Jestem po limicie, czy istnieje jeszcze coś co może wpłynąć na niestabilne wysyłanie ?
Mam HUB USB i antene yagi skierowaną na BTSA, pomaga to tylko przy ściąganiu.
AT+CSQ na poziomie 23-24.
To znaczy że skacze mi wysyłanie w ten sposób że jak np wysyłam pocztę to jest tak 12K-0K-12K-0K. O kilo trwa przez 2 do 5 sekund a potem wskakuje na moment do 12 kilo taki jakby przebieg prostokątny.
Ale czasami jest tak że mam powiedzmy 12 kilo wysyłania i idzie stabilnie na tym poziomie.
Wiem limit nie ma wpływu na Upload
Może to przez sieć mam racje ?
Niestabilne wysyłanie, download ok
Moderator: Moderatorzy
- stone21
- Stały użytkownik forum
Niestabilne wysyłanie, download ok
Ostatnio zmieniony 2007-10-28, 18:56 przez stone21, łącznie zmieniany 1 raz.
iPlus60 Option iCON 225 + HUB USB
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Niestabilne wysyłanie, download ok
Ale nie ma ograniczenia na Upload (wysyłanie). Zasięg jak widać masz na dobrym poziomie. Ale co chcesz powiedzieć przez niestabilne wysyłanie? Chodzi o wysyłanie poczty, czy plików? Wszędzie jest źle? Przed nałożeniem limitu też miałeś słaby UL. Przeskanuj komputer pod kątem szkodliwego oprogramowania (wirusy, trojany itp.) być może to one powodują spodek szybkości wysyłania. A i na koniec powiedz na jakim poziomie masz prędkość wysyłania (ile KB/s)? Pamiętaj że na EDGE nie osiągniesz zbyt dużego UL, coś w granicy 12 KB/s.stone21 pisze:Jestem po limicie
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Niestabilne wysyłanie, download ok
To też kolega napisał, że ma wysyłanie na poziomie 12 kB/s właśnie. Mnie to raczej wygląda na przeciążoną sieć w danym momencie. Sam czasem spotykam się z podobnym objawem. Wysyłam powiedzmy jakiś plik (bez różnicy czy to połączenie FTP czy też wysyłanie poczty z WWW/klienta) i nagle transfer spada do 0. Niestety, taki już urok Internetu via GSM/UMTS.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange