Chciałbym prosić o instrukcje jak mam przejsc z RBM na karte 5 do fakt mobile i uzyskac RWK i potem wrocic do RBM do taryfy w której będę mogł korzystać z darmowego LTE.
Tutaj mam też pytanie , jak to technicznnie wygłąda - czy dostane jakąś kartę od Fakt Mobile, i najwazniesze - jak już rozpocznę przenosiny i powrót to czy w międzyczasie mogę używać Darmowego LTE. ?
Jak dobrze wiecie mam to gó** z Plusa ale że rozpoczynam wojnę na wyniszczenie bez internetu nie mogę zostać
Regulamin http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/f ... 0.2014.pdf Dzwonisz i prosisz o przeniesienie do Fakt Mobile, czasami trzeba poczekać. sami oddzwaniają. Przenoszą cię do Fakt, doładowujesz za 5 zł, masz wtedy RWK. Kolejny telefon i prosisz o migrację na RBM na kartę, RBM 7 lub w ostateczności RBM 5. Przeniosą od razu lub oddzwonią. jak masz już RBM to mozesz aktywować Darmowy LTE bez limitu( na koncie minimum 30 zł i aktywny pakiet internetowy). Przeniesienie 2x trwa max. 5 dni. wszystko widoczne na Play24. Darmowy LTE po wszystkich migracjach, w międzyczasie brak. Karta ta sama. Fakt to jak RBM.
Aby się pojawił w zakładce "Pakiety i usługi" musisz zaszaleć i zatankować za minimum 10zł i nazywa się "Bonusowy pakiet 1GB". Pakiet ten jest jednorazowy i przysługuje jeden raz przez cały okres aktywności startera(możesz go aktywować w każdej chwili i aktywny jest przez 12msc).
EDIT: coś jest nie tak z tym pakietem darmowe 1GB, bo nie działa prawidłowo Darmowe LTE. Musiałem dokuić inny pakiet aby wszystko zadziałało prawidłowo.
matek451 pisze:Regulamin http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/f ... 0.2014.pdf Dzwonisz i prosisz o przeniesienie do Fakt Mobile, czasami trzeba poczekać. sami oddzwaniają. Przenoszą cię do Fakt, doładowujesz za 5 zł, masz wtedy RWK. Kolejny telefon i prosisz o migrację na RBM na kartę, RBM 7 lub w ostateczności RBM 5. Przeniosą od razu lub oddzwonią. jak masz już RBM to mozesz aktywować Darmowy LTE bez limitu( na koncie minimum 30 zł i aktywny pakiet internetowy). Przeniesienie 2x trwa max. 5 dni. wszystko widoczne na Play24. Darmowy LTE po wszystkich migracjach, w międzyczasie brak. Karta ta sama. Fakt to jak RBM.
Witam mam pytanie w czym różnią się poszczególne opcje: RBM na kartę , RBM 7 , RBM 5, RBM Energy
7 - 150 dni waznosci
5 - 100 dni wazności
a te pierwsze ?
Jak jest z tym promocyjnym pakietem 1GB na 12 miesięcy dotyczy się każdej oferty >?
W razie zmiany lub zblokowania roku ważności konta .. najrąsodniejszym wyborem jest opcja starej oferty RMB 7 na 150 dni ??
Raczej mała szansa że uzyskasz RBM7, licz raczej na RBM5 czyli 100 za 50 aczkolwiek i tak masz rok po przejsciu z Faktu. A jeśli RBM utrzyma się rok z wiadomo czym to można za rok spróbować tego samego manewru :-)
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Da się zmigrować z Faktu do RBM7(sam tak zmigrowałem 3 numery). Z tych 3 2 są nowe aktywowane 31lipca2015 Playa i zmigrowane do Faktu i dalej do "RBM na kartę 7 MNP"(taki ładny opis mam w Play24).
Konieczne jest tylko w kontakcie poproszenie o zmianę na RBM7-często potrzeba ręcznego zgłoszenia, bo konsultanci nie widzą takiej możliwości.Po ręcznym zgłoszeniu u mnie wsio gra..
Nie. Podczas rozmowy z konsultantem nt. migracji jeśli są z nią jakieś problemy(nie ma takiej opcji, nie da się do RBM7 itp) konsultant robi zgłoszenie w, którym opisuje problem wraz z naszym życzeniem co do opcji migracji.
Takie zgłoszenie jest przetważane przez bardziej zaawansowany zespół i po kilku dniach dzwonią do Ciebie(na numer migrowany lub jeśli zgłosisz inny do kontaktu to na ten) celem potwierdzenia chęci migracji. Jeśli ją potwierdzisz informują, że w ciągu 24godzin ona nastąpi do wybraniej w zgłoszeniu opcji.
Jeśli konsultanT z, którym się połaczysz będzie malo kumaty sam Mu zgłoszenie ręczne zaproponuj i dopilnuj aby wpisał, że chcesz migrację do RBM7.
Napisałem o własnych doświadczeniach w tym temacie. Mi jakoś po oddwonieniu mówiono, ż migracja nastąpić powinna natychmiast ale proces ten może równie dobrze trwać i 24godz(z obserwacji wiem, że zwykle system aktualizuje zmiany po północy).
Więc chyba wszyscy oddzwaniający mają takie uprawnienia ale system i tak aktualizuje zmiany kiedy chce.
Panowie nie ma się co licytować o taryfy. Wciąż mówimy o ofercie gdzie LTE bez limitu( no dużym) jest za kilka zł m-c ( pakiety internetowe). Oby trwała jak najdłużej( jutro Play coś tam ma przedstawić).
Ostatnio chyba im przyspieszyło :-) ale to i tak zależy od konsultanta :-) . Nawet dostałem pierwszą taryfę RBM do jakiejś karty aczkolwiek chyba nic jej nie różni od RBM7
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
Zakupiłem ten nowy starter RBM z puszką za 9zł. Jest to taryfa Red Bull Mobile na kartę II. Teraz przed przeniesieniem do Fakt Mobile mam doładować za 30 zł ? Czy normalnie uruchomić starter (aktywować) i od razu dzownić do Fakt z prośba o przeniesienie ?
[ Dodano: 2015-09-02, 13:56 ]
Edit:
Właśnie zarejestrowałem nr na Play24 i tam pokazuję że moja aktualna taryfa to Red Bull Mobile na Karte 5. Sądziłem że jak kupię starter za 9zł to będzie to Red Bull Mobile 7 (II). Niemniej i tak chcę zrobić manewr z Fakt więc to chyba nie robi różnicy ?
Myślałem że dawniej z puszką za 9zł to było Red Bull Mobile 7 MNP a nowe z puszką to Red Bull Mobile 7 (II).
Powiedz mi jak z tym doładowaniem ? Doładowywać coś teraz czy bez doładowywania od razu dzwonić do Fakt ?
Zrobiłem wszystko według instrukcji, doładowałem fakt mobile za 5 zł, zrobiłem zlecenie przejścia do RBM, gdy już przenieśli numer do tej taryfy i chce włączyć Darmowe LTe to pokazuje się komunikat, że aby to uruchomić trzeba mieć na koncie minimum 30zł. Mam jeszcze włączony pakiet 25 mb i jeszcze jeden pakiet internetowy.
W takim razie co jest źle zrobione ? Wiem, że mozna włączyć Darmowe LTE bez zasilania kwotą 30 zł konta.
Ktoś coś wie ?