Jak ugryźć loadbalancing ??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak ugryźć loadbalancing ??
Witam.
Opiszę w kilku słowach sytuację jaką chciałbym osiągnąć .
W tej chwili korzystam z dwóch modemów E3372 w wersji hilink - jeden karta RBM drugi Plus , na przemian podpinane do TP-LINK MR3420 v2 .
Te przepinanie jest wymuszone tym, że bts Playa jest w ciągu dnia tak obciążony, że nie wchodzi w grę oglądanie youtuba bez przycięć .Na plusie bez problemu, ale tam mam tak mały limit, że strach coś większego pobrać .
W tym momencie pojawia się moje pytanie - jaki router trzeba by użyć żeby obsłużył jako WAN oba modemy na raz i w trybie loadbalancing sam się przełączył ?? Czy to jest do wykonania .
Opiszę w kilku słowach sytuację jaką chciałbym osiągnąć .
W tej chwili korzystam z dwóch modemów E3372 w wersji hilink - jeden karta RBM drugi Plus , na przemian podpinane do TP-LINK MR3420 v2 .
Te przepinanie jest wymuszone tym, że bts Playa jest w ciągu dnia tak obciążony, że nie wchodzi w grę oglądanie youtuba bez przycięć .Na plusie bez problemu, ale tam mam tak mały limit, że strach coś większego pobrać .
W tym momencie pojawia się moje pytanie - jaki router trzeba by użyć żeby obsłużył jako WAN oba modemy na raz i w trybie loadbalancing sam się przełączył ?? Czy to jest do wykonania .

-
Re: Jak ugryźć loadbalancing ??
Nie wiem czy o to chodzi ale widzialem taka sytuacje na Dovado Pro...
https://www.youtube.com/watch?v=jzKbEbXYA_E
https://www.youtube.com/watch?v=jzKbEbXYA_E
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To mozna realizowac w oparciu o dowolny system, o ile masz odpowiedni software.
Mozesz tez pokusic sie o zabawe z routingiem i przypisanie pewnych rzeczy na twardo do jednego modemu (n.p. Youtube, Vimeo, ....).
Mozesz tez pokusic sie o zabawe z routingiem i przypisanie pewnych rzeczy na twardo do jednego modemu (n.p. Youtube, Vimeo, ....).
Nie pomagam na PW.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ale ty chcesz balancer czy przełączanie o godzinie czy jeszcze coś innego?
-
- Użytkownik forum
Rooter multiweb masz loadbalance od razu, można skonfigurować jak się chce jak pokombinujesz, działa dobrze z dwoma modemami NIE hlink z hlink dzieja się cuda