały ten temat jednak troszkę się gubię w tym wszystkim... z tego co zrozumiałem to :
1) Kupuje RBM na Karte ( za 5 lub 9 zł) - Muszę to aktywować w telefonie czy coś? Czy mogę to po prostu wsadzić w modem i będzie działać ?
2) dzwonię pod 799599999 i mówię, że chce przejść do FAKT MOBILE
3) Doładowuje konto za bądź ile, żeby uzyskać Rok Ważności Konta
4) Znów dzwonię pod 799599999, że chce się przenieść do RBM na Kartę
5) Doładowuje za 50 zł
i w tym momencie mam problem, bo rozumiem, że tak mam RWK przez co spełniam warunki regulaminu umowy LTE ( że muszę mieć aktywne konto).
Mam ponad 30 zł na koncie, więc mogę korzystać w nielimitowanego LTE w PLAY, i teraz co ? Aktywuje pakiet internetu jakikolwiek ( 3 zł = 300 mb, 7 zł = 700 mb) i mam NIELIMITOWANE LTE w play i jeżeli zmniejszy mi się po 30 dniach prędkość to po prostu, co miesiąc muszę sobie kupić ten pakiet za 3 lub 7 zł, żeby mi się aktywował jakikolwiek pakiet internetu LTE w PLAY i dalej mam nie limitowane ?
Przepraszam, że tak chaotycznie to opisałem i zapytałem się, ale no po prostu jest to interesujące

-
- Użytkownik forum
W skrócie mniej wiecej tak jak napisałeś, w Fakt Mobile musisz doładować przynajmniej za 5 zł żeby mieć RWK. Przechodzisz z powrotem do RBM (taryfa RBM 7 lub RBM 5) i doładowywujesz przynajmniej za 30 zł, włączasz jakiś pakiet internetowy, najlepiej 300 mb co miesiąc, i co miesiąc włączasz darmowe LTE na 30 dni, oczywiście musisz mieć przynajmniej 30 zł na koncie.
TP-Link MR-3420 V2 + Huawei E3372 + Cybertech 1800 Mhz
-
okej, a to włączanie darmowego LTE, to gdzies na stronie czy jakimś kodem się włącza ?
-
- Guru bezprzewodowy
Całość najlepiej kontrolować i włączać usługi za pomocą konta na Play24 . Ewentualnie kodem *111*480*1#
- onken
- ** Moderator **
Panowie
Właśnie przed chwilą próbowałem zmienić taryfę na RBM7 i dowiedziałem się od konsultanta Fakt że od dwóch dni zablokowana jest zmiana na ta taryfę
Czy może ktoś z Was to potwierdzić ? Czy miałem pecha i nie chciano mi zmienić taryfy ??
Właśnie przed chwilą próbowałem zmienić taryfę na RBM7 i dowiedziałem się od konsultanta Fakt że od dwóch dni zablokowana jest zmiana na ta taryfę
Czy może ktoś z Was to potwierdzić ? Czy miałem pecha i nie chciano mi zmienić taryfy ??
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Złóż reklamację przez Play24. 2 tygodnie temu miałem ten sam problem i po tygodniu mi nr przeniesiono.onken pisze:(...)próbowałem zmienić taryfę na RBM7 i dowiedziałem się od konsultanta Fakt że od dwóch dni zablokowana jest zmiana na ta taryfę
-
- Guru bezprzewodowy
Konkretnie to nie chcieli przenieść na RBM 7 czy w ogóle na RBM na kartę?
-
- Stały użytkownik forum
W tej chwili jest możliwe przeniesienie tylko na taryfę Energy .
-
- Guru bezprzewodowy
Na jakiej podstawie konsultant odmawia przeniesienia z Fakt Mobile na RBM na kartę ? W takiej sytuacji trzeba go spytać o podstawę takiej decyzji, niech poda/prześle regulamin , na podstawie którego się opiera. Zapytaj czy nadal obowiązuje http://faktmobile.pl/app/views/file/reg ... 062015.pdf Pkt.7 tego Regulaminu wymienia możliwość zmianę Fakt Mobile na RBM na kartę. Jeśli Regulamin nadal obowiązuje to nie ma prawa odmówić tej migracji, jeśli uporczywie odmawia składaj reklamację na Play24.
- onken
- ** Moderator **
Podobno jest nowy regulamin ale RBM nic o tym nie mówi,
Sprawy się otyle komplikują, że konsultant Fakt twierdzi, że może zmigrować jedynie do RBM Energy ale dopiero po rejestracji karty...
Ale nie może do RBM5 nawet.
Pózniej "w teori" można z RBM zmigrować do RBM5 ale co z okresem ważności konta...
Kicha się zrobiła.
To było do przewidzenia że zablokują to bo pewnie handlarze robili to na potęge...
Sprawy się otyle komplikują, że konsultant Fakt twierdzi, że może zmigrować jedynie do RBM Energy ale dopiero po rejestracji karty...
Ale nie może do RBM5 nawet.
Pózniej "w teori" można z RBM zmigrować do RBM5 ale co z okresem ważności konta...
Kicha się zrobiła.
To było do przewidzenia że zablokują to bo pewnie handlarze robili to na potęge...
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW