Ile to naprawdę kosztuje?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Rafito
Początkujący użytkownik forum

Ile to naprawdę kosztuje?

Post autor: Rafito »

Jestem w tym temacie kompletnie zielony i proszę o prostą odpowiedź. Ile to kosztuje? Otóż chciałbym podłączyć pod swój laptop Internet iPlus. Mam tylko laptop. Co muszę zrobić i ile mnie to będzie wszystko kosztować. Proszę o konkretną i rzeczową odpowiedź. Najbardziej zależy mi na odpowiedzi ile muszę wyłożyć w salonie Plusa na początek i ile będę płacić co miesiąc (wszystkie opłaty razem). Z góry dziękuję za pomoc.
Awatar użytkownika
norbert486
Stały użytkownik forum

Re: Ile to naprawdę kosztuje?

Post autor: norbert486 »

Idź do salonu i sie wypytaj dokładnie ale mogę ci powiedzieć że są jakieś modemy do laptopa za 1złoty sprawdź tylko jakie masz wejscie, umowe pewnie bedziesz musiał podpisać na 2latka abonament (ten niższy z limitem 1GB) kosztuje 60zeta na miesiąc, aktywacja 50 zeta, i to wszystkie koszty.Ja trafiłem na promocje umowa na 12miesiecy i pół roku za 1zeta ale modem był słaby:-(.Przed kupnem i podpisaniem umowy polecam dokładnie sprawdzić jak to dziła u ciebie (sygnał, transfer itd) podłacz jakiś telefon z plus do lapka i sprawdź przez chwile jaka szybkość jak sie otwierają strony, wtedy unikniesz niespodzianek.Zorientuj sie tez czy nadajnik koło ciebie ma EDGE wtedy predkosc bedzie ok. cztery razy wieksza jak na samym GPRSie.Ogólnie rzecz biorą polecam..a i jeszcze jedno po przekroczeniu 1GB wysłanych i odebranych danych plus obetnie ci prędkość transferu do około 35k/b nie mylić z KB. ale przy tej predkosci mozna przeglądać stronki bez problemu u konkurencji (np.orange) jest gorzej.Moja rada najpierw sprawdź potem kupuj i podpisuj umowe.Pozdro
e50+iplus=180kb/s
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Rafito pisze: Mam tylko laptop. Co muszę zrobić.
Weź go ze sobą idąc po zakup karty( modemu) niech zainstalują i pokażą jak działa.Nie wierz na słowo że na pewno będzie działać. Masz prawo do sprawdzenia kompatybilności karty z twoim laptopem i systemem żeby później nie było rozczarowań że nie chce działać. Powiedz że znasz przypadki bo czytałeś to forum o nie kompatybilności sprzętu. Reszta jak powyżej.
Engelbert
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Engelbert »

http://www.iplus.pl/indywidualni-promocje.html

Do wyboru do koloru:
- iPlus dla Ciebie
- iPlus dla Ciebie wyprzedaż
- iPlus dla Ciebie SUPER WYPRZEDAŻ

W punkcie sprzedaży płacisz za modem (szczególowe ceny w regulaminach poszczególnych promocji). Przy pierwszej fakturze abonament i opłata aktywacyjna (jak wyżej - inna w zależności od promocji).

Infolinia sprzedaży: 801400601

Polecam superwyprzedaż, tanio (po przez pół roku za 1zł), tylko na 12 miesięcy, no ale modemy tylko GPRS (ale za 1zł ;) )
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: przewaks »

Czasem to ludzi nie rozumiem... Przecież tak oczywiste rzeczy jak potrzebny do korzystania z Internetu komórkowego sprzęt, zawsze są podane na stronach operatorów, iPlusa w tym przypadku. Co my tu mamy jeszcze podpowiadać? Wystarczy iść do salonu albo ostatecznie zadzwonić i się wszystkiego wypytać.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

A niech jeszcze kolega @Rafito napisze skąd jest, wtedy zobaczymy czy ma szansę na 3G i będzie łatwiej z wyborem modemu. Tak jak poprzednicy zalecam zabranie ze sobą laptopa i sprawdzenie kompatybilności do testów oczywiście SimData + jakiś telefon przynajmniej z EDGE, jak podłączyć i skonfigurować znajdziesz w naszym FAQ i pamiętaj przed zadaniem kolejnych pytań użyć opcji ObrazekSzukaj tematow na forum.
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
ODPOWIEDZ