RED BULL mobile lipa !!!!! 30 dni darmowe LTE - LIPA!

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
oizuki
Początkujący użytkownik forum

RED BULL mobile lipa !!!!! 30 dni darmowe LTE - LIPA!

Post autor: oizuki »

3 miesiące byłem szczęśliwym użytkownikiem 2 SIM kart prepaid
RED BULL mobile kupiłem na Allegro. LTE 30 dni bez limitu. (po doładowaniu za 50 zł) Było fajnie - Transfer non stop Full ile sieć daje 40-50 Mbit/s DO CZASU!
Kilka dni temu moj download przekroczył 600GB po 3 mc)
NO i założono mi na kartach limit prędkości 2Mbit/s DOWN 1 Mbt UPL
Gdzie operator ZAPEWNIAŁ ŻE TO 30 DNI BEZ LIMITU! BUHAHHA
DZWONIŁEM! POWIEDZIELI ZE PRZY DUŻYCH OBCIĄŻENIACH ROBIĄ TAK I JEST ZGODNE Z REGULAMINEM. SZKODA PISAĆ DZIŚ KARTY WYRZUCAM DO ŚMIETNIKA .LIPA STRASZNA RED BULL mobile NIE POLECAM. ROBIĄ Z NAMI CO ZECHCĄ.
Szkoda pieniędzy!
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: RED BULL mobile lipa !!!!! 30 dni darmowe LTE - LIPA!

Post autor: matek451 »

Wypisujesz największe bzdury jakich czytałem od lat. Po pierwsze widać, ze masz zerowe pojęcie o ofercie. Do ruchu sieciowego oprócz DL liczy się UL. Po drugie nawet 600GB w trzy miesiące to dużo jak na ofertę pre-paid. Po trzecie to wszystko jest zapisane w Regulaminie i nikt cię nie zmuszał a możliwość lejka jest zapisana po 100GB/m-c a wykorzystałeś j więc zachowujesz się jak szczeniak a nie odpowiedzialny i świadomy użytkownik. No i najważniejsze ty nie umiesz liczyć a twoja wiedza o ofertach internetu mobilnego to dno i metr mułu. Wyrzuć sobie karty i w zamian weź abonament za 70-90 zł i na nim będziesz miał to samo co teraz za 3-5 zł m-c.Taki jest koszt pakietu internetowego w RBM bo LTE limitem min. 100GB a potem 2Mb/s jest za darmo. Jak byś miał trochę rozumu i słuchał mądrzejszych od siebie to już dawno miałbyś RWK na tych kartach i nie musiałbyś doładowywać za 50 zł co 100dni. Korzystam z kilku kart od dwóch lat i zaoszczędziłem kupę kasy. Na przyszłość czytaj Regulaminy bo wyszedłeś na niezłego i... dzwoniąc do Play.
kiko80
Stały użytkownik forum

Post autor: kiko80 »

Pazerność i brak czytania ze zrozumieniem szkoda słów.
jarek7714
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: jarek7714 »

oizuki pisze:3 miesiące byłem szczęśliwym użytkownikiem 2 SIM kart prepaid
RED BULL mobile kupiłem na Allegro. LTE 30 dni bez limitu. (po doładowaniu za 50 zł) Było fajnie - Transfer non stop Full ile sieć daje 40-50 Mbit/s DO CZASU!
Kilka dni temu moj download przekroczył 600GB po 3 mc)
NO i założono mi na kartach limit prędkości 2Mbit/s DOWN 1 Mbt UPL
Gdzie operator ZAPEWNIAŁ ŻE TO 30 DNI BEZ LIMITU! BUHAHHA
DZWONIŁEM! POWIEDZIELI ZE PRZY DUŻYCH OBCIĄŻENIACH ROBIĄ TAK I JEST ZGODNE Z REGULAMINEM. SZKODA PISAĆ DZIŚ KARTY WYRZUCAM DO ŚMIETNIKA .LIPA STRASZNA RED BULL mobile NIE POLECAM. ROBIĄ Z NAMI CO ZECHCĄ.
Szkoda pieniędzy!
Człowieku nawet nie zapłaciłeś ceny rynkowej za wykorzystane dane, oferta RBM to przywilej dla tych którzy mają zasięg tego operatora i sprzęt do obsługi LTE (także nie strasz że wyrzuciłeś startery-operator odetchnął, nie będzie musiał do ciebie dokładać). Oby więcej osób poszło w twoje ślady-wówczas oferta będzie dłużej dostępna. :ok:
jareq
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adziu82 »

Ja marzę o takiej ofercie dla mnie, ale co jak Play nie ma nadajnika u mnie, wystarczyło by nawet samo 3G, max 50-70 GB zużywam miesięcznie ( i to w dużych porywach ) a 2 Mb/s jako lejek jest rewelacyjny, sam używam radiówki i mam 3Mb/s więc dużej różnicy to nie robi mi.
Podobna oferta jest w Play Internet na kartę, 100 GB za 45zł ale co..... jak nadajnika brak.
Jak ktoś leci po 200GB miesięcznie, nie ma co się dziwić, że lejek jest i tak późno kolega dostał go.
RAW
oizuki

Przyznaję regulaminu RBM nie czytałem.
Jedyna konsultacja z tym sprzedającym http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=21161802 telefonicznie
zapewniał, że nie ma "żadnych limitów!! " A pytałem 3 razy. Odp.: .zadnych! Dodam, ze po rejestracji w PLA24 rónież jest informacja że to darmowe LTE bez LIMITÓWT, wiec... Można się nabrać? Można Telefon do BOK i wszystko było jasne. Dopiero potem w czytałem się w regulamin
Faktycznie naiwne głupie podejście do tej sprawy miałem, ale już nie mam.

Sam fakt zakłamania sprzedającego z Allegro mnie rozdrażnił a ja naiwny myślałem, że znalazłem cud ofertę. Niestety okazało się inaczej i dlatego wkur*&*& napisałem ten post. Fajnie, że wyjaśniliście pięknie wszystko. Troszkę mnie pojechali koledzy, ale... ;) Nie mam jak komu dowalić wiec...

Pozdrawiam i zalecam czytać regulaminy! RBM z Allegro inaczej wygląda niż jest opisany na aukcjach i zapewniany o BRAKU KOMPLETNIE ŻADNYCH LIMITÓW. Limity są!
oizuki

Jak byś miał trochę rozumu i słuchał mądrzejszych od siebie to już dawno miałbyś RWK na tych kartach i nie musiałbyś doładowywać za 50 zł co 100dni. Korzystam z kilku kart od dwóch lat i zaoszczędziłem kupę kasy. Na przyszłość czytaj Regulaminy bo wyszedłeś na niezłego i... dzwoniąc do Play.
Czy mogę jeszcze włączyć/uruchomić na tych kartach RWK?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Limitów danych nie ma! Są limity prędkości. Taka oto różnica. Dla większości jedno i drugie jest tożsame. A nie jest.
oizuki

NO PRZECIEŻ O TYM POST. SPRZEDAJĄCY ZAPEWNIA ZE ICH NIE MA http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=21161802 A niestety są. Prędkości, prędkości....
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Proszę nie karmić trola.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
oizuki

https://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

Przeczytaj najpierw post w całości!
Sprzedający na allegro oszukuje. Ostrzegam ludzi...

Nikogo innego tu nie najeżdżam i nie troluje. Fakt, tytuł postu troszkę trolowaty, ale tak wyszło -emocje
A jak widzisz w tym coś złego, sam jesteś trolem.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Jarek, oczywiście, że trolujesz. Zamiast przeczytać regulamin usługi to powołujesz się na kłamstwa sprzedawców o zgrozo z allegro, jakbyś się z choinki urwał.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Technicznie rzecz biorąc możesz wystąpić wobec sprzedawcy z tytułu rękojmi za towar niezgodny z umową. :hyhy:
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

oizuki, może kup trzecią kartę. Jak ktoś Ci napisze na aukcji, że sprzeda internet mobilny dożywotnio za 50 zł też uwierzysz i kupisz czy sprawdzisz?
Awatar użytkownika
Sebenicz
Stały użytkownik forum

Post autor: Sebenicz »

matek451 pisze:miałbyś RWK na tych kartach i nie musiałbyś doładowywać za 50 zł co 100dni.
Co to jest RWK? Sorka, jestem nowy w świecie bez kabli ;P
dzejk
Guru bezprzewodowy

Post autor: dzejk »

Rok ważności konta, wiąże się z tym viewtopic.php?f=10&t=44149 patrz mój drugi post.
Awatar użytkownika
rio bravo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: rio bravo »

W play zakończyli promocję jakoś rok temu. Ciekawe ile jeszcze będzie w RBM.
ODPOWIEDZ