LTE we Wrocławiu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
LTE we Wrocławiu
Moi drodzy,
jestem zupełnym laikiem w tych sprawach - czytam forum i chyba trochę tego za dużo jak na mnie.
Moja sytuacja jest taka:mieszkam we Wrocławiu, ul.Wincentego Pola 3. Chciałbym zakupić internet LTE tak by działał w całym domu.
Mam prośbę o dwie rady:
1. Który operator byłby dla mnie najlepszy (bardziej zależy mi na jakości sygnału/ predkości przesyłu danych, niż na kasie)?
2. Jaki sprzęt powinienem użyć?
Z góry dziekuję za wszystkie podpowiedzi.
Darek
jestem zupełnym laikiem w tych sprawach - czytam forum i chyba trochę tego za dużo jak na mnie.
Moja sytuacja jest taka:mieszkam we Wrocławiu, ul.Wincentego Pola 3. Chciałbym zakupić internet LTE tak by działał w całym domu.
Mam prośbę o dwie rady:
1. Który operator byłby dla mnie najlepszy (bardziej zależy mi na jakości sygnału/ predkości przesyłu danych, niż na kasie)?
2. Jaki sprzęt powinienem użyć?
Z góry dziekuję za wszystkie podpowiedzi.
Darek
-
- Guru bezprzewodowy
Re: LTE we Wrocławiu
Najlepiej samemu zrobić testy poszczególnych operatorów. LTE w dużych miastach to zagadka a sieć bywa masakrycznie obciążona, warto sprawdzić działanie w konkretnej lokalizacji, nawet na telefonie z LTE. Jeśli ma być sieć domowa to kup /bierz router z wbudowanym modemem LTE/3G.
-
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Czy taki zestaw byłby wg Pan dlamnie dobry?
http://www.cyfrowypolsat.pl/CMS/media/i ... h-v2.2.pdf
Pozdrawiam
D
Czy taki zestaw byłby wg Pan dlamnie dobry?
http://www.cyfrowypolsat.pl/CMS/media/i ... h-v2.2.pdf
Pozdrawiam
D
-
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że nie. Nikt zorientowany nie bierze wynalazku z CP. Poza tym to działa tylko z CP/Plusem i tylko z LTE1800 na dodatek obcina DL tylko do 30Mb/s. Złom zalega magazyny od 3 lat więc go wciskają nieświadomym.Karta SIM jest wewnątrz ODU i jej nie wyjmiesz. Druga rzecz to nikt nie bierze internetu z CP bo u nich sprzęt jest na użyczenie i dzierżawa wynosi 10 zł/m-c a sprzęt musisz oddać. Jak już brać coś od Solorza to tylko w Plusie. Oferta ta sama co CP ale sprzęt na własność . Koszty te same. Z Plusa bierze się B315s-22.
-
Dzięki.
A jaka jest Twoja opinia o play?
Pozdrawiam
D
A jaka jest Twoja opinia o play?
Pozdrawiam
D
-
- Guru bezprzewodowy
Moja opinia jest bez znaczenia. Sam od dwóch lat korzystam z kilku kart RBM. W mojej lokalizacji prędkości LTE w szczycie spadły 5-krotnie. Ale ja mam internet bez limitu( gwarantowane 100GB z pełną , dostępną prędkością) za 5 zł/m-c i bez umowy więc siłą rzeczy się tym za bardzo nie przejmuję. Na Play Forum nie brak narzekających na LTE Play we Wrocławiu. Ale tylko test w konkretnej lokalizacji da odpowiedź.