witam serdecznie:)
mam prosbe i prosze o rade co wybrac jaki modem do toshiby a200-1m5 bede korzystac z orange free na wczesniejszym komputerze łaczylam sie przez nokie 6020 i podczerwien niestety nowa toshiba nie posiada irdy i nie wiem jaki modem kupic.
pozdrawiam i dziekuje:)
Co wybrać?prosba o pomoc
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- canidy
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Co wybrać?prosba o pomoc
Gdybys miala Nokie 6021 z BT to by bylo po sprawie, ale zawsz mozesz ja podlaczyc z Toshiba kablem USB. jezeli chcesz modem to musi byc na PCI Express np. Merlin UX870 lub inny, ewentualnie Option Icon na USB, ale to juz zawsze dodatkowy kabel. Sama musisz zdecydowac. Na forum znajdziesz z pewnoscia wiele informacji o wspomnianych modelach. W modemie na PCI express bedziesz miala jeszcze UMTS i HSDPA oraz brak problemow z ladowaniem komorli, bo ta Nokia nie ma zbyt mocnej baterii. Zawsze milo widziec kobiete na raczej meskim forum, zatem pozdrawiam 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Co wybrać?prosba o pomoc
Jeśli nie jesteś wymagającą osobą to możesz dokupić IRDĘ na USB i dalej się cieszyć netem przez swoją komórkę.Jest to w miarę tanie rozwiązanie niż zakup modemu.Powtarzam jeśli poprzedni sposób dostępu i prędkości neta ci nie przeszkadzał to właśnie pomyśl o IRDA na usb.danusia pisze:nie posiada irdy