w niedalekiej przyszłości będę się przeprowadzał do Płochocina k/Warszawy (http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 79&zoom=16) i chciałbym Was poprosić o radę/pomoc w wyborze operatora - z tego co się zorientowałem to internet naziemnego za bardzo nie ma, więc zostaje LTE.
Niestety nie mieszkam tam jeszcze, więc nie mogę skorzystać z oferty "na próbę", lokalizacja jest również spory kawałek od mojego aktualnego miejsca zamieszkania, więc nie mam możliwości tam często bywać żeby testować sieć. Potrzeba internetu pojawiała się nagle więc i decyzje muszę podjąć szybko

Kilka dni temu byłem tam z telefonem i kilkoma starterami - Play, Orange i T-Mobile. Wszystkie były w zasięgu LTE. Test prędkości wykonałem aplikacją OpenSignal - najlepiej wypadł T-Mobile (d: ~13-15 Mb/s), potem Play (d: ~5-12 Mb/s) i na końcu Orange (d: ~3-6 Mb/s). Próbowałem znaleźć jakieś w miarę wiarygodne opinie o internecie dostarczanym przez poszczególnych operatorów, ale za wiele rzetelnych informacji nie udało mi się wyszukać - w tej chwili mam telefon w Orange i myślałem żeby u nich i internet kupić, ale nie wiem czy warto z tymi parametrami...
Prawdopodobnie dzisiaj będę tam jeszcze przejazdem żeby sprawdzić starter Plusa i wykonać jeszcze raz testy pozostałych operatorów inną aplikacją.
Pomocy proszę