Modem obecnie Hilink, zablokowany simlock/10 krotnie błędnie wpisany/, czy zablokowany nieodwracalnie jak w komunikacie?
Urządzenie zostało zablokowane. Aby uzyskać kod SIMLOCK, skontaktuj się ze swoim usługodawcą internetowym. W celu odblokowania urządzenia wprowadź prawidłowy kod SIMLOCK. Jeżeli liczba pozostałych prób odblokowania wyniesie 0, urządzenie zostanie nieodwracalnie zablokowane.
Ma ktoś pomysł jak przywrócić go do życia? /czytam, fleshuję i już mi głowa się dymi a modem deth/
Zablokowany simlock E3372s-153 HiLink
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Zablokowany simlock E3372s-153 HiLink
Dlaczego tak dużo razy wpisałeś zły kod? Po drugim razie należało się już zastanowić czy go wpisywać, to Huawei i kalkulator kodów jest dostępny.
Do starszych modemów Huawei było narzędzie do resetowania licznika simlocka, do nowych nie widziałem bo łatwo ściągnąć kodem a mało operatorów teraz stosuje simlocki.
Do starszych modemów Huawei było narzędzie do resetowania licznika simlocka, do nowych nie widziałem bo łatwo ściągnąć kodem a mało operatorów teraz stosuje simlocki.
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Może trochę ze złości na niemoc w przywróceniu do życia uwalonego megafona, wygenerowałem kody /http://tools.texby.com/unlock-codes/huawei/ i właśnie je wpisywałem, jak również puk, modem nie miał simlocka /wypust na rosję/, pojawił się po wgraniu któregoś z kolei fw.
Próbowałem zmusić modem do pracy z fritz 7270, czego efektem jest właśnie blokada....
Próbowałem zmusić modem do pracy z fritz 7270, czego efektem jest właśnie blokada....
- VipeRsan
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie wiem czy zadziała, ale możesz spróbować przez tryb debug połączyć się terminalem z odpowiednim urządzeniem modemu przyjmującym kody AT:

- Odpalasz tryb debug - powinny pojawić się 3 urządzenia na portach szeregowych COM
- Łączysz się terminalem (pełno programów tego typu jest na sieci, w tym typowo pod modemu Huawei, tyle że zwykle ruskie) na odpowiednie urządzenia (nie pamiętam które... chyba PC UI, ale mogę się mylić, jedno tylko będzie przyjmować komendy AT).
- Odblokowujesz licznik za pomocą komend:
gdzie:
Kod: Zaznacz cały
at^datalock="kod_odblokowujący" at^maxlcktms=10
- kod odblokowujący to kod wygenerowany za pomocą kalkulatora z algorytmem v201
- 10 - w zasadzie może być liczba od 1 do 255 - I powinieneś mieć od nowa możliwość kodu.