Czy ja dobrze czytam, że cenę NEO na wypowiedzeniu / przedłużeniu można negocjować ? Skąd u Ciebie to 19 zł ?cursarius pisze:Za Neo zaproponowali mi 19 złotych plus 29 za utrzymanie linii. Na tej linii mogę mieć tylko maksymalną prędkość 4Mb/s.
Orange FreeNet
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Orange FreeNet
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie wiem jak pozostali użytkownicy, ale sam odczuwam "kombinowanie" ze strony Orange, umowa podpisana w listopadzie 2014(czyli bez magicznego zapisu o 1Mb/s po 100GB) a po wykorzystaniu 120GB kombinują przycinając do 5Mb/s zamiast do umówionych 10Mb/s i jak zwykle ta sama gadka przeciążone nadajniki, zła pogoda itp. Oczywiście takie "krętactwa" można w 10sekund udowodnić przekładając karty i teraz pytanie czy ktoś z taka sytuacją w Orange się spotkał, tym bardziej po 120GB(przy czym moj limit podstawowy +100GB =140GB)?
-
- Początkujący użytkownik forum
Przepraszam że się nie odzywałem. Ja ceny nie negocjowałem. Złożyłem wypowiedzenie i po kilku dniach zadzwonił konsultant z właśnie taką ofertą. Powiedział że te 19 zł za Neo to jest cena dla naszego regionu, w co wątpię, ale tak było.Czy ja dobrze czytam, że cenę NEO na wypowiedzeniu / przedłużeniu można negocjować ? Skąd u Ciebie to 19 zł ?
Dostałem we wtorek zamówioną antenę dualną i testowałem. Dopiero dzisiaj podłączyłem kable na stałe, musiałem się przebić przez ścianę i kombinować na poddaszu. Siła sygnału wzrosła z 1 kreski do 4, na 5 możliwych. Zwiększył się download z około 18Mbsp do maksymalnie 40Mbps, natomiast upload wzrósł z 2Mbps do obecnie 22Mbps. Pingi pozostały takie same, co mnie trochę wkurza.