LTE Play... zagadka?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
LTE Play... zagadka?
Witam,
Na tą chwilę używam startera o nazwie "Play internert na kartę 12GB" o nominale 50 zł - rozwiązanie 12x 1 GB.
Cyklicznie co miesiąc aktywuje pakiet nielimitowanego dostępu (100GB a potem 2MB/s lejek) w kwocie 45 zł.
Zainteresowany oszczędnościami szukałem oferty abonamentowej Play ... i albo czegoś nie rozumiem, ale dokładnie to samo - brak limitu (100GB a potem lejek do ...1 MB/s) w abonamencie kosztuje... 79.90 przy umowie 24miesiące.
Czy nie rozumiem treści pisanej na stronie Playa ? Powinno być taniej a jest... drożej ?
Na tą chwilę używam startera o nazwie "Play internert na kartę 12GB" o nominale 50 zł - rozwiązanie 12x 1 GB.
Cyklicznie co miesiąc aktywuje pakiet nielimitowanego dostępu (100GB a potem 2MB/s lejek) w kwocie 45 zł.
Zainteresowany oszczędnościami szukałem oferty abonamentowej Play ... i albo czegoś nie rozumiem, ale dokładnie to samo - brak limitu (100GB a potem lejek do ...1 MB/s) w abonamencie kosztuje... 79.90 przy umowie 24miesiące.
Czy nie rozumiem treści pisanej na stronie Playa ? Powinno być taniej a jest... drożej ?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: LTE Play... zagadka?
A co tu rozumieć ? Play tak już ma a szczególnie od ostatniej zmiany i podwyżki cen ofert internetowych. Ale to pikuś, ja od dwóch lat korzystam z nielimitowanego LTE w Play na karcie RBM na kartę za darmo. A po ostatnim "tuningu 5 kart" i skorzystaniu z RWK( szkoda, że zablokowali migrację przez FaktMobile ) nawet kart doładowywać nie muszę. Koszt za taki LTE to 3-5 zł/m-c w zależności od taryfy RBM na kartę. Ale to rozwiązania dla inteligentnych i zorientowanych , mających kasę na własny sprzęt. Janusze biznesu biorą zawsze abonamenty, najlepiej z E3372 lub MiFi bo są przecież za 1 zł.
-
- Użytkownik forum
Po co są oferty abonamentowe skoro są... mniej atrakcyjne od prepaida ?
-
- Stały użytkownik forum
Dla osób,które nie lubią doładowywać karty co miesiąc i wpisywać kody bo to dla nich nie wygodne np. i wolą opłacać fakturę.Dodatkowo dostaje się sprzęt za 1 zł.
- radius
- ** Moderator **
Pere-paid jak Ci zwolni lub znajdziesz coś korzystniejszego łamiesz i wyrzucasz do kosza, a abonamentem jesteś związany z operatorem dwa lub trzy lata. Poza tym Polska liczy około 38 mln ludności. Ilu z Abonentów śledzi fora internetowe i zna oferty lepiej niż handlowcy w salonie? Ze mną w Orange już nie chcą rozmawiać. Opieprzyłem kilka razy jak próbowali mi wciskać tandetę 

Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
-
- Guru bezprzewodowy
A sprzętu się nie dostaje i nie kupuje za złotówkę. Płaci się za niego i to często nie mało w abonamencie. Operator to nie instytucja charytatywna. Poziom inteligencji i umiejętności liczenia wśród współczesnych ludzi przesiąkniętych socjalizmem żałosny. Ci co podpisują umowy abonamentowe to z reguły nawet Regulaminu nie czytają bo po co( a jak przeczytają to i tak nic nie rozumieją). Przecież Pan Konsultant wszystko obiecał i wytłumaczył a potem lament jak coś nie halo z ofertą.Dla mnie to nie problem, sam dbam o swoje interesy. A doładowania i operacje przy pre-paidach robię on line, faktury elektroniczne i do pre-paid też są. Lenistwo kosztuje a organ nieużywany czyli mózg zamiera. 

-
- Użytkownik forum
To ja z innej beczki, czy da się użyć mózgu przy zakupie telewizji kończy mi się umowa w NC+matek451 pisze:A sprzętu się nie dostaje i nie kupuje za złotówkę. Płaci się za niego i to często nie mało w abonamencie. Operator to nie instytucja charytatywna. Poziom inteligencji i umiejętności liczenia wśród współczesnych ludzi przesiąkniętych socjalizmem żałosny. Ci co podpisują umowy abonamentowe to z reguły nawet Regulaminu nie czytają bo po co( a jak przeczytają to i tak nic nie rozumieją). Przecież Pan konsultant wszystko obiecał i wytłumaczył a potem lament jak coś nie halo z ofertą.Dla mnie to nie problem, sam dbam o swoje interesy. A doładowania i operacje przy pre-paidach robię on line, faktury elektroniczne i do pre-paid też są. Lenistwo kosztuje a organ nieużywany czyli mózg zamiera.

-
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że się da. Składaj wypowiedzenie a następnie negocjuj z DUK w nc+. Przygotuj się do rozmowy czytając http://forum.satkurier.pl/topic/10321-o ... /page-1260 Sam mam nc+ i CP tylko dlatego, ze dzięki takim zabiegom mam duże zniżki u obydwu.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Przestań z tym lansowaniem samego siebie-jaki jestem cool, ta oferta RBM to jest socjalizm-tak właśnie było w socjalizmie. Tj. kwestia czasu i miny zrzedną (ciężko będzie się przyzwyczaić do kapitalizmu-że za produkt się płaci, gdy tą opcję wprowadzali modem USB LTE kosztował 250zł-pierwszymi klientami byli klienci konkurencji-Plusa/CP którzy dysponowali sprzętem). Dziś modem USB/LTE kupimy za 100-kę, sam używam (jako łącza zapasowego do internetu od WISP-z którym są ciągłe problemy) i liczę się z tym że z miesiąca na miesiąc przestanie działać (sprzedadzą jeszcze trochę aktywacji i będzie finito-tak jak na prepaid P4).matek451 pisze: Poziom inteligencji i umiejętności liczenia wśród współczesnych ludzi przesiąkniętych socjalizmem żałosny. Ci co podpisują umowy abonamentowe to z reguły nawet Regulaminu nie czytają bo po co( a jak przeczytają to i tak nic nie rozumieją).
jareq
-
- Guru bezprzewodowy
Podstawowa zasada kapitalizmu towar jest tyle wart ile za niego jest skłonny zapłacić klient. Druga,Klient zaś korzysta z konkurencji między operatorami ,to podstawowe prawo rynku. Jeśli Play uznał, że taka forma promocji jest dla niego dobra to czemu nie mam prawa z niej skorzystać. Twój ukochany Plus wybrał inna drogę czyli SmartDom gdzie internet czy telefon był nawet za 1 zł i jakoś z tego powodu nie narzekałeś ani nie nazywałeś socjalizmem. Tu jest wszystko cacy i Plus/CP mają tylko same korzyści. To, ze promocja z RBM się skończy to pewne ale nie masz prawa oceniać ludzi, którzy z niej skorzystali.Ja swoja kartę RBM najwyżej wyrzucę do kosza i podziękuję P4( Orange i t-mobile pod nosem i czekają), ty uwiązany abonamentem z Plusem wkrótce doczekasz na LTE 5-10Mb/s( idą święta więc w Łodzi w ramach SmartDom klienci-oglądacze reklam CP/Plusa nabiorą LTE za pół darmo) i nic nie zrobisz bo póki co na LTE2600 trzeba poczekać a LTE1800Mobylandu bez dalszej rozbudowy skończy tak jak LTE1800 w P4. Klienci Plusa/CP korzystali z RBM z podstawowego powodu . FUP w Plusie/CP działał bez żadnych sensownych zasad a 50GB limitu nocnego i to na 3G było farsą. Na szczęście konkurencja LTE u innych operatorów wymogła na Plusie/CP właściwe zmiany.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dołączę się do OT jednym postem. Przejrzałem ten wątek i nie widzę nic specjalnego w tym co proponują przy wypowiadaniu umowy w stosunku do tego co oferują w rozmowie telefonicznej bez wypowiedzenia.matek451 pisze:Oczywiście, że się da. Składaj wypowiedzenie a następnie negocjuj z DUK w nc+. Przygotuj się do rozmowy czytając http://forum.satkurier.pl/topic/10321-o ... /page-1260 Sam mam nc+ i CP tylko dlatego, ze dzięki takim zabiegom mam duże zniżki u obydwu.
-
- Guru bezprzewodowy
Niestety ale po ostatnich podwyżkach w nc+ z przedłużeniami nie jest już tak kolorowo. Ale złożenie wypowiedzenia to konieczność w nc+. Po prostu po okresie oznaczonym umowa przechodzi na czas nieokreślony i wówczas ceny za pakiety są dużo wyższe niż w promocjach. A konsultanci nie zawsze dzwonią z propozycją przedłużenia wiedząc, że po okresie promocyjnym klient przez nieuwagę zapłaci więcej. Ogólnie lepiej umowy wypowiadać, poczytać na forach co jest do ugrania i walczyć o swoje wciąż jest korzystna. Dotyczy operatorów TV i telekomunikacyjnych.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To nie tylko wypowiedzenie tak działa. Wystarczy "wskoczyć" w ostatni miesiąc. Dzwonili do mnie początkowo po 3 razy na dobę, a potem 6-7 razy na dobę. Jak dzwonili w listopadzie to babka sama nawet zasugerowała żeby jednak poczekać aż grudzień wskoczy bo pojawią się lepsze oferty. I faktycznie. Nagle się dało wybrać umowę na 15 miesięcy, a nie 24 i "zaszyć" pewne opcje na cały okres umowy zmniejszając ceny. Porównanie mam do tego co mieli w systemie w listopadzie i co w grudniu proponowali.
-
- Guru bezprzewodowy
I oto właśnie chodzi, trzeba wytrzymać do końca no i mieć konkretne oczekiwana ,oczywiście wsparte Sat Forum. Też jestem na tym etapie co ty, mam umowę do końca stycznia. Do mnie nie raczyli zadzwonić ale dziś złożę wypowiedzenie aby ich"ponaglić". Też celuję w 15 m-cy, co dostałeś i za ile?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wyraziłeś w ogóle zgodę na komunikację marketingową? Jeśli nie to nie zadzwonią. Tak mi przynajmniej powiedział konsultant gdy zadzwoniłem i powiedziałem, że dzwonią co kilka godzin (Widzę, że ma pan wyrażoną zgodę na komunikację marketingową. Jakby Pan nie miał tej zgody nikt by nie zadzwonił.).
Pakiet Comfort+ z HBO, Dopełnienie do Extra+ za 59,90 zł + najem dekodera (mam stary dekoder i nie chciałem go zmieniać ze względu na nagrania więc dodatkowo 10 zł dzierżawa). Umowa na 15 miesięcy.
Pakiet Comfort+ z HBO, Dopełnienie do Extra+ za 59,90 zł + najem dekodera (mam stary dekoder i nie chciałem go zmieniać ze względu na nagrania więc dodatkowo 10 zł dzierżawa). Umowa na 15 miesięcy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Do mnie tez nie dzwonią nigdy czy to w sprawie umowy na telefon czy telewizje bo zaznaczałem brak zgody i mam spokój a nie mase telefonów po kilka razy na dzień.