Motorola V360 +BT interent z orange bład 619

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kozikm
Początkujący użytkownik forum

Motorola V360 +BT interent z orange bład 619

Post autor: kozikm »

Witam,

Już nie mam pomysłów na rozwiązanie tego problemu.
Mam motorolkę V360 i łączę się z kompem za pomocą BT.
Do tego używam jeszcze BlueSoleil. I za każdym razem wyrzuca mi podczas logowania do sieci błąd 619. Wiem że karta działa - sprawdzali mi w orange na jakimś modemie usb. Ustawienia wziąłem ze strony orange, probowałem na tysiąc sposobów je zmieniać itp, ale ciągle wyskakuje błąd 619.

Panowie pomóżcie już mi ręce opadają.

A próbowałem to tez odpalić na noki 6230 ale tam za to wyrzuca mi błąd w telefonie "zaboonuj gprs" Nie wiem czego to jest wina. Na innym BT tez to samo.
kozikm
Początkujący użytkownik forum

Re: Motorola V360 +BT interent z orange bład 619

Post autor: kozikm »

faq to na samym początku przekopałem. Nie ma odpowiedzi tutaj na moje pytanie. Nie pierwszy raz konfiguruje telefon, żeby działał jako modem do netu więc podstawy znam.
Awatar użytkownika
DJ1910
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: DJ1910 »

kiedyś dawno temu jak padl mi net WIFI ktory kiedys mialem, wzialem telefon ojca w orange(wlasnie Motke V360) i tez chcialem sie polaczyc z netem przez blutka i bluesoleil i rowniez wyskakiwal blad z tym oto numerem....wkurzylem sie i przelozylem SIMowke do T610 i bylo bez problemowo, wiec dalej nie węszylem w tej sprawie....

mysle ze to bedzie kwestia softu telefonu ktory Orange paprze okrutnie ladujac swoje beznadziejne Menu
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

kozikm pisze: A próbowałem to tez odpalić na noki 6230 ale tam za to wyrzuca mi błąd w telefonie "zaboonuj gprs" Nie wiem czego to jest wina. Na innym BT tez to samo.
A tu ustawiłeś APN dla Orange w ustawieniach modemu w telefonie? Mam Nokię 6230 i BlueSoleii i nigdy nie miałem problemów obojętnie z którym opem się łączyłem. Podstawa to prawidłowo skonfigurowany telefon ( APN ) i połączenie na kompie. Przy BlueSoleii samo się tworzy. Jedynie należy w niektórych przypadkach dopisać komendę dodatkową w właściwościach modemu. Być może u ciebie tu leży problem.
ODPOWIEDZ