iPlus Upload

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

iPlus Upload

Post autor: Varmack »

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy iPlusa.

Kilka dni temu próbowałem uploadować plik 2 MB na kilka serwerów i transwer spadał od 2,5 KB do zera w kila sekund.

Dziś nie moge nic napisać do nikogo na gg. Inni do mnie piszą, ale ja nie mogę do nikogo :) Ciekawe bardzo.

Ktoś spotkał się już z podobnym problemem ?

PS: Jednego maila textowego mi sie udało wysłać, z załącznikami nie chce się wysyłać...

PS2: Łącze się Dial upem od dłuższego czasu i nie było problemów, czy w tym może być problem ?

Pozdro

PS3: Z ludzmi moge się kontaktować tylko za pomocą opisów w gg :) Boże jaki hardcore :)
Kocham cię iPlusie :*

PS4: Łączenie się za pomoca iPlus menagera też nic nie zmienia...

Help. Czy naprawde nikt nie wie co może być tego przyczyną ?

PS5: Kolejne info, na czatach mogę rozmawiać normalnie, reinstalka GG nie dała nic, Instalacja niejakiego Konnekta też nic nie wniosał nowego do sprawy...

Wierze że ktoś zna odpowiedz na pytanie czemu mi to nie działa :D Bo formatu raczej nie mam zamiaru robić :P
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
mirut
Początkujący użytkownik forum

Re: iPlus Upload

Post autor: mirut »

weź zapodaj sobie program wirles menager se strony sony-ericsson powinien pomoc ...no chyba że masz ;/
iPlus - gor?co nie polecam
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Hmm... Mam Wirles menagera, ale czy ona bedzie odpowiedzią na pytanie dlaczego nie mogę nic większego uploadować ?

A co do gg problem jest już niejako rozwiązany, wystarczyło założyć sobie inny numer, jednak byłbym bardzo wdzięczny za jakies sugestie, bo zależało by mi na odratowaniu tego starego numeru :/
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

PONAWIAM MÓJ APEL:

Czy komuś udało się uploadować jakis większy plik w iPlusie ?

Ja mam problem z plikiem 100 kB a co dopiero 2 MB. Czy to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> jest możliwe ?
scar
Początkujący użytkownik forum

Post autor: scar »

Ja mam problem z plikiem 100 kB a co dopiero 2 MB. Czy to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> jest możliwe ?
Mi się to udaje, np. załączniki w mailach (wysłałem kilka od 3 do 10MB). Konto pocztowe mam na o2.
Ale faktycznie upload dziwnie skacze - od kilku KB do 0 (co kilka sekund). Wydaje mi się, że jest to związane z jakością połączenia.
Lesiu.Z
Użytkownik forum

Post autor: Lesiu.Z »

Varmack pisze:PONAWIAM MÓJ APEL:

Hmm, regolarnie wysyłam na serwer za pomocą iplusa i telefonu edge 6820 na smoj serwer "paczki" zdięć spakowane zipem o wadze 2-5mb i kłopotów większych nie mam z wysyłaniem.

Pozdro
I-Plus.....
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

No właśnie EDGE, ale czy w GPRS to jest możliwe ? Czy tylko ja nie mogę tego zrobić czy inni GPRSowcy też.

Niech ktoś z GPRSem spróbuje uploadowac jakąś MP3rójkę na darmowy serwer typu www.rapidshare.de lub www.link.wylaczony

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc...
Lesiu.Z
Użytkownik forum

Post autor: Lesiu.Z »

Varmack pisze:No właśnie EDGE, ale czy w GPRS to jest możliwe ? Czy tylko ja nie mogę tego zrobić czy inni GPRSowcy też.

Niech ktoś z GPRSem spróbuje uploadowac jakąś MP3rójkę na darmowy serwer typu www.rapidshare.de lub www.link.wylaczony

Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc...
Hmm, zanim zaczołem kozysttać z EDGE działałem na N6310 na zwykłym gprsie i tez szło, dłuzej to wszystko się działo, ale szło.

Pozdro
I-Plus.....
wms32
Użytkownik forum

Post autor: wms32 »

Korzystam z iplusa od niedawna,ale nie mam z nim żadnych problemów.Fakt prędkości nie są zawrotne :cry: ale ogólnie działa ok :D .Właśnie wrzucam na ten upload co podałeś mp3 i idzie bezproblemowo.Transfer około 2 KB/s i nie przerywa.łączę się przez nokie 6230i przez kabel usb.Pozdro...
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

No to pięknie... chyba zaczne zaraz pisac do nich emaila, dzięki za sprawdzenie....

Pozdro

PS: Przez GPRS uploadujesz ?
wms32
Użytkownik forum

Post autor: wms32 »

Niestety nie mam innego wyboru.Pozostaje tylko GPRS :cry: .Ale lepsze to niż nic :D
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

No lepsze, pod warunkiem że działa ;P

Ale wysłałem już list do i+a i może dostane odpowiedzi :)
ODPOWIEDZ