Router Huawei B315 do LTE Plus'a

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
nomcio
Początkujący użytkownik forum

Router Huawei B315 do LTE Plus'a

Post autor: nomcio »

Cześć,
Planuje zmianę operatora Internetu ze stacjonarnej Neostrady 10MB na LTE z Plusa w ofercie 40GB z LTE bez limitu (z miesięcznym okresem wypowiedzenia więc jak będzie coś nie tak, to zrezygnuję).
Internet kablowy był by OK ale niestety infrastruktura w lokalizacji której mieszkam jest straszna. Brak perspektyw na zmiany i 10 MB to maks co mogę mieć więc myślę że zmiana na LTE nic mi nie pogorszy, a być może polepszy. W miejscu gdzie mieszkam mam zasięg kilku punktów dostępu LTE.
Rozważam zakup Routera Huawei B315 i nie wiem czy kupić go brandowanego od Plus'a (na Allegro, bo żeby kupić od Plusa musiałbym podpisać umowę na 24 mies. i mój abonament był by wyższy o ponad 20 zł miesięcznie od tego co mi zaproponowali z BOK'u) czy kupić prosto ze sklepu np. Komputronika(http://www.komputronik.pl/product/29394 ... n=NiePromo)
Proszę o wsparcie.

Dziękuję i pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
QoT
Użytkownik forum

Re: Router Huawei B315 do LTE Plus'a

Post autor: QoT »

Ja swój zakupiłem za 380zł na allegro. Pewnie w przypadku awarii będzie problem z gwarancją ale cena jest przystępna. Zawsze jest jakieś ryzyko.
ODPOWIEDZ