Problem z grą online w LTE z Cyfrowego Polsatu w PS3
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z grą online w LTE z Cyfrowego Polsatu w PS3
Mam następujący problem z granie online na PS3 w internecie LTE z Cyfrowego Polsatu, którym nie mogę sobie poradzić. Proszę o jakąś pomoc w jego rozwiązanie.
Otóż internet mam realizowany poprzez modem LTE (Huawei 3276) wpięty do routera Edimax LT-6408n, do którego za pomocą Wi-Fi łączę się z PS3 (problem istnieje również przy połączeniu kablowym z routerem).
Konsola widzi wspomnianą sieć WI-Fi, ładnie loguje się do PSN, można korzystać z PSN Store, działa sprawnie download itp. Niestety przy próbie wejścia do jakiejkolwiek gry sieciowej efekt jest taki jakby konsola nie widziała serwera sieciowego (np. w grach serii Assassin’s Creed) lub sporadycznie da się zalogować do lobby w jakiejś grze, ale później następuję wywalenie ze serwera przy uruchamianiu gry lub po kilku sekundach po rozpoczęciu sesji.
Wymieniłem modem na inny egzemplarz, wymieniłem również router na inny egzemplarz, a problem wciąż jest ten sam.
Co więcej używam tego zestawu routera z modemem od listopada i wszystko działało super, a problem pojawił się mniej więcej na początku kwietnia. Niczego nie zmieniałem w konfiguracji itp., więc problem ma swoją genezę poza moim obszarem działania.
Problem znika, gdy użyję modemu HSPA+ (Huawei 367), a nie LTE, ale wtedy szybkość transmisji jest makabrycznie niska i potrafi mnie wywalać z gry sieciowej z powodu utraty połączenia, co jest irytujące gdy po 30 minutach jakieś rozgrywki już na finiszu traci się połączenie. Nie miało to wcześniej miejsca przy LTE, gdzie wszystko działało super, zanim problem się pojawił.
Jestem ciekaw, czy ktoś ma podobny problem, czy też jestem jedyny. Czy Cyfrowy Polsat coś zmienił w parametrach internetu???
Otóż internet mam realizowany poprzez modem LTE (Huawei 3276) wpięty do routera Edimax LT-6408n, do którego za pomocą Wi-Fi łączę się z PS3 (problem istnieje również przy połączeniu kablowym z routerem).
Konsola widzi wspomnianą sieć WI-Fi, ładnie loguje się do PSN, można korzystać z PSN Store, działa sprawnie download itp. Niestety przy próbie wejścia do jakiejkolwiek gry sieciowej efekt jest taki jakby konsola nie widziała serwera sieciowego (np. w grach serii Assassin’s Creed) lub sporadycznie da się zalogować do lobby w jakiejś grze, ale później następuję wywalenie ze serwera przy uruchamianiu gry lub po kilku sekundach po rozpoczęciu sesji.
Wymieniłem modem na inny egzemplarz, wymieniłem również router na inny egzemplarz, a problem wciąż jest ten sam.
Co więcej używam tego zestawu routera z modemem od listopada i wszystko działało super, a problem pojawił się mniej więcej na początku kwietnia. Niczego nie zmieniałem w konfiguracji itp., więc problem ma swoją genezę poza moim obszarem działania.
Problem znika, gdy użyję modemu HSPA+ (Huawei 367), a nie LTE, ale wtedy szybkość transmisji jest makabrycznie niska i potrafi mnie wywalać z gry sieciowej z powodu utraty połączenia, co jest irytujące gdy po 30 minutach jakieś rozgrywki już na finiszu traci się połączenie. Nie miało to wcześniej miejsca przy LTE, gdzie wszystko działało super, zanim problem się pojawił.
Jestem ciekaw, czy ktoś ma podobny problem, czy też jestem jedyny. Czy Cyfrowy Polsat coś zmienił w parametrach internetu???
Pzdr.
