Blueconnect - Huawei E220 na Vista 64bit?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Blueconnect - Huawei E220 na Vista 64bit?
Czy działa komuś modem Huawei E220 na Viscie 64 bit. Słyszałem że te sterowniki ze strony ery tez maja z nim dzialac, znajomemu instalowalem i nie chce:/ prosze o pomoc czy też potwierdzenie że działa tylko na Viscie 32 bit. BOK uparcie twierdzi ze ma dzialac. Moze ja cos zle robie? (chociaz nie ukrywam ze znam sie na rzeczy i raczej wszystko robie poprawnie)
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
-
Re: Blueconnect - Huawei E220 na Vista 64bit?
aktualizowałem ale dalej nie chce dzialac, i zastanawiam sie czy komus <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie udalo na viscie 64 bit. byc moze cos pominąłem.
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Wpisz w szukajce vista może coś wyczytasz.
Kolega @wlodus napisał taką opinię o tym systemie
"no pod viste to najbardziej polecam młot 5 kg. ale to będzie raczej na viste..."
Niestety Vista jest bardzo nieudanym systemem i muszę się zgodzić z tą opinią.
Kolega @wlodus napisał taką opinię o tym systemie
"no pod viste to najbardziej polecam młot 5 kg. ale to będzie raczej na viste..."
Niestety Vista jest bardzo nieudanym systemem i muszę się zgodzić z tą opinią.
Latka lecą...
- wlodus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
nie wiem jak to wyglada w blueconnect ale oficjalne stanowisko iplusa jest ze ani jeden modem nie bedzie <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> dzialal pod taka vista
ogolnie gdzies nawet na innym forum czytalem o instalacji modemow pod ta vista i bylo kiepsko
ogolnie gdzies nawet na innym forum czytalem o instalacji modemow pod ta vista i bylo kiepsko
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
-
Poradziłem sobie:) Pierwsza sprawa, aktualizujemy sterowniki do modemu ze strony ery na HSDPA 7.2 Mbit (trzeba wykonać 2 aktualizacje: sterowników i oprogramowania) WAŻNE trzeba podłączyć modem przez dołączony kabel, przez oba złącza USB do komutera i co ważne do 2 różnych kontcentratorów USB (chodzi o dostarczenie odpowiedniego zapasu prądu). Kolejna sprawa instalujemy ręcznie Mobile Conect (mi przynajmniej autorun.exe nie wystartował). Komputer dalej nie wykrywa modemu. Restart kompa. Może sie troszeczke dłużej uruchamiać. Nie przejmować sie czarnym ekranem może być nawet ok 4-5 min (nawet przy szybkim kompie) Nie resetować w tym czasie!!. Jeśli sie uruchomi dalej nic nie wykryje ponowny restart kompa. Jeśli to nie pomoże po uruchomieniu odinstalować Mobile Connect i ponownie restart kompa. Jak sie uruchomi powinien wykryć nieznane urządzenia i wtety nie przejmować sie tym, anulować wyszukiwanie sterowników i zainstalować mobile connect. Powinno wykryć modem i zainstalować stery, w ostatecznosci po ponownym restarcie komputera. U mnie zadziałało!!
- Grupens
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Mam vistę x 64 - modem ES 75 i działa mi lepiej niż w XP.
Deformują nas formuły.
-
a możesz zdradzić tą słodką tajemnice i powiedzieć jak to zrobiłeś?Grupens pisze:Mam vistę x 64 - modem ES 75 i działa mi lepiej niż w XP.
mam wiste 64 i blue connect z modemem es 75 i za diabła nie chce chodzic...
zainstalowałem nowa wersje managera i nowe stery, przy pobie laczenia wybiera numer i pojawia sie komunikat ze nie moze się polaczyc...
jak tak dalej pojdzie to operatora zmienie wrrrr
- Grupens
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Zainstalowałem ręcznie sterowniki do pobrania na stronie Netkom-u (pomoc techniczna); zainstalowałem EDGESpeed ES75USB (utworzył mi dial-up)-ważne uruchom jako administrator. Korzystam tylko przez dial-up usuwając najpierw pin na karcie. Przy ręcznym zainstalowaniu sterowników miałem problem: uruchomiłem ponownie kompa podłączyłem modem i w tym momencie sam poszukał sterowniki które miałem na twardzielu. W razie problemów kontaktuj się przez gg.
Deformują nas formuły.