Drodzy Forumowicze,
Ostatnio przedłużyłem umowę z Orange (oczywiście w DUK z rabatem na abonament) i wybrałem Orange LTE FreeNet z routerem Alcatel OneTouch H850. Dopiero zaczynam swoją przygodę z bezprzewodowym internetem dla domu, więc proszę mi wybaczyć bycie kompletnym laikiem w tym temacie. Przez kilka dni router działał dobrze, a potem stojąc w tym samym miejscu co wcześniej zaczął co chwilę przeskakiwać z LTE do HSDPA, na przemian. W panelu administracyjnym włączyłem funkcję "tylko 4G", nie zmieniając innych ustawień. Problem jednak wciąż się powtarza, w ustawieniach dalej wisi "tylko 4G" a dioda sieci w dalszym ciągu co chwila jest zielona albo niebieska. Co w takim przypadku powinienem zrobić, czy jest to wina sprzętu, czy też ja coś innego powinienem zmienić w ustawieniach? Będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam.
Alcatel OneTouch H850
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Alcatel OneTouch H850
Zrób reset do ustawień fabrycznych, ustaw od nowa tryb tylko 4G. Sprawdź również czy nie ma nowszego oprogramowania dla tego routera. Sprawdź również ustawienia anten - podobno po zaniku zasilania oprogramowanie lubi przestawiać tą opcję (nie mam pojęcia dlaczego i czy faktycznie tak jest).