Do tej pory używałem modem ZTE 821 i router Edimax.Do kompletu miałem antenę polecaną przez innych Dual Cybertech 15.Prędkości super itd.
Gdy rozpakowałem nowy router okazało się że kable nie pasują więc dokupiłem na Allegro przejściówki FME/SMA i podłączyłem antenę do routera.
Okazało się że z anteną jest gorzej niż bez niej.Mam całkiem niezły zasięg a antena cały czas skierowana na ten sam nadajnik.Po przepięciu z powrotem do modemu ZTE prędkości kilkakrotnie większe.Modem bez anteny i router bez anteny prędkości bardzo zbliżone więc bez anten oba sprzęty działają tak samo a z antenami zew. już nie.Co jest nie tak?
Potrzebowałem drugiej anteny do pracy dla kolegi więc postanowiłem kupić inną ,z kablami już zakończonymi wtykami SMA.Kupiłem na Allegro Sorensena 17 (długość kabli jak w Cybertechu tyle że odłączane).Umieściłem ja obok Cybertecha i podłączyłem do Huawei b315 bezpośrednio bez żadnych przejściówek.Prędkość spadła

Czytałem że czasem na sofcie z Play może być lipa.Mój to oryginalny produkt sprzedawany w Plusie.
Proszę o pomoc.Szkoda że nowy router stoi nie używany.