Huawei E3372 centrum Warszawy. Problem z chwilowymi zanikami polaczenia.

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
davin
Początkujący użytkownik forum

Huawei E3372 centrum Warszawy. Problem z chwilowymi zanikami polaczenia.

Post autor: davin »

Drogie Pani i Drodzy Panowie,

jestem posiadaczem (jeszcze nie wiem czy szczesliwym) zestawu E3372 + DWR-116 dostarczonego mi przez Cyfrowy Polast.
Generalnie wszystko dziala OK, problemem sa chwilowe zaniki polaczenia.
Czytalem w Faqach, ze wynika to z marnej wydajnosci sprzetu, ale zauwazylem taka prawidlowosc ze dzieje sie tak glownie wtedy, kiedy kolo routera nastepuja wedrowki ludow, w jedna czy w druga strone mieszkania (router stoi na trasie przelotowej kuchnia, sypialnia, lazienka, sypialnia).
Przyszlo mi do glowy, zeby kupic jakas tania antene (naprawde tania, zwykly patyk jaki na allegro mozna dostac za 40 pln) i postawic go 2-3 metry obok, w spokojniejszej okolicy (objazd kanapa, barek, z widokiem na Palac Kultury).
Czy cos takiego ma sens? (Router pokazuje mi moc syngalu jako 5 kresek. Sorki ale nei wiem jak sprawdzic dB).

Z pozdrowieniami,
Maciek
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Huawei E3372 centrum Warszawy. Problem z chwilowymi zanikami polaczenia.

Post autor: matek451 »

Jak możesz to oddaj ten zestaw z CP. Nie dość , że to kiepski wybór to na dodatek nie twój tylko wypożyczyłeś go z CP za 10 zł/m-c. W Plusie za tą sama kasę masz B315s-22 i to na własność. A B315s-22 to zupełnie inna jakość. pomysły z patykami za 40 zł sobie daruj, po co do modemu montować dodatkowy tłumik?
davin

Post autor: davin »

Dzieki za odpowiedz. No niestety juz nie moge tego zrobic, jedyna opcja to pojsc do CP i zapytac czy by nie wymienili - bo sie nie sprawdza, albo zaproponowac ze wezme zmienie swoja umowe na drozsza ale jak dadza mi router o ktorym mowisz. Slyszales moze zeby kiedykolwiek sie na cos takiego zgodzili?
Ok, patyki zostawie w spokoju. :)
annalasowska

Post autor: annalasowska »

Witam i jaka jest decyzja ich byleś bo mam podobny problem
ODPOWIEDZ