LTE Józefosław gm. Piaseczno
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
LTE Józefosław gm. Piaseczno
Panowie,
Którego operatora poradzicie w mojej okolicy dokładnie to ul. Olchowa?
Z tego co widzę to najbliżej i najwięcej mam nadajników T-Mobile (najbliższy ID: 21203) mam jakieś 850m od domu lub ID: 20034 ok. 1500m.
Najbliższy Play ID: WAR9023 to już 2200m lub ID: WAR1085 tu już odległość 2600m.
BTSearch:
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 93&zoom=14
Za wszelkie opinie z góry wielkie dzięki.
Którego operatora poradzicie w mojej okolicy dokładnie to ul. Olchowa?
Z tego co widzę to najbliżej i najwięcej mam nadajników T-Mobile (najbliższy ID: 21203) mam jakieś 850m od domu lub ID: 20034 ok. 1500m.
Najbliższy Play ID: WAR9023 to już 2200m lub ID: WAR1085 tu już odległość 2600m.
BTSearch:
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 93&zoom=14
Za wszelkie opinie z góry wielkie dzięki.
DOVADO TINY AC + HUAWEI E3372h-153 + RBM5
-
- Guru bezprzewodowy
Re: LTE Józefosław gm. Piaseczno
Zasięg LTE u wszystkich operatorów. Wybór operatora powinieneś poprzedzić testami LTE wszystkich w swojej lokalizacji. Wybór oferty po zapoznaniu się z Regulaminami poszczególnych operatorów. Zasięg LTE w Orange i T-Mobile z BTS-a LTE1800NetWorks przy Julianowskiej 65( Technikolor). w tej lokalizacji też BTS LTE1800Play zapewniający zasięg tego operatora. W Plusie/CP zasięg z BTS-a LTE1800Mobylandu przy Ogrodowej. Przy tych odległościach od BTS-a zasięg nawet bez anten zew. Ponieważ sieci LTE1800 mogą być przeciążone wybór należy poprzedzić testami na kartach internetowych pre-paid jeśli masz telefon z LTE lub wziąć na próbę i 7 dniowe testy np. B315 z Plusa i sprawdzić tez pozostałych operatorów.
-
- Użytkownik forum
Dzięki za informacje.
Mam jeszcze takie pytanko. Bo z tego co piszesz to w miejscu ul. Julianowska 65 (Technicolor) na BTS maps jest zaznaczony tylko T-mobile. Czy z tego nadajnika mogę też odbierać sygnał LTE z Play? Bo nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem
Od jakiej odległości od nadajnika warto już pomyśleć o antenie zewnętrznej?
Mam jeszcze takie pytanko. Bo z tego co piszesz to w miejscu ul. Julianowska 65 (Technicolor) na BTS maps jest zaznaczony tylko T-mobile. Czy z tego nadajnika mogę też odbierać sygnał LTE z Play? Bo nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem

Od jakiej odległości od nadajnika warto już pomyśleć o antenie zewnętrznej?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
zależy, jak masz dobry stgnałz tego nadajnika 3 kreski bo to dosyc blisko to nie ma potrzeby inwestować w antene bo prędkości większej raczej nie uzyskasz
-
- Użytkownik forum
Na razie odpuszczę antenę zewnętrzną tylko dokupię do B315 np. taką małą antenkę dookólną (2x 6dBi).
Całość wyląduje na poddaszu więc może będzie to jakoś działać. Na pierwszy ogień idzie T-mobile i Play.
Dzięki za informacje.
Całość wyląduje na poddaszu więc może będzie to jakoś działać. Na pierwszy ogień idzie T-mobile i Play.
Dzięki za informacje.
-
- Guru bezprzewodowy
Na terenie Technikoloru stoi BTS NetWorks z którego korzystają T-Mobile i Orange. Play posiada na tym terenie własny BTS. Nie kupuje się takich pseudo antenek do LTE1800. To tłumiki a nie anteny, pogarszają tylko parametry sygnału na 1800MHz.