Historia internetu droga bezprzewodową?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Historia internetu droga bezprzewodową?
Witam, mam taki problem. Nie mogę nigdzie znaleźć nic konkretnego na temat jak wyglądały początki metody bezprzewodowej dostępu do internetu, a jestem teraz w trakcie zaczynania pracy inż. Proszę o jakiś namiar na literaturę najlepiej dostępna w formie elektronicznej ponieważ jestem po za krajem. Może ktoś już pisał prace na temat metody bezprzewodowej, interesuje mnie układ takiej pracy bo nie bardzo wiem jak to powinno wyglądać. Jeśli macie jakieś materiały to proszę o podesłanie tego na [email protected] lub kontakt na gg
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Historia internetu droga bezprzewodową?
Co dokładnie Ciebie interesuje? Dostęp do internetu obojętnie jaką metodą, czy może tylko np. poprzez WiFi, WiMax lub może łącze komórkowe, satelitarne? I ma to być historia, czyli daty, czy może rozwiązania, kto to wprowadził, jakie miały parametry itd?zochmen pisze:Nie mogę nigdzie znaleźć nic konkretnego na temat jak wyglądały początki metody bezprzewodowej dostępu do internetu
Generalnie na ten temat jest mało literatury (przynajmniej jeszcze jakiś czas temu tak było).
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Temat mojej pracy to Metody bezprzewodowego dostępu do internetu. Co do tej historii metody bezprzewodowej to myślałem żeby napisać jak to wyglądało na samym początku. Kiedy zaczęto nad tym prace, coś o standardach i może jeszcze jakieś ciekawostki z tym związane, ale mam problem ze źródłami. Następnie muszę opisać wszystkie standardy i zrobić analizę rynku polskiego pod katem kilku firm. Jeśli ktoś już pisał podobna prace to proszę o podpowiedzi co w niej jeszcze należałoby zawrzeć. Zastanawiam sie nad takimi punktami jak np. Bezpieczenstwo.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Co do historii, to kiedyś chyba o tym w "Chipie" czytałem, poszukaj w ich archiwum, może coś znajdziesz.
Co do bezpieczeństwa to jak najbardziej możesz to w tej pracy zawrzeć.
Co do bezpieczeństwa to jak najbardziej możesz to w tej pracy zawrzeć.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Czytałeś A. Tanenbauma "Sieci komputerowe" tam może coś być o sieciach bezprzewodowych?. Juz teraz nie pamiętam. Za dużo 

Latka lecą...
-
Przejrzałem spis treści i na pewno bym coś w tej książce wygrzebał ale nie mogę jej znaleźć w formie elektronicznej a jak wrócę do domu to będzie trochę za późno. Jeśli ktoś ma jakieś książki gdzie są materiały na temat sieci bezprzewodowej a zwłaszcza internetu to proszę sie podzielić. Potrzebuje materiałów na temat standardów i nie chce opierać sie tylko na wiedzy z internetu a książki, które mam są już trochę stare.