w Simplusie tylko GPRS ???
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
w Simplusie tylko GPRS ???
jak w temacie. Mam net z Orange, Ale poniewaz konczy sie umowa i dodatkowo zmieniam lokalizacje, chcialem przetestowac w nowym miejscu (Pamiatkowo /k Szamotul) jakie osiagi maja Plus i Orange. Wg btsearch u obu powinno byc EDGE. Na karcie Orange (ostatki BE) edge jest. A na karcie Simplus (nie Simdata, goly Sim+ bez pakietow itp, - takiego mam po prostu) <6KB czyli GPRS:?:
Ktos cos wiecej wie. Czy jak sie wykupi pakiert to wtedy jest EDGE?
ps. Na tej samej karcie Sim+ w centrum Poznania tez tylko GPRS...
Ktos cos wiecej wie. Czy jak sie wykupi pakiert to wtedy jest EDGE?
ps. Na tej samej karcie Sim+ w centrum Poznania tez tylko GPRS...
ED77, Orange, 18KB/s
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: w Simplusie tylko GPRS ???
Z jakiego modemu korzystasz? Nie ma raczej znaczenia czy to simplus czy simdata i przynajmniej w centrum Poznania powinieneś mieć EDGE.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Z tego co widać w podpisie ED 77. A co do tematu to ja robiłem testy na różnych starterach różnych opów i zawsze był EDGE bo jestem w jego zasięgu.
- Jaco
Przez ten obecny 23" monitor niekiedy coś mi umykaFanta pisze:Z tego co widać w podpisie ED 77.

- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Współczuję, najlepsze jest to że to laptop...Jaco pisze:Przez ten obecny 23" monitor niekiedy coś mi umyka

- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
mi sie coś tak zdaje, że wzorem zachodnich operatorów zwykle pre-paidy nie skierowane na transmisje danych niedlugo w Polsce beda pozwalały tylko na transmisje GPRS...dzieje się tak nie tylko w zachodnich krajach, bo np w bulgarii jest tak samo
- Jaco
Kup Tak-Taka i uruchom GPRS i podczas przebywania w zasięgu EDGE jedziesz na EDGE przez co szybciej ubywa ci na kącie 

- cleax531
- Początkujący użytkownik forum
W Erze przycinają, miałem kiedyś okazje przekonać się czym różni się 3G w abonamencie, od tego w Tak Taku.DJ1910 pisze:pre-paidy nie skierowane na transmisje danych niedlugo w Polsce beda pozwalały tylko na transmisje GPRS...
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
I czym się różniła?cleax531 pisze:miałem kiedyś okazje przekonać się czym różni się 3G w abonamencie, od tego w Tak Taku.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
W simdacie nie ma różnicy - można szybko pozbyć się limitu przy połączeniu w HSDPA
. Ogólnie to chyba operatorowi powinno zależeć na szybkim "opróżnianiu" zasobów kart pre-paid ze względu na konieczność ich częstszego zasilania.

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Powinno zależeć i chyba zależymar_kow pisze:Ogólnie to chyba operatorowi powinno zależeć na szybkim "opróżnianiu" zasobów kart pre-paid ze względu na konieczność ich częstszego zasilania.

Dlatego też moje powyższe pytanie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jakie są limity w Simdacie?mar_kow pisze:W simdacie nie ma różnicy - można szybko pozbyć się limitu przy połączeniu w HSDPA. (...)
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Kwota jaka masz na koncie jest limitem.greenfrog pisze:Jakie są limity w Simdacie?mar_kow pisze:W simdacie nie ma różnicy - można szybko pozbyć się limitu przy połączeniu w HSDPA. (...)