SPV E650 i jego możliwości.

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Demon
Specjalista bezprzewodowy-senior

SPV E650 i jego możliwości.

Post autor: Demon »

Od czterech dni jestem posiadaczem tego smartphone i juz zdażyłem go dość dużo przetestować.
Samo wykonanie jest bardzo solidne wygodne pisanie na klawiaturze i bardzo prosta i przejrzysta nawigacja.Jako modem zdał egzamin brak problemu z komunikacją telefon-PC.Wgrałem do niego GG i MiniOpera wszystko działa super.Udałem sie również do pewnej firmy gdzie mają hot-spot i ku mojemu zdziwieniu prędkość 1,3Mb.Bardzo istotna sprawa co do karty Wi-Fi Obsługiwany standard sieci 802.11b (11 Mbps),802.11g (54 Mbps) chyba że sie mylę,ale wyświetliło mi w Statusie połączenia - Szybkość nadawania (Tx)54 Mbps ,a w szybkości odbioru skakało 5,5 do 11 Mbps.Ciekaw czy sie da podłączyć wtedy telefon przez bluetooth z PC i na kompie korzystać z internetu.Sprawdzę to.Strona jak można zdjąć samemu sim-lock z tego smartphone.
Jak ktos ma pecha to nawet palec w pupie zlamie...
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
Awatar użytkownika
Demon
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: SPV E650 i jego możliwości.

Post autor: Demon »

Aktualnie mam 1.3Mb na WI-FI jestem podłączony do kompa przez kabel USB i net śmiga na kompie, że aż miło.Podłączono mi to na próbę żeby sprawdzić jak to będzie działać i czy będzie tak możliwość.Działa a co do możliwości tego smartphone to są niesamowite i co chwile mnie ten aparat zaskakuje.Radia w nim nie ma ,ale jest możliwość wgrania go i właśnie jestem na tym etapie.Jak tylko mi sie uda wgrać do niego radio napisz o tym tutaj.Polecam fonik wszystkim.

Pozdrawiam.

ps
Tak sobie myślę chyba wykupię usługę 2Mb u pewnego dostawcy na Wi-Fi.

EDIT:
Tyle mi pokazuje jak jestem podłączony przez sieci Orange zasięg EDGE przez kabel USB :198,1kb/s
Czasami pokazywało 332-338 kb/s ale czy to prawda?
Jedno jest pewne jest lepiej niz na Techlab ED77.

Pomiary sprawdzałem 10 razy wahania + - 20

Nie piszemy posta pod postem chyba ze z 1 dniowym opóźnieniem. Uzyj opcji Obrazek Moderator-> Jaco
Jak ktos ma pecha to nawet palec w pupie zlamie...
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Skoro już go masz i piszesz o nim same pozytywy to może zrób dla użytkowników Bez-kabli recenzję tutaj: http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=21
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Demon pisze:Radia w nim nie ma ,ale jest możliwość wgrania go i właśnie jestem na tym etapie.
A jakim cudem można do urządzenia wgrać radio? Aby można było słuchać radia potrzebny jest układ sprzętowy odbierający fale radiowe oraz oprogramowanie do jego sterowania. Czyżby więc producent wsadził taki układ ale zapomniał o odpowiednim oprogramowaniu? Jakaś niedorzeczność...
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
ODPOWIEDZ