Kończy mi się umowa.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Volion
Początkujący użytkownik forum

Kończy mi się umowa.

Post autor: Volion »

Witam,
Konczy mi sie umowa w PLAY na internet (28 listopada), nie ukrywam, ze sie meczylem i nie mam zamiaru tej umowy przedluzac, zreszta nie proponuja nic ciekawego.
Mieszkam w prawie centrum Warszawy, brak mozliwosci podlaczenia internetu kablowego ( inne przyczyny).
Troche dobija mnie transfer w tych ofertach, teraz proponuja te LTE bez limitu, ale czy to na prawde jest bez limitu? Nie ma tzw "lejka"? Jak jest to kiedy?
Z tego co widzialem oferta RDM jest teraz najlepsza, ale kto wie za ile ta promocja sie skonczy? Pewnie nikt, a ja zostane z reku w nocniku.
Preferuje abonament (taka pewnosc dla mnie, ze nie zostane bez internetu), interesuja mnie oferty bez urzadzen do 50-60zl. Na karte tez wchodzi w gre.
Coz mam poczac?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Kończy mi się umowa.

Post autor: ja.michal »

Bez limitu czyli 100 GB i potem możliwy lejek 1 Mb/s. Mowa o Play, w sumie w Orange również tak jest.
W Play na kartę masz bez limitu (patrz wyżej) za 45 zł miesięcznie (może odnawiać się automatycznie).
Volion

ja.michal pisze:Bez limitu czyli 100 GB i potem możliwy lejek 1 Mb/s. Mowa o Play, w sumie w Orange również tak jest.
W Play na kartę masz bez limitu (patrz wyżej) za 45 zł miesięcznie (może odnawiać się automatycznie).
Mozesz zalinkowac te konkretna oferte Play'a?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Volion

Rozumiem, że nic prócz Play i RDM w tej chwili nie ma nic ciekawego?
Awatar użytkownika
onken
** Moderator **

Post autor: onken »

a nie lepiej wybrać na przedłużenie na 15 miesięcy za 9,99 , w tym 6 miesięcy bezpłatne LTE, poźniej płatne 20 zł. To wyjdzie nie całe 30 zł za nielimitowany internet ( no prawda, 100 GB )

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play

Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Autor posiada ofertę internetową więc nie jest możliwe przedłużenie na ofertę głosową. Na dodatek Play w Warszawie na LTE działa tragicznie, wystarczy poczytać na Forach internetowych. Autor nie napisał też jaka dokładnie posiada ofertę a to istotne. Od 27.11.2013 obowiązywał Regulamin http://www.play.pl/resources/pdf/2013/R ... 112013.pdf Niestety ale w tej ofercie brak możliwośći wykupienia pakietu bez limitu w LTE po 6 m-cach okresu promocyjnego. Dopiero taryfy Formyła 4G LTE Unlimited na to pozwalały. Bez wypowiedzenia trudno negocjować korzystne warunki na przedłużenie z BOK Play. Trudno powiedzieć co można tez wynegocjować bo obecne oferty internetowe są słabe i drogie a bez sprzętu nie warte zastanowienia. Sprzęt oferowany w tych ze sprzętem to dno i metr mułu, najgorszy ze wszystkich operatorów. Ponieważ oferta abonamentowa Play na internet jest słaba warto zastanowić się nad zmianą operatora, nic nie trwa wiecznie a Play zrobił wszystko aby klienci migrowali do konkurencji. Jeśli upierasz się przy abonamencie to warto pomyśleć o innych np. Orange ze sprzętem. w Warszawie nie powinno być problemów z LTE, na dodatek szybsze niż w Play( na 15MHz masz DL do 110Mb/s). Ewentualnie RBM na kartę new ,starter 9 zł lub Play Internet na Kartę bez limitu za 45 zł/m-c.
Volion

Interesują mnie oferty bez urządzenia (słabe oferty), w Play nawet nie wiem co mam, ale to był zestaw z tabletem i drukarką HP i koszt to chyba 80zł.
MKwiatusz3K
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: MKwiatusz3K »

W warszawie bardziej sie opłaca wziąć Orange lub Tmobile wieksza ilość nadajników niż Playa i wieksze transfery.
Wiem bo sam używałem Play i obecnie Orange i mam wieksze transfery niz w Play a w warszawie jeste bardzo często.

Orange tez ma spoko oferty z limitem podstawowym 50GB + 100GB w LTE a z LTE w wawie problemy nie ma.

Tu masz oferte bez urządzenia http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html

A tu z urządzeniem http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html

Róznica raptem 10zł miesięcznie a możesz wziąć całkiem fajny tablet warty więcej jak 240zł bo tyle wyniesie róznica w abo na okres 24mc umowy :)
Np: Galaxy tab 4 7.0 LTE na allegro od 500zł nowy
Volion

MKwiatusz3K pisze:W warszawie bardziej sie opłaca wziąć Orange lub Tmobile wieksza ilość nadajników niż Playa i wieksze transfery.
Wiem bo sam używałem Play i obecnie Orange i mam wieksze transfery niz w Play a w warszawie jeste bardzo często.

Orange tez ma spoko oferty z limitem podstawowym 50GB + 100GB w LTE a z LTE w wawie problemy nie ma.

Tu masz oferte bez urządzenia http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html

A tu z urządzeniem http://www.orange.pl/kid,4003445680,id, ... ticle.html

Róznica raptem 10zł miesięcznie a możesz wziąć całkiem fajny tablet warty więcej jak 240zł bo tyle wyniesie róznica w abo na okres 24mc umowy :)
Np: Galaxy tab 4 7.0 LTE na allegro od 500zł nowy
Jak z urządzeniem to wypadałoby wziąć modem który te LTE obsłuży :)
Tablet o ktorym mowisz to koszt + 20zl nie 10.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

W Orange oferta lepsza niż w Play. Za 69,90 masz 50+100GB w LTE, do tego noce 0-8 poza limitem. Do tego zestaw router MF-283+ i tablet PiXI 8 za 49 zł.Zestaw wart 600 zł. Analogiczna oferta bez sprzętu kosztuje 59,90 czyli koszt sprzętu to 24x10 =49 zł czyli 289 zł, zyskujesz około 300 zł. W Play za 69,99 masz 70GB( 3 m-ce bez limitu czyli 100GB i rabat 50% na abonament), noce 0-8 poza limitem a sprzęt to dno i metr mułu czyli nic do wyboru .Bez sprzętu masz 62GB za 59,99 ( w tym 3 mc-e no limit czyli 100GB). Reasumując oferta Play dużo słabsza i jeżeli nie przedstawią dużo korzystniejszej oferty to trzeba im podziękować. Pozostanie karta Play Internet na kartę z no limit za 45zł lub RBM II new za 9 zł. Jeśli jest się klientem Plusa/ CP i można skorzystać ze SmartDom to nawet ich oferta z rabatem 50% i B315s-22 jest lepsza od Play.
ODPOWIEDZ