Witam i pozdrawiam wszystkich.
Mój problem wygląda nastepujaco... Od Jakiegoś czasu używam routera ZTE MF 28D,który niestety ma problemy ze stabilnością. Osiagi na nim to około dawnload 40Mbps ,upload 10-12. Antena zewnętrzna dualna od Cybertecha. Konczyla mi sie umowa wiec po przedłużeniu wziąłem Huawei B593 z mysla,że bedzie lepiej... jakie było moje rozczarowanie jak okazało sie że po podłączeniu moje osiągi to 20/12-15. Testowałem pare dni i cały czas tak samo. Kilka razy podmienialem na ZTE i na nim wciąż dawnload w granicach 38-40 Mbps a upload około 12 Mbps. Czyli tzw ściąganie dwa razy szybsze. Moja sieć to TMobile. Czytając na forum i ogólnie w sieci zdecydowałem się na sprzedaż B593 i zakup osobno modemu i osobno routera. Wybór padł na Dovado Pro i Huawei E3276. Podpinam to wszystko razem i... niestety,osiągi bardzo podobne jak na B593 czyli praktycznie połowa prędkości jaką miałem na Zte. Owszem wszystko stabilne. Przez 2 dni używania zero zawiechy,ale ta prędkość... Co jest przyczyną ze stary wysłużony ZTE MF 28 jest dwa razy szybszy?
Różne osiągi na różnych routerach,modemach...Dlaczego?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- onken
- ** Moderator **
Re: Różne osiągi na różnych routerach,modemach...Dlaczego?
Czułość ? ZTE może być lepszy co do prędkości ale to się przekłada jak widać na niezawodność...
Huawei stawia na stabilność...
Huawei stawia na stabilność...
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za szybką odpowieź...
Czy do modemu Huawei e3276 wystepuje jakies alternatywne oprogramowanie,które może coś zmienić?
Podoba mi się ten zestaw Dovado+3276 ale szkoda mi połowy prędkości
Czy do modemu Huawei e3276 wystepuje jakies alternatywne oprogramowanie,które może coś zmienić?
Podoba mi się ten zestaw Dovado+3276 ale szkoda mi połowy prędkości
-
- Użytkownik forum
Nikt ci nie powie czemu tak jest. Mam e3276 z rbm. na samym modemie wyciagam do 40mb download. Używam tez na zmianę z router tplink wdr4300+ huawei e3276 i tutaj osiągam tylko 15mb download.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tp-Linki mają problemy z obsługą modemów LTE, na próbę odsuń modem od routera na przedłużaczu USB tak z 1m.
Nie pomagam na PW!