NetiaSpot i D-Link DIR-600 jako repeater/AP - jak?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
izibzi
Początkujący użytkownik forum

NetiaSpot i D-Link DIR-600 jako repeater/AP - jak?

Post autor: izibzi »

Witam,
problem ten sam jak w tym temacie (viewtopic.php?t=42186) z tym, że tym razem inny router, więc dla porządku postanowiłam stworzyć osobny temat.
Mam powyższego D-linka z softem dd-wrt i próbuję połączyć go z Netiaspotem bezprzewodowo, ale by ten D-link nadal wysyłał sygnał WiFi. Próbowałam analogicznie robić do pewnej instrukcji dla DIR-300 jako bridge, gdzie niby w rezultacie miał po kablu wysyłać internet (zamierzałam sprawą wifi zająć się później), ale nawet po kablu nie było internetu. Czy ktoś już może konfigurował tak te urządzenia?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: NetiaSpot i D-Link DIR-600 jako repeater/AP - jak?

Post autor: wojteks »

Szkoda czasu na takie zabawy, to zwykle nie działa. PLC lub kabel to jedyne sensowne rozwiązanie.
Nie pomagam na PW!
izibzi
Początkujący użytkownik forum

Re: NetiaSpot i D-Link DIR-600 jako repeater/AP - jak?

Post autor: izibzi »

A jak skonfigurować D-linka po podłączeniu go kablem z Netiaspotem? Na chwilę obecną sieć się pokazuje, ale internetu brak (pomarańczowa dioda na urządzeniu).
ODPOWIEDZ