Dziwna sytuacja z podłączeniem anteny
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziwna sytuacja z podłączeniem anteny
Witam wszystkich jestem nowy na forum sprawa dotyczy podłaczenia anteny cybertech 15 dbi mimo.wiec tak mam internet w cp i play zaczne od tego ze cp ma lepszy zasieg w mojej miejscowosci jak play bez anteny zew modem e3372 pop podłaczeniu zwyklej anteny parapetowej na magnes predkosc lte troche wzrasta lecz po podłączeniu anteny mimo 15 dbi jest gorsza predkosc jak w przypadku anteny parapetowej rosnie dbi i zasieg maleje,dodam ze nadajniki playa jak i cp sa na tej samej ulicy lecz gdy włoże karte playa predkosc na antenie mimo wzrasta okolo 8-10 razy oczywiscie modem ustawiony na łączenie sie tylko lte wiec dlaczego tak sie dzieje z cyfrowym polsatem ustawiałem tez na inny nadajnik cp i ta sama sytuacja program do ustawiania jaki uzywam to netinfo play smiga ładnie cyfrowy polsat wrecz zwalnia w porównaniu z antena parapetowa a zalezy mi na cyfrowym polsacie.pozdrawiam
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Dziwna sytuacja z podłączeniem anteny
A kto ci powiedział, że ten zasięg w CP masz na LTE1800Mobylandu i potrzebujesz anteny Dual LTE1800MHz z Cybertecha? Na bank to korzystasz z LTE1800Play i antena jest dla niego poprawna. Z CP/Plusem już nie jest tak jednoznacznie. Od końca marca korzysta też z sieci LTE800 Sferiii to pewnie jej zasięg złapałeś na patyku. Antena Dual LTE1800 nie działa na 800MHz więc nie skorzystasz na LTE800Sferii tylko łapiesz zasięg z dalszego BTS-a LTE1800Mobylandu. Skąd wiesz ,że u ciebie BTS LTE1800Mobylandu działa? Jaka to miejscowość?
-
w tym samym miescu jest tez nadajnik z tego co widze sferii miejscowość wojnówko nadajniki są na ul polnej w murowana goślina lub tez nadajnik playa i mobylandu w miejscowosci skoki
-
- Guru bezprzewodowy
W Murowanej Goślinie , Polna 5 działa tylko BTS LTE800Sferii i LTE1800Play, BTS LTE1800Mobylandu to pozwolenie. Działa dalszy na tym samym kierunku BTS LTE1800 Mobylandu w Biedrusku, Zjednoczenia 300. Jeśli antena Dual LTE1800 ustawiona na Murowaną Goślinę to poziom sygnału LTE w Play dużo lepszy niż w Plusie/CP. Jeśli chcesz korzystać w CP z LTE1800 Mobylandu to ustaw antenę na Skoki. Tam działają BTS-y LTE1800 Play( Parkowa) i Mobylandu( Zamkowa). Ewentualnie pozostaje korzystać ze słabego LTE800 Sferii ( 5MHz w SISO pozwala na DL do 18Mb/s) z Polnej 5 w Murowanej Goślinie na antenie na 800MHz np. ATK-10/800-980.
-
Dzieki wielkie wszystko w temacie pozdrawiam
-
Tylko jeszcze jedno pytanko jak mam wiedziec czy dziala czy to tylko pozwolenie tak na przyszlosc zeby sobie sprawdzic