Przedłużenie umowy w Play.

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
xPredatorx88
Stały użytkownik forum

Przedłużenie umowy w Play.

Post autor: xPredatorx88 »

Witam.
Mam kilka pytań o przedłużenie umowy w Play.
Umowa kończy mi się 20 listopada tego roku.
Obecnie mam taką ofertę:
14,5GB + nocny transfer za 59,99zł. Chciałem wziąć ofertę bez urządzenia bo już mam i na 9 miesięcy.
Jest to 55GB + nocny transfer za 59,99zł.
I tu rodzą się pytania:
Ofertę przedłużam przez internet na stronie operatora. Pisze tam, że poprzez przedłużenie przez internet mam o 7GB więcej, czyli będę miał w sumie 62 GB, czy te 7GB jest już wliczone w te 55GB?
Na razie mam modem E3131 i antenę panel 2100, więc nie obsługuje on LTE. Czy jeżeli zamówię tą ofertę, to mogę śmiało korzystać w 3G? Mam możliwość zamontowania anteny LTE i kupno odpowiedniego modemu. Ale ze względu na inne wydatki, nie mogę zakupić anteny wraz z nowym modemem. A branie oferty wraz z urządzeniem jest według mnie nie opłacalne. Wiem jaka sytuacja jest u mnie z LTE, już kiedyś miałem tu udzieloną pomoc, więc w niedalekiej przyszłości zafunduje sobie modem pod LTE i odpowiedni panel od cubertech.

Jeżeli przedłużę umowę, to jak będzie liczony cykl rozliczeniowy? Czyli jeżeli bym jutro wziął tą ofertę, to zapłaciłbym za te 18 dni do nowego cykli rozliczeniowego który zaczyna się u mnie 20 listopada? I dodatkowo zapłaciłbym za stary cykl normalnie?
Co ważne, mam jeszcze abonament na telefon komórkowy i niedawno doszedł telefon stacjonarny od play. I ten stacjonarny, mimo że był wzięty 5 września to i tak trzeba było zapłacić za 15 dni bo cykl rozliczeniowy zaczynał się 20 września. Więc z internetem, a raczej z przedłużeniem umowy będzie tak samo? Jeżeli tak, to wstrzymam się jeszcze klika dni. :)
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Przedłużenie umowy w Play.

Post autor: matek451 »

W Play przedłużenie bez sprzętu jest całkowicie nieopłacalne, z kolei ze sprzętem tez lipa. Ten operator w ciągu roku zszedł na psy i obecnie oferuje najsłabsza ofertę abonamentową ze wszystkich operatorów a wybór sprzętu to największa nędza w historii. Po prostu na stronie nie mają nic sensownego. Oczywiście nigdy nie przedłuża się umowy poprzez stronę, bo te oferty są po prostu żałosne. Zaczyna się od złożenia wypowiedzenia i potem negocjuje z Play nową umowę na korzystnych warunkach. Ponoć możliwy jest teraz rabat 50% na abonament. Jeśli nie wynegocjujesz takich warunków, żegnasz się z Play i idziesz do konkurencji z lepszymi ofertami i sprzętem. Albo bierzesz Play na kartę gdzie no-limit jest na 3G i LTE za 45 zł a jak ma się zasięg LTE to korzysta z RBM II new za 9 zł gdzie na LTE można mieć internet bez limitu za darmo.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Przedłużenie umowy w Play.

Post autor: ja.michal »

Jeśli chodzi o nowe warunki umowy to wchodzą zazwyczaj w ciągu 3 dni i masz proporcjonalnie rozliczony okres wg dni starej i nowej umowy. Przynajmniej tak było swego czasu.

W twoim wypadku taniej będzie jak matek451 to - prepaid w Play. Szczególnie, że do ceny abonamentu mogą ci doliczyć dodatkowo 5,99 zł za brak zgody markitengowej i doliczą 5,99 zł za obsuwę płatności w danym miesiącu. Także nie tak do końca tanio wychodzi ten abonament. Jeszcze kilka innych minusów. Są oczywiście i plusy jak stałość warunków na dany okres umowy.
ODPOWIEDZ