Huawei 3372 hilink+tl3220

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
losdanielos
Początkujący użytkownik forum

Huawei 3372 hilink+tl3220

Post autor: losdanielos »

Witam,mam wiele pytań dotyczących mojego modemu.Jest to Huawei 3372s HIlink (miał być zwykły ale mnie oszukał sprzedawca)import z Rosji Operatora Megafon bez simlocków i z polskim interfejsem użytkownika.Działa u mnie połączony z siecią PLAY ma 100% zasięg LTE podłączony z routerem TP-link TL3220 150mbps v2.
Maksymalna prędkość pobierania wg speedtest około 22mbps najczęściej jest to ok. 15mbps,a wysyłanie 21 mbps.

Moje pytania to : Jakich prędkości powinienem się spodziewać na tym modemie dotychczasowe maksymalne są takie same przy podłączeniu bezpośrednio do komputera jak i wtedy gdy modem działa w duecie z routerem bez zewnętrznych anten.

Zastanawiam się głównie nad tym jak duży wpływ na pracę modemu jako WAN w typowej domowej sieci LAN ma wersja hilink , a jaki zwykła.Czyli jakie korzyści wynikają z przerobienia na zwykły modem.Proszę o odpowiedź , ponieważ nie mam pojęcia o modemach czytałem już trochę jednak niewiele to dało :D.Posiadam za to jakąś tam wiedzę o komputerach i elektronice.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