Wojtek
Wojtek
-
- Użytkownik forum
Re: Problem z grą online w LTE z Cyfrowego Polsatu w PS3
PSN korzysta z portow:
TCP ports:
80 HTTP, 8080 HTTP, 443 HTTPS, 5223 JABBER, 3478, 3479, 3480, 9750, 8000-8001, 27900, 28900
UDP ports
3478-3480, 6672, 9750, 28900
i moze pare innych.
LTE chyba blokuje jakies tam porty, wiec pewnie o to chodzi.
ale nie zaszkodzi wyciac router i laczyc sie bezposrednio przez modem. jezeli nadal nie pomaga, i na infolinii Cyfrowego Polsatu mowia ze wszystko ok, to nic sie nie da zrobic. plać za LTE i nie korzystaj.
to ze wczesniej dzialalo, a teraz nie. to zaleta internetu mobilnego
TCP ports:
80 HTTP, 8080 HTTP, 443 HTTPS, 5223 JABBER, 3478, 3479, 3480, 9750, 8000-8001, 27900, 28900
UDP ports
3478-3480, 6672, 9750, 28900
i moze pare innych.
LTE chyba blokuje jakies tam porty, wiec pewnie o to chodzi.
ale nie zaszkodzi wyciac router i laczyc sie bezposrednio przez modem. jezeli nadal nie pomaga, i na infolinii Cyfrowego Polsatu mowia ze wszystko ok, to nic sie nie da zrobic. plać za LTE i nie korzystaj.
to ze wczesniej dzialalo, a teraz nie. to zaleta internetu mobilnego

-
Dzieki, juz odblokowywalem porty w routerze i nie pomoglo wiec faktycznie może to byc blokowanie po stronie CP. Co miales na mysli piszac o podlaczeniu bezpsrednim modemu do PS3. Nie slyszalem jeszcze o takim patencie?
Pzdr.
Wojtek
Wojtek
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Problem znany i wielokrotnie omawiany - jedyna rada to rozłączać się i łączyć ponownie do skutku - tzn. do trafienia na "nie firewallowany" adres IP.
-
Zakładając że uda Ci się w końcu podłączyć to komfort gry będzie żaden. Od lagów tylko nerw Cie będzie brał i wynik będzie kiepski. Samo przejście przez wi-fi jest już odczuwalne a Ty jeszcze dodatkowo na mobilny się przełączasz...
W PSN liczy się ping a nie transfer. Jak masz ping > 200 to zaazwyczaj automatycznie wypadasz. Nawet jeśli wejdziesz do lobby albo do gry to tylko na chwilkę. Zmień internet na kabel bo inaczej to mordega
W PSN liczy się ping a nie transfer. Jak masz ping > 200 to zaazwyczaj automatycznie wypadasz. Nawet jeśli wejdziesz do lobby albo do gry to tylko na chwilkę. Zmień internet na kabel bo inaczej to mordega

-
ja grałem na zasięgu HSP+ NA XBOXIE 360 igrało się aż miło do pewnego czasu teraz jade na UMTS Boże ledwo co strony się wczytują a jak kolega pisał wyżej do pewnego momentu było wszystko ok
-
Witam, napiszę coś od siebie, borykam się z podobnym problemem i nic nie mogę <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> poradzić, rozlacza mnie w grze gran turismo 6. Posiadam lte z plusa idu odu nie wypisuje mnie z PSN tylko w samej grze traci połączenie, próbowałem z portami ale z tego co czytałem nic nie można zrobić mając te publiczne ip i teraz zrobiłem coś takiego że udostepnilem z komórki Internet także z plusa osobny niż ten domowy z zasięgiem w domu h+ bądź max 3g, sprawdzałem także porty identycznie jak w idu odu domowym wszystkie poblokowane i nic nie rozłącza. Gdzie leży przyczyna w lte czy w urządzeniach które korzystają z Internetu min 5 androidy i inne.
- onken
- ** Moderator **
Sprobuj wykupic nowa usluge, dynamiczny publiczny adres IP lub statyczny, bedziesz mogl przekierowac porty, powinno pomoc
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
Zadzwonie do plusa i zapytam czy mam mozliwosc kupna dynamicznego, zobaczymy.